Eyüpsultan'ın okullarında hobi bahçeleri oluşturuyoruz

Eyüpsultan

Eyüpsultan'ın okullarında hobi bahçeleri oluşturuyoruz

Eyüpsultan Belediyesi, ilçedeki okullarda öğrencileri tarımla tanıştırmak amacıyla yepyeni bir projeye imza attı. Proje kapsamında okulların bahçelerinde hobi bahçeleri oluşturularak, öğrencilerin doğa ile iç içe olmaları ve tarımsal faaliyetler hakkında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.

Tüm dünyayla birlikte ülkemizde iklim krizinin olumsuz etkileriyle mücadele ederken Eyüpsultan Belediyesi de çocuklarda ve gençlerde çevre bilinci oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Öğrencileri tarımla ve toprakla tanıştırmak amacıyla imza atılan proje sayesinde okullarda hobi bahçeleri oluşturuluyor.

ÖĞRENCİLER KENDİ MEYVE VE SEBZELERİNİ YETİŞTİRECEKLER

Proje kapsamında her okulda belirli alanlar ayrılarak, bu alanlarda öğrenciler meyve ve sebze yetiştirmeyi öğrenecekler. Çocukların sorumluluk duygusunu geliştirip doğaya ve çevreye olan duyarlılığını artırmayı amaçlayan projeyle öğrenciler, ekim-dikim sürecinden hasada kadar tüm aşamaları deneyimleyerek, tarımın zorluklarını ve keyfini bizzat yaşayacak.

İLK HOBİ BAHÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU’NDA OLUŞTURULDU

Bu kapsamda ilk olarak Cumhuriyet Ortaokulu’nun bahçesinde oluşturulan hobi bahçesinde öğrenciler Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte soğan, marul, roka ve maydanoz fidelerini ektiler. Fideleri toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, sonraki süreçte fidelerin büyümesini takip ederek sulama, gübreleme gibi tüm tarımsal faaliyetlerin içinde aktif rol alacaklar.

10 OKULDA DAHA HOBİ BAHÇELERİ KURULACAK

Geleceğin çevre bilincine sahip bireylerini yetiştirmeyi hedefleyen çalışma kapsamında Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçedeki 10 pilot okulda daha hobi bahçesi oluşturmayı hedefliyor.


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

PEAK Ekipleri'ne Peçlerini Vali Davut Gül Taktı

Esenyurt Belediyesi Kış Şartlarıyla Mücadeleye Hazır!

Kar Yağışı Uyarısıyla Teyakkuza Geçtiler

KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: MISIR SİLAJI DESTEĞİ BAŞLADI

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 4 ŞUBAT

CRR’DE GENÇ YETENEKLERLE SENFONİK AKŞAM

2 İLÇE 6 MAHALLEYİ KAPSAYACAK, 600 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

İBB’NİN KAR ÖNLEMLERİ

AKOM'UN SON HAVA RAPORU

İSTANBUL BÜLTENİ DERGİSİ'NİN ŞUBAT SAYISI YAYINDA

Bir günde iki oyun perde dedi

Eyüpsultan çiçeklerle rengarenk oluyor

Mamak Belediyesi Şubat Ayı Meclisi İlk Oturumu Gerçekleşti

HATSU, DEFNE'DE İÇME SUYU ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Keçiören’de nostaljik konser

Mamak Belediyesi’nden Personele Yangın Tatbikatı

Mamak Belediyesi Yaşlılara Evlerinde Ücretsiz Teknik Destek Sağlıyor

Uğur Mumcu Anısına ölümünün 32. Yılında Anlamlı Sergi

Mamak Belediyesi’nin SMA Hastalarının Bağış Kampanyalarına Desteği Devam Ediyor

Zabıta ekiplerinden okul önlerinde denetim

İhtiyaç sahiplerine ev eşyası desteğimiz devam ediyor

Esenyurt Belediyesinden İstihdama Büyük Destek

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MODERN TARIM KONFERANSI

YKS-TYT Hazırlık Kursları

YÜZBİNLERCE ÇOCUK KÂĞITHANE’DE DOYASIYA EĞLENDİ

Destek ve Yetiştirme Kursları

Yenimahalle’den İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme

Pendik YETGİM’de İlk Kez Yapay Zeka Eğitimi Başladı

Esenyurt Belediyesi’nden Ücretsiz Ulaşım Desteği

MANSUR YAVAŞ, “OLASI BİR DEPREME HAZIR MIYIZ?” ÇALIŞTAYINA KATILDI

Yükleniyor