ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KIRSALA DÖNÜŞE DESTEK

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KIRSALA DÖNÜŞE DESTEK

BAŞAK PROJESİ KAPSAMINDA 98 KÖY EVİ TESLİM EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB), kırsal bölgelerde kalkınmayı destekleyip kentten kırsala dönüşü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği BAŞAK Projesi devam ediyor.

·       903 kırsal mahallede yoğun ilgi gören proje, 60 metrekareden 199 metrekareye kadar 11 farklı tipte köy evi seçeneği sunuyor.

·       BAŞAK Projesi kapsamında; 2025 yılının ilk ayı itibarıyla toplamda 98 köy evi vatandaşa teslim edildi. En fazla teslim 20 proje ile Mamak’ta gerçekleşirken; Gölbaşı, Çubuk, Kalecik ve Keçiören ilçelerindeki 8 projede çalışmalar devam ediyor.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemek, üretimi artırmak ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla yöresel mimariye uygun olarak hayata geçirdiği “BAŞAK Projesi” (Başkent Ankara Köy Evleri Projesi) devam ediyor.

Nüfusu 5 binin altında kalan 903 kırsal mahalleye hizmet vermeyi amaçlayan proje, özellikle kentten kırsala dönüş yapmak isteyen vatandaşlara teşvik sağlıyor.

 

11 FARKLI SEÇENEK

Proje kapsamında, Ankara evi mimarisini yansıtan ve 60 metrekareden 199 metrekareye kadar 11 farklı tipte ev tasarlandı. Vatandaşlar hem tek katlı hem de iki katlı seçeneklerden kendilerine uygun olanı seçebiliyor. Her bir tip, yöresel ihtiyaçlara uygun olarak tasarlanırken vatandaşlar projelerin onay ve ruhsatlandırma süreçlerinden ücretsiz yararlanıyor.

 

8 EV İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen BAŞAK Projesi kapsamında, 2025 yılının ilk ayı itibarıyla toplamda 98 köy evi vatandaşa teslim edildi. En fazla teslim 20 proje ile Mamak’ta gerçekleşirken; Gölbaşı, Çubuk, Kalecik ve Keçiören ilçelerindeki 8 projede çalışmalar devam ediyor.

 

 

ÇİZİM VE ONAY SÜREÇLERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANILABİLİYOR

Vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonrası arazilerinin proje kapsamında olup olmadığına dair ayrıntılı inceleme yapılarak, başvuru süreci hakkında gerekli bilgiler paylaşılıyor. Aplikasyon krokisi, imar çapı ve yol kotu belgelerini İlçe Belediyesinden alan talipliler, resmi başvurularını tamamlamak üzere teknik ofise davet ediliyor. Seçtikleri tip projeye göre vaziyet planı çizilerek vatandaşa iletiliyor. Vatandaşlar vaziyet planıyla zemin etüdü yaptırarak raporunu proje ekibine ilettikten sonra mimari, statik, mekanik, elektrik, peyzaj projeleri çizilerek ilgili ilçe belediyesinin onayına sunuluyor.

İlk defa Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeye başvuran vatandaşlar, çizim ve onay süreçlerinden ücretsiz yararlanabiliyor. Onaylı projelerini alan vatandaşlar, bağlı bulunduğu İlçe Belediyesinden inşaat ruhsatını çıkartarak evini yapmaya başlayabiliyor.

Projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0312 507 20 14 numaralı telefondan mesai saatleri içerisinde ayrıntılı bilgi alabilirler.


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

PEAK Ekipleri'ne Peçlerini Vali Davut Gül Taktı

Esenyurt Belediyesi Kış Şartlarıyla Mücadeleye Hazır!

Kar Yağışı Uyarısıyla Teyakkuza Geçtiler

KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: MISIR SİLAJI DESTEĞİ BAŞLADI

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 4 ŞUBAT

CRR’DE GENÇ YETENEKLERLE SENFONİK AKŞAM

2 İLÇE 6 MAHALLEYİ KAPSAYACAK, 600 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

İBB’NİN KAR ÖNLEMLERİ

AKOM'UN SON HAVA RAPORU

İSTANBUL BÜLTENİ DERGİSİ'NİN ŞUBAT SAYISI YAYINDA

Bir günde iki oyun perde dedi

Eyüpsultan çiçeklerle rengarenk oluyor

Mamak Belediyesi Şubat Ayı Meclisi İlk Oturumu Gerçekleşti

HATSU, DEFNE'DE İÇME SUYU ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Keçiören’de nostaljik konser

Mamak Belediyesi’nden Personele Yangın Tatbikatı

Mamak Belediyesi Yaşlılara Evlerinde Ücretsiz Teknik Destek Sağlıyor

Uğur Mumcu Anısına ölümünün 32. Yılında Anlamlı Sergi

Mamak Belediyesi’nin SMA Hastalarının Bağış Kampanyalarına Desteği Devam Ediyor

Zabıta ekiplerinden okul önlerinde denetim

İhtiyaç sahiplerine ev eşyası desteğimiz devam ediyor

Esenyurt Belediyesinden İstihdama Büyük Destek

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MODERN TARIM KONFERANSI

YKS-TYT Hazırlık Kursları

YÜZBİNLERCE ÇOCUK KÂĞITHANE’DE DOYASIYA EĞLENDİ

Destek ve Yetiştirme Kursları

Yenimahalle’den İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme

Pendik YETGİM’de İlk Kez Yapay Zeka Eğitimi Başladı

Esenyurt Belediyesi’nden Ücretsiz Ulaşım Desteği

MANSUR YAVAŞ, “OLASI BİR DEPREME HAZIR MIYIZ?” ÇALIŞTAYINA KATILDI

Yükleniyor