Biri değil, hepsi kahraman

Biri değil, hepsi kahraman

BELEDIYE365 13.01.2025 16:41:45 0
Biri değil, hepsi kahraman

Mamak Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi’ne (MAKUT) AFAD Gönüllülük Eğitimi

Mamak Belediyesi’nin yirmi bir gönüllü personelden oluşturduğu arama-kurtarma timi Makut, eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yalnızca doğal afetlerde değil, günlük hayatta da karşılaşılabilecek pek çok soruna müdahale edebilecek ekip, Ankara İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD), AFAD Gönüllülük Sistemi Saha Eğitim Programı kapsamında, 5 gün boyunca Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi aldı. Destek AFAD Gönüllüsü Saha Eğitimleri, hafif enkaz kaldırma, enkazda arama kurtarma gibi teorik ve uygulamalı derslerden oluşuyor.

MAKUT Ekibi AFAD Gönüllüsü Oldu

6 Şubat depremi sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılıp, günlerce insanüstü performans ile çalışan Mamak Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUT), burada edindiği tecrübe ile bölgeden döner dönmez eğitim programlarını artırdı. Olası bir depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen gönüllü personeller, AFAD’ın teorik ve uygulamalı eğitimlerine katılmak için harekete geçti. Bu kapsamda belediyenin farklı birim personellerinden oluşan MAKUT ekibine,  AFAD İl Koordinatörü Ferhat Kaya tarafından deprem başta olmak üzere doğal afetlere ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ile davranış biçimleri anlatıldı. Afet durumlarında etkili bir koordinasyon sağlamak ve iletişim kurmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmanın da amaçlandığı eğitim programında Makut ekipleri, arama kurtarma araç ve gereçlerinin kullanımı ile ilgili de bilgiler aldı.

Başkan Şahin: “Hazırlıklı olmalıyız”

Makut’un ülkenin her yerinde meydana gelebilecek olası afet durumlarında görev alabileceğini belirten Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, ekibin insanların zor günlerinde din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yan yana, omuz omuza çalışacağını kaydetti. Başkan Şahin, ülkemizin bir deprem ülkesi olarak daha çok bilinçlenmeye ve daha çok arama-kurtarma gönüllüsüne ihtiyaç duyduğunu da belirterek, “Ekiplerimiz, olası doğal afetler ve acil durumlarda sahada etkili bir şekilde görev alabilmek amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Afet ve acil durumlar şakaya gelmez. Her an olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Gönüllü bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.
Ankara,Mamak Belediyesi
belediye365.com

Mamak’ta Aşure Kazanları Birlik İçin Kaynayacak

SREBRENİCA KATLİAMININ 30. YILINDA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILACAK

Eyüpsultan’da genç kızlara güvenli yuva: Esentepe Kız Öğrenci Yurdu açılıyor

Kadın girişimciliğine bir destek daha: Özlem Öz’ün hayali pazarda gerçek oldu

BAŞKAN ÖZTEKİN MEMLEKETİ SİVAS’TA HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN ANADOLU’YA GÖNÜL ZİYARETLERİ

ABB, ÇAMLIDERE’DEKİ GÖLETİN KAPASİTESİNİ ÜÇ KATINA ÇIKARIYOR

İBB'DEN İSTANBULKART İLE DÜZENLİ SOSYAL YARDIM

Mamak’ta 3.380 Öğrenciye Ücretsiz Diş Taraması

Üretici pazarları 15 Temmuz’da açılıyor

Hem eğlendiler hem keşfettiler

Mamak’ta Afet Bilinci Güçleniyor

Eyüpsultan’da pazar yerleri tertemiz!

YAS-I MUHARREM ANMASI KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSTANBUL İTFAİYESİ’NDEN ANIZ UYARISI

Başkan Şahin Sahada

Başkan Şahin: “Birlikte Güçlüyüz”

Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı Gerçekleşti

İBB, İZMİR’İN YARDIMINA KOŞTU

Başkan Şahin’den SMA’lı Çocuklara Umut Eli

KADIN EMEĞİ MAHARETLİ ELLER ÇARŞISI’NDA SERGİLENİYOR

Esenyalı (Fatih) 5296 Ada 13 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

Pendik’te Muharrem Ayı Bereketi

ABB’DEN ÇOCUKLARA FUTBOL DOLU YAZ TATİLİ: ÜCRETSİZ FUTBOL YAZ KURSLARI BAŞLADI

AKOM UYARIYOR: 5-9 TEMMUZ ARASINA DİKKAT!

ŞEFFAF MÜLAKATTAN İBB’YE

Başkan Özmen, Halk Günü buluşmalarında vatandaşlarla bir araya geliyor

Müzik atölyesi yıl sonu konseriyle final yaptı

Keçiören’de parklara estetik dokunuş

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SİLİVRİ’DEKİ ORMAN YANGINI MÜDAHALELERİNE DESTEK

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2