EGO’NUN UNUTULAN EŞYALAR LİSTESİNDE YOK YOK! 2024’TE 88’İ TELEFON OLMAK ÜZERE TOPLAM 1932 EŞYA UNUTULDU

UNUTULDU Ankara’da her gün yüz binlerce yolcunun kullandığı EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY’da 2024 yılında tam 1932 eşya unutuldu. Eşyalar arasında; aile cüzdanı, bebek arabası, puset, cep telefonları, tabletler, hatta tıraş makineleri ve işitme ciha

BELEDIYE365 31.03.2025 01:58:19 0
EGO’NUN UNUTULAN EŞYALAR LİSTESİNDE YOK YOK! 2024’TE 88’İ TELEFON OLMAK ÜZERE TOPLAM 1932 EŞYA UNUTULDU

Başkentte her gün yüz binlerce yolcu taşıyan EGO otobüsleri, ANKARAY ve metrovagonlarında unutulan eşyaların sayısı her geçen yıl artıyor.

2024 yılında Ankara’daki toplu taşıma araçlarında özellikle elektronik cihazlar, kimlikkartları ve banka kartları en çok unutulan eşyalar arasında yer aldı.

 

88 CEP TELEFONU UNUTULDU

2024 yılında toplu taşıma araçlarında unutulan en dikkat çekici eşyalardan biri günlük hayatta vazgeçilmez hale gelen cep telefonları oldu. Yıl boyunca 88 cep telefonu, otobüs koltuklarında, metro vagonlarında ya da istasyon banklarında unutuldu. Bunun yanı sıra kimlikler, banka ve ulaşım kartları ile çeşitli resmi evraklar da kayıp eşya listesinde önemli bir yer tuttu.

AİLE CÜZDANINI UNUTANLAR OLDU

EGO Kayıp Eşya Bürosu’na teslim edilen eşyalar arasında sadece elektronik cihazlar değil, birbirinden ilginç eşyalar da bulunuyor. Aile cüzdanı, bebek arabası, puset, ev telefonu, radyo, tıraş makinesi, işitme cihazı, hesap makinesi, kettle, su pompası, gitar, melodika, spor aleti, tripod, barkod okuyucu, kolonya, çay, takım elbise ve makyaj malzemeleri gibi eşyalar da unutulanlar arasında yer aldı.

Ayrıca kulaklık, akıllı saat, powerbank, şarj aleti, laptop, tablet, gözlük, şapka, şemsiye, seccade, tespih, resim ve kırtasiye malzemeleri, çanta, cüzdan, valiz ve örgü ipi gibi eşyalar da Kayıp Eşya Bürosuna teslim edildi.

 

2023 YILININ EN DİKKAT ÇEKENİ: ALKOLMETRE

Önümüzdeki günlerde satışı gerçekleştirilecek 2023 yılının kayıp eşyaları arasında da telefonlar, gözlükler, çantalar ve cüzdanlar büyük yer kapladı. 2023 yılında unutulan 2 bin 162 eşya arasında en dikkat çekenler ise motorlu testere ile alkolmetre oldu.

 

BÜLENT KILIÇ: ÇOK ENTERESAN ŞEYLER VAR

EGO Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Bülent Kılıç, kaybolan eşyaların EGO Kayıp Eşya Bürosu’nda 2 yıl boyunca muhafaza edildiğini belirterek şunları söyledi:  

Çok enteresan şeyler var. Keman var, kask var, cep telefonlarını saymıyorum, bilgisayarlarımız var. 2023 yılına ait olan eşyalarımızın satışı gerçekleşecek. Gözlükten tutun kol saatine, elektrikli hızardan para kasasına, çocuk pusetinden valize kadar her türlü kayıp eşya mevcut. 4721 sayılı kanun gereği üzerinden iki yıl geçmeyen eşyaları satışa çıkarmıyoruz. İki yıl geçmemiş eşyalarımızı, vatandaşlarımızın kuruluşumuzun internet sitesinden listeyi takip ederek müracaat etmeleri halinde kendilerine teslim ediyoruz. İki yıl muhafaza ettikten sonra satışa çıkarıyoruz. Basın İlan Kurumu aracılığıyla internet sitemizde, metro, ANKARAY ve otobüslerde ilanlarla vatandaşlarımıza duyuruyoruz, açık artırmayla satıyoruz. 2023 yılı için sürecimiz tamamlandı ancak 2024 ve içinde bulunduğumuz 2025 yılı için kayıp eşyası olan vatandaşlarımız EGO Genel Müdürlüğümüze, Ulus'taki ana hizmet binamıza gelerek müracaatta bulunabilirler. İspat ettikleri takdirde kendilerinin eşyaları teslim edilecek.

 

KAYIP EŞYALAR İKİ YIL MUHAFAZA EDİLİYOR

Vatandaşlar, kayıp eşyalarını EGO Genel Müdürlüğünün “https://www.ego.gov.tr/tr/kayip/esya” resmi internet sitesi üzerinden ya da Kayıp Eşya Bürosu’na şahsen başvurarak sorgulayabiliyor. İki yıl içinde sahipleri tarafından alınmayaneşyalar ise açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılıyor.


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

HATSU, ARSUZ’DA DEV İÇME SUYU PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

ASKİ’DEN ANKARALILARA “SU TASARRUFU” ÇAĞRISI “GELECEĞİMİZ İÇİN HERKES SU TÜKETİMİNİ YÜZDE 10 AZALTMALI

BAŞKAN ÖNTÜRK, VAATLERİNİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYOR

BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN ŞEHİTLİKLERE ANLAMLI ZİYARET

Mamak’ın Minik Cimnastikcisi Almanya Yolcusu

Gönüllerde İz Bırakan Ziyaretler

Mamak Belediye Personeli Ramazan’ın Bereketini Paylaştı

ABB'DEN GENÇLERE ÜCRETSİZ ÇALIŞMA ALANLARI:

Kartal’da Bayram Öncesi İbadethanelerde Temizlik Çalışması Başlatıldı

ABB’NİN RAMAZAN DAYANIŞMASI TÜM TÜRKİYE’YE YAYILDI 14 MİLYON DESTEKLE BİNLERCE AİLEYE ULAŞILDI

Kreşli Miniklerden ‘Dünya Su Günü ve Orman Haftası’ Etkinliği

"Tek Kişilik Oyunlar" Dünya Tiyatrolar Gününde Kapanış Yaptı

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ ŞENLİĞİ” BAŞLADI

İLBER ORTAYLI İLE SARAÇHANE’DE BAYRAM SÖYLEŞİSİ

İSTANBUL’DA YARI MARATON RÜZGÂRI ESECEK

ABB, RAMAZAN BAYRAMI İÇİN AŞTİ’DE ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI 340 BUGSAŞ GÖREVLİSİ 7/24 VARDİYALI ÇALIŞACAK

Başkan Özarslan’dan bayram mesajı

ABB’NİN RAMAZAN AYINA ÖZEL UYGUN FİYATLI ET SATIŞINA YOĞUN İLGİ 125 TON KIRMIZI ET SOFRALARA ULAŞTI

Bülent Yaşar vefat etmiştir

Pendik’te Camiler Ramazan Bayramı’na Hazır

Çankaya'nın Bahçıvan Adayları Uygulamalı Eğitimlere Başladı

Evlerde bayram temizliği

Mamak Belediyesinden Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyun

Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi Dolayısıyla Vatandaşlara Lokma İkramı

EGO’NUN UNUTULAN EŞYALAR LİSTESİNDE YOK YOK! 2024’TE 88’İ TELEFON OLMAK ÜZERE TOPLAM 1932 EŞYA UNUTULDU

Ramazan'ın Sultanı Eyüpsultan'da Kadir Gecesi coşkusu

Mamak’ta Zabıta Ekiplerinden Bayram Öncesi Hijyen ve Fiyat Denetimi

Başkan Şahin Hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı Kutladı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÖZEL “KAS İSKELET SİSTEMİ SAĞLIĞI” PROJESİ

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39