ÇOKLU SENARYO TEMELLİ AFET RİSK YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

ÇOKLU SENARYO TEMELLİ AFET RİSK YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

BELEDIYE365 11.05.2025 06:07:32 0
ÇOKLU SENARYO TEMELLİ AFET RİSK YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Küçükçekmece Belediyesi, olası afetlere karşı daha dayanıklı ve hazırlıklı olmak amacıyla gerçekleştirilen Çoklu Senaryo Temelli Afet Risk Yönetimi Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ‘’Deprem sadece mühendislerin, akademisyenlerin değil; ahlaklı, bilimle barışık, vicdan sahibi siyasetçilerin de meselesidir‘’ dedi.

Avrupa Birliği’nin HORİZON Europe Programı- PARATUS Projesi kapsamında düzenlenen çalıştay; Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Küçükçekmece Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen programa; Başkan Kemal Çebi'nin yanı sıra başkan yardımcıları, birim müdürleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelleri, İstanbul Teknik Üniversitesi yetkilileri, muhtarlar, STK’lar ve ilçe belediyelerinin arama kurtarma ekipleri katıldı.

Çalıştayda; Küçükçekmece’yi ve Batı Marmara koridorunu ilgilendiren riskler, senaryo temelli yöntemlerle ele alındı ve 1999’dan günümüze afet deneyimleri ışığında gerçekçi senaryolar oluşturuldu.

Kemal Çebi: Toplanma alanlarının sayısını 61’den 209’a çıkardık

Küçükçekmece Belediye Başkanı Başkanı Kemal Çebi konuşmasında deprem riskine karşı belediye olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsederek, ‘’2012 yılından bu yana ilçemizde 8 bin 559 yapıya riskli yapı tespiti yaparak, 7 bin 718 ’inin yıkımını gerçekleştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Hızlı Tarama Projesi ile 1371 binamızın yüksek riskli olduğu tespit edildi. 2023 yılında kurduğumuz Afet İşleri Müdürlüğümüz ile bu süreci daha da kurumsallaştırmış bulunuyoruz. Toplanma alanlarımızın sayısını da 61’den 209’a çıkardık. 200 binin üzerinde vatandaşımıza temel afet bilinci eğitimi verdik’’ dedi.

‘’Depremle ilgili çalışmaların ülke genelinde yeterli olmadığını düşünüyorum’’

Çalıştayla farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Çebi, ‘’Deprem ülkemizin çok önemli bir gerçeği. Bununla ilgili çalışmaların tüm ülke genelinde yeterli olmadığını düşünüyorum. İstanbul depremi uzaktan akrabayı bekler gibi bekleniyor. Bizler de Japonya’da olduğu gibi deprem olurken hayatın devam ettiği bir ülke olabiliriz. Ama bunun yolu sadece dua etmekten değil, aklı, bilim, planlamayı ve iş birliğini esas almaktan geçiyor. Bu çalıştayla bir farkındalık meydana getirmek ve bunu bütün İstanbul’a yaymak istiyoruz’’ dedi.

Seda Kundak: Küçükçekmece Belediyesi’ne desteklerinden dolayı  teşekkür ediyorum

PARATUS projesinin Türkiye koordinatörü Prof. Dr. Seda Kundak, ‘’PARATUS 4 yıllık bir araştırma projesi. Projenin bilimsel ayağı olduğu gibi üretilen bilgilerin toplumla paylaşılıp geliştirilme ayağı da var. 10 farklı ülkeden 19 kurumun katılımıyla yürütülen PARATUS Projesi, afetlerin artan zincirleme etkilerine karşı dinamik, sistemik ve çok paydaşlı bir risk değerlendirme yaklaşımı geliştirmek üzere oluşturuldu. Projenin dört farklı uygulama alanı var. Bunlardan biri de İstanbul. İlçe çalıştayları ile elimizde çok daha detaylı sistemsel bir risk haritası elde etmiş olacağız. Başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi olmak üzere herkese bizi ağırladıkları ve destek oldukları için çok teşekkür ederim’’ dedi.


İstanbul,Küçükçekmece Belediyesi
belediye365.com

Eyüpsultan çiçek açtı: İlçe renk cümbüşüne büründü

MUTLULUĞA İLK ADIMI KAĞITHANE'DE ATTILAR

Balmumlu Kumaş Üretimi Mamak’ta Hayat Buldu

Eyüpsultan’da Hemşireler Günü’ne Anlamlı Kutlama

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ANNELER GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİKLER

“Kutsal Aile”yi değil, “Aileler”i konuştular: Sosyal Hizmetler Konferansı Eyüpsultan’da gerçekleşti

Bağcılar Belediyesi Ampute Futbol Takımı Süper Lig’e Yükseldi

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Kursiyerlerinden Muhteşem Gösteri

Doğu Mahallesi 11311 Ada 2 Parselde Kapalı Otopark Yapım İşi

YETGİM Eğitim Duyurusu 6

ABB, MOLA EVLERİ İLE ÇOCUKLARIN HAYATINA NEFES OLUYOR ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İÇİN ‘MOLA’ ZAMANI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ‘DÜNYA ÇÖLYAK FARKINDALIK GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ YAVAŞ: “BİZ BUNU GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ”

ENGELLİLER HAFTASI’NDA FARKINDALIK İÇİN DEV BULUŞMA

SPOR ŞÖLENİNDE HEYECAN ZİRVE YAPTI

Mamak’ın Güçlü Kadınları

Anne de Oldu Şampiyon da

El Emeği Çarşısı Anneler Günü’nde Açıldı

Mattia Ahmet Minguzzi Spor Kompleksi Açıldı

İBB’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ANLAM KATAN ETKİNLİKLER

KOLTUK SENİN HARBİYE’DE GENÇLERİ BEKLİYOR

TECH ISTANBUL ÖN KULUÇKA İLE ŞEKİLLENİYOR

Yıl Sonu Sergilerinin İlki Başladı

ÇOKLU SENARYO TEMELLİ AFET RİSK YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN BİR YÜREK ANNE KADIN EMEĞİ PAZARI KARTAL’DA AÇILDI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARI GELECEĞE KAZANDIRIYOR

Mamak’ta Dayanışma Rüzgarı

ABB’DEN KAYIP EŞYA SATIŞI: 11 MAYIS’TA AÇIK ARTIRMA DÜZENLENECEK

Çankaya Belediyesinden Aile Dostu Hizmet

Çankaya Parklarında Bakım ve Onarım Mesaisi

KÂĞITHANE’DE YOLLAR DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54