İBB'DEN ÇOCUKLARA DEPREMDEN KORUNMA EĞİTİMLERİ
İBB'DEN ÇOCUKLARA DEPREMDEN KORUNMA EĞİTİMLERİ
İBB, olası deprem gerçeğini unutmadan çalışmalarını, eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. 23 Nisan 2025 tarihinde, Silivri açıklarında meydana gelen depremler sonrası ilgili tüm birimleriyle birlikte teyakkuza geçen ve ilk andan itibaren tüm İstanbulluların yanında olan İBB, afet öncesi hazırlıklar çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında İstanbul’un çocuklarına her yıl eğitim öğretim döneminde olduğu gibi Depremden Korunma ve Güvenli Yaşam Eğitimleri veriyor. Olay, acil durum, tehlike, risk, afet gibi kavramların tanımıyla gerçekleştirilen eğitimler İBB AKOM’un eğitim uzmanları tarafından veriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her yıl eğitim öğretim dönemi boyunca gerçekleştirdiği Depremden Korunma ve Güvenli Yaşam Eğitimleri’ne devam ediyor. 23 Nisan’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha önem kazanan eğitimler çocukların afetler konusunda bilgili, bilinçli ve farkındalığı yüksek bireyler olmasına katkı sağlıyor. Eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen sanal gerçeklik deneyimi ise deprem anında nelerin yaşandığını ve o anlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini çocuklara yakından gösteriyor.
İBB, 2019 yılından bu yana 300 okuldan yaklaşık 16 bin öğrencinin katıldığı eğitimlere, İstanbul’daki tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerini dahil etmeyi hedefliyor.
ÖNCESİNDE, SIRASINDA VE SONRASINDA YAPILMASI GEREKENLER ANLATILIYOR
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Zarar Azaltma Şube Müdürlüğü ortaklığında İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bünyesinde her eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirilen eğitimler çocukların afetler konusunda bilinçli, bilgili ve farkındalığı yüksek bireyler olmaları amacıyla düzenleniyor. Olay, acil durum, tehlike, risk, afet gibi kavramların tanımıyla başlayan eğitimler İBB AKOM’un eğitim uzmanlarınca veriliyor. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun vurgulandığı eğitim sırasında çocuklara deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında olmak üzere neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Ortaokul öğrencilerine yönelik olan eğitimlerin içerikleri her yaş grubunun pedagojik özellikleri dikkate alınarak her gruba uygun yöntemlerle aktarılıyor.
SÖZLÜ VE GÖRSEL AKTARIM İLE AKILDA KALIYOR
Ülkemizde depremi hayatın bir parçası olarak görmeleri gerektiğine dikkat çekilen eğitim boyunca öğrencilere afet öncesi alınması gereken tedbirler ve afet sonrası yapılması gerekenler sözlü olarak anlatılırken deprem, sel, heyelan gibi afetlerle ilgili görseller aracılığı ile konuyu pekiştirmeleri sağlanıyor.
EĞİTİM OTOBÜSÜNDE SANAL DEPREM DENEYİMİ
Eğitimlerin ardından öğrenciler, sanal gerçeklik teknolojisiyle donatılmış özel eğitim otobüsüne alınıyor. Bu otobüste, çocukların ilgisini çekecek pedagojik açıdan uygun çizgi film karakterlerinin yer aldığı Hareketli Eğitici VR Sinema, VR Deprem Deneyim Simülatörü ve Yangın Söndürme Simülatörü gibi araçlar yer alıyor. Bu simülatörler sayesinde öğrenciler, afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak deneyimleyebiliyor, böylece teorik bilgilerini pratikle pekiştirme fırsatı buluyor.
Deprem konulu VR sinema içeriği, 3D animasyon formatında ve gerçek zamanlı senkronizasyonla sunuluyor. Bu yöntem çocuklara depremi yüksek gerçeklik hissiyatıyla yaşatıyor ve depremin oluşumunu, etkilerini ve doğru davranış biçimlerini öğrenmelerini sağlıyor. Otobüsteki yangın simülatörü ise, yangın güvenliği ve doğru müdahale yöntemleri konusunda öğrencileri bilinçlendirmeyi hedefliyor.
İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Vefatının 8. Yılında Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı
Keçiören'de Çocuk Gelişim Merkezi Eğitimcilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
Mamak'ta Yeni Yıla Özel Kadın Eli El Emeği Pazarı Açıldı
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mamak'ta Törenle Kutlandı
Kâğıthane'de Yaşar Doğu Okulu'nda Tekli Eğitim Dönemi Başlıyor
Pendik Belediyesi, Beklenen Kar Yağışına Karşı 80 Araç ve 475 Personelle Hazır
Ankara Büyükşehir Belediyesi Bitki Evleri'nde Yeni Yıl Hazırlıkları Tamamlandı
Mansur Yavaş'tan 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mesajı
İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER
Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor
Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi
Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi
Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı
Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı
Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi
Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı
Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı
Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı
Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı
Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı
Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği
Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı
Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı
Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi
Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi
Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi
Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı
Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
Yükleniyor



