Çankaya'da Engel Tanımayan Performanslar

Çankaya

Çankaya'da Engel Tanımayan Performanslar

SANATIN ENGELSİZ HALİ ÇANKAYA'DA SAHNELENDİ

Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi "Engel Tanımayan Yetenekler" etkinliği düzenledi. Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşen ve birbirinden renkli performansların sahnelendiği etkinlik izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında "Engel Tanımayan Yetenekler" etkinliği düzenledi. Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşen programa kursiyerlerin aileleri de büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı da  Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerini ve aileleri yalnız bırakmadı.

Etkinlikte konuşan, Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen gecede, sanata engel tanımayanların sahnesine katılmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Akıncı, "Engelli bireyler toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Onların hayatını kolaylaştırmak, haklarına saygı duymak ve fırsat eşitliği sunmak hepimizin ortak görevidir. Kalpten inanıyorum ki anlayış ve dayanışmayla aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu özel haftanın farkındalığımızı artıran kalıcı çözümlere vesile olan bir sürece dönüşmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

ENGELSİZ BİREYLERDEN SANAT DOLU GECE

Engelli bireylerin sosyal yaşamda hak ettikleri yeri almasını desteklemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte tiyatro, müzik ve dans bir araya geldi. Program, Drama Atölyesi öğretmeni Şenay Tek’in öncülüğünde sahnelenen “Sahte Doktor” adlı tiyatro oyunu ile başladı. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyunun ardından, Ahmet Kalır öğretmenliğinde hazırlanan Müzik Atölyesi öğrencileri, solo performanslarıyla sahne aldı. Cem Kaan Yananer’in bateri performansı geceye ritim katarken, Mert Tokaç, Ege Akpoyraz ve Ali Özgür’ün piyano ile seslendirdiği eserler izleyicilerden yoğun alkış aldı. Özgür Zor’un seslendirdiği “Düşler Sokağı” parçasını ise tüm salon hep bir ağızdan söyledi.

DUYGULANDIRAN VE EĞLENDİREN PERFORMANSLAR

Programın devamında kursiyerlerden oluşan ekip, öğretmenleri Canan İpin destekleriyle "Çayda Çıra" halk oyununu sergileyerek izleyicilere görsel bir şölen sundu. Kursiyerler ve öğretmenlerinin birlikte hazırladığı vals gösterisi de büyük beğeni topladı. Müzik performanslarıyla renklenen gecede Arda ve Tuna Burum’un gitar eşliğinde söylediği "Gesi Bağları" salonu duygulandırırken Tuğçe Naz Arık'ın kajon ile çaldığı hareketli parçalar izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Etkinliğin sonunda ise Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Ebeveyn Korosu sahne aldı. Kursiyerlerin anneleri ve öğretmenlerinden oluşan koro, muhteşem performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.


Ankara,Çankaya Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

Mamak’ta Musikîyle Bir Yılın Finali Piyano Ezgileriyle Yapıldı

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KARTAL'DA COŞKUYLA KUTLANDI

Keçiören Belediyesi’nden engelli çocuklara karne hediyesi

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KARTALLI MUHTARLARI DİNLEDİ

Mamak’ta Umuda Uçan Balonlar

ABB’DEN KAVURUCU SICAKLARA SERİN ÇÖZÜM:

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GÖNÜLDEN DESTEK

KLASİK OTOMOBİL FESTİVALİ’NE BÜYÜK İLGİ

BAŞKENTLİ İLETİŞİMCİLERİN, “GENÇLİK PARKI” TEMALI BİTİRME PROJESİ AKK’DE SERGİLENDİ

Günlük Topladıkları Atık Eşya 40 Tonu Buluyor

ABB’DEN AGS-KPSS GENEL TEKRAR KAMPI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEN ÇOCUKLUK VE KENT ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

ANKARA’DA METRO–OTOBÜS RİNG HATLARINDA ÜCRETSİZ AKTARMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Keçiören’de haşere ve sinek önlemi

SAKARYA VE BİLECİK ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE

Eyüpsultan’da yaz mesaisi başladı: Altyapı ve üstyapıda yoğun seferberlik

Eyüpsultan’da temizlik seferberliği: Meydanlar ve sokaklar pırıl pırıl

Çocukların alanına saldırı: Sakarya Çocuk Etkinlik Merkezi tahrip edildi

Mamak’ın Yolları Baştan Sona Yenileniyor

Mamak Belediyesi Sporcusu Ağrı’da Ringde Olacak

Mamak Belediyesi’nin Spor Tesislerinde Kapsamlı Bakım ve Onarım

KÂĞITHANE YAZ AYLARINDA ÇİÇEK AÇIYOR

Pendik Belediyesi Su Sporları Merkezi Sezonu Açtı

AYAZMA CAMİİ VE KÜLLİYESİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

“Yayalar Kapalı Semt Pazarı ve Afet Acil Durum Toplanma Merkezi”nin yapımına başladı

AKK’DEN ESKİ ANKARA’YA ANLAMLI YOLCULUK

İBB’DEN KADINLARA MARANGOZLUK EĞİTİMİ

Mamak’ta Öğretmenlere Dijital Hikâyelerle Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Yazın keyfi Çiftalan’da çıkıyor! Plaj sezonu açıldı

Bağımlılıkla mücadelede annenin rolü vurgulandı

Yükleniyor