Tarih: 26.11.2025 18:31

Eyüpsultan'da 25 Kasım'da Kadına Şiddetle Mücadele Semineri Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Eyüpsultan Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Seminerde Kapsamlı Bilgiler Paylaşıldı

Program kapsamında Başkanlık Binası Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Çalışmaları Birimi tarafından "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yaklaşım ve Destek Mekanizmaları" başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Şiddetin Türleri ve Etkileri Anlatıldı

Seminerde Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nda sosyal çalışmacı olarak görev yapan Ceren Karaca, kadına yönelik şiddetin tanımı ve türleri hakkında bilgi verdi. Şiddetin kadınlar üzerindeki fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri detaylandırıldı.

Destek Mekanizmaları ve Yasal Süreçler

Şiddet öncesi ve sonrasında başvurulabilecek kamu kurumları ile diğer destek mekanizmaları aktarıldı. Kadına yönelik şiddet vakalarında doğru yaklaşım ilkeleri ve müdahale süreçleri ele alındı. 6284 sayılı Kanun kapsamında sağlanabilecek koruyucu ve önleyici tedbirlere ilişkin önemli noktalar paylaşıldı.


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi

İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —