İSTANBUL’DA YARI MARATON RÜZGÂRI ESECEK

İSTANBUL’DA YARI MARATON RÜZGÂRI ESECEK

BELEDIYE365 31.03.2025 18:48:06 0
İSTANBUL’DA YARI MARATON RÜZGÂRI ESECEK

27 Nisan'da düzenlenecek Türkiye İş Bankası 20. İstanbul Yarı Maratonu için geri sayım başladı. İBB Hizmet ve İletişim Grubu iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilecek yarı maratonda koşacak elit atletler belli olmaya başladı. Şampiyonların kıyasıya mücadele edeceği yarı maratonda kontenjanların yüzde 85’i maratona bir ay kala doldu.

Elit atletlerin hem de sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 20. İstanbul Yarı Maratonu’nda bu yıl 7 bini 21K, 10 bini de 10K kategorisinde olmak üzere toplam 17 bin kişinin katılması hedefleniyor. 2021 yılında dönemin dünya rekoruna sahne olan İstanbul Yarı Maratonu’na kadınlardaki son şampiyon Kenyalı Sheila Chelangat ünvanını korumak için gelecek. Bir diğer Kenyalı atlet Judy Kemboi de zafer için koşacak. Erkeklerdeyse Etiyopyalı Haftu Teklu ve Kenyalı Alex Matata, ipi göğüslemek için rekabet edecek.

27 Nisan Pazar günü Yenikapı’dan start alarak Tarihi Yarımada’yı turladıktan sonra yine aynı noktada sona erecek Türkiye İş Bankası’nın isim sponsorluğunu üstlendiği 20. İstanbul Yarı Maratonu, ana sponsor HOKA, tedarik sponsorları MG, Züber, Wefood, Tchibo, Kanyon ve medya sponsoru Metro FM’in destekleriyle koşulacak.

Türkiye İş Bankası 20. İstanbul Yarı Maratonu'na kayıt yaptırmak isteyenler sporseverler https://www.istanbulyarimaratonu.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.  

ŞAMPİYON ATLETLER YARI MARATON İÇİN YENİDEN İSTANBUL’A GELİYOR

Kadınlarda son şampiyon Sheila Chelangat’ın bu yıl da İstanbul’a gelmesi otoriteler tarafından İstanbul Yarı Maratonu’nun elit yarışçılar için mükemmel koşullar sunan çekici bir etkinlik olduğu şeklinde yorumlandı.

Yaklaşan yarı maratona dair görüşlerini dile getiren İBB Hizmet ve İletişim Grubu iştiraki Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, “Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu, rekorlara imkân tanıyan mükemmel parkuru ve İstanbul’un tarihî güzellikleriyle bezeli rotasıyla koşuculara benzersiz bir yarış deneyimi vadediyor. Üç büyük imparatorluk görmüş şehrimizde, farklı çağlardan birçok hikâye barındıran bu rotada bir yarı maraton koşmak bence paha biçilemez bir fırsat. ‘Koşmayı seviyorum’ diyen herkesin bu yarışı bir kez olsun koşması gerektiğini düşünüyorum. Son şampiyonumuz Sheila Chelangat’ın burada tekrar yarışmak istemesi de bunun bir göstergesi. Yarı maratonumuz elit atletler için de albenisi yüksek olan bir yarış” dedi.

2024’teki İstanbul Yarı Maratonu’na geldiğinde 21K koşmaya yeni başlayan Sheila Chelangat, o günden bu yana çarpıcı sonuçlar almayı sürdürüyor. 26 yaşındaki Kenyalı atlet, İstanbul’da şampiyonluğa ulaşırken yarı maratonlardaki en iyi derecesini 3 dakika geliştirmiş ve 1:06:47'yle ipi göğüslemişti. Chelangat bu zaferin ardından 2024 yılı takviminde en iyi derecesini iki kez daha geliştirmeyi başardı. Kenyalı isim, Kopenhag'da 1:06:42 ile beşinci ve ardından Valensiya'da da 1:06:06 ile altıncı oldu. Eski bir pist koşucusu olan Chelangat, bu dereceleriyle birlikte aynı zamanda iyi bir yarı maratoncu olduğunu herkese kanıtladı. 

İstanbul’a gelecek isimlerden dikkat çeken bir diğer atlet de Judy Kemboi oldu. Chelangat gibi Kenya doğumlu olan 25 yaşındaki atlet, ilk yarı maratonunu bir yıl önce Belçika'da koştuktan sonra 12 ay içinde 6 yarı maratonda daha yarıştı. Kemboi, bu yarışların beşinden zaferle ayrılmayı başardı. Kopenhag Yarı Maratonu’nu 1:05:43'le ikinci tamamlayan Kemboi, bu yarışta en iyi yarı maraton derecesini de elde etti. Bu yıl, Birleşik Arap Emirlikleri'nin prestijli organizasyonu Ras Al Khaimah Yarı Maratonu'nda 1:06:34 ile ikinci olarak güçlü bir başlangıç yapan Kemboi, hemen ardından Meksika'nın yüksek irtifalı yarı maratonu Guadalajara’yı da kazandı. Bu bilgiler göz önüne alındığında Türkiye İş Bankası 20. İstanbul Yarı Maratonu’nun Kenyalı iki isim Sheila Chelangat ile Judy Kemboi’nin düellosu şeklinde geçmesi şaşırtıcı olmayacak.

Üç büyük imparatorluğa beşiklik eden, on binlerce yıllık tarihi, muhteşem kültürel ve doğal manzarasıyla sıra dışı bir yere sahip olan Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu'nda yarışacak bir diğer Kenyalı isim de Winfridah Moseti. Aynı zamanda başarılı bir 42K koşucusu da olan 29 yaşındaki atlet, kısa süre önce Tokyo'da 2:16:56 ile ikinci olarak maratonda kişisel en iyi derecesini yaptı. Bu performans, Moseti'nin yarı maraton en iyi derecesini de geliştirebileceğinin sinyalini verdi. Moseti, bir yıl önce Malaga'da 1:05:59 ile ikinci olduğu yarışta yarı maratondaki en iyi derecesini elde etmişti.

Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu’nun erkeklerdeki son şampiyonu Faslı Hicham Amghar, maraton yarışlarına odaklanmayı tercih ettiği için gelmekten son anda vazgeçti. Amghar’ın yokluğunda Etiyopyalı Haftu Teklu ve Kenyalı Alex Matata, İstanbul’un favorileri olarak öne çıkıyor.

Haftu Teklu, iki yıl önce de koştuğu Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu’nda parkur tecrübesine sahip bir isim. 25 yaşındaki atlet, İstanbul’da 1:00:03'lük derecesiyle yarı maratonu üçüncü bitirmişti. Etiyopyalı isim yarı maratondaki en iyi derecesine ise Barselona’daki 59:06’lık performansıyla erişmişti. Teklu, bu ay katıldığı Seul Maratonu'nu 2:05:42 ile kazanarak bugüne kadarki en önemli başarısını elde etti.

İstanbul’a iddialı gelen bir diğer isim olan Alex Matata, kariyerinin en iyi derecesini bu yıl 59:20 ile Ras Al Khaimah Yarı Maratonu'nu kazanarak yaptı. Bir yıl önce uluslararası yarı maraton koşmaya başlayan 27 yaşındaki Kenyalı atlet, katıldığı yedi yarışın altısında birinci, birindeyse ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye İş Bankası 20. İstanbul Yarı Maratonu’nda Afrikalı isimlerin haricinde en dikkat çeken isim ise İskoç Callum Hawkins. Hem 2017 hem de 2019'da Dünya Atletizm Şampiyonası maraton yarışlarında dördüncü olan ancak sonrasında uzun süre sakatlıklarla mücadele eden 32 yaşındaki İskoç atlet, yarı maraton kariyerindeki 1:00:00’lık en iyi derecesiyle Teklu ve Matata’ya karşı tehdit oluşturabilecek isimler arasında yer alıyor.


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com

23 Nisan’ın Görkemli Hatıraları Mamak’tan Tüm Türkiye’ye Yayıldı

ATA ÇİFTLİĞİ BİSİKLETLE ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NIN İLK ETABINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Mamak Belediyesi Veteriner Hekimleri Unutmadı

KÂĞITHANE’DE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK: 1 MİLYONUN ÜZERİNDE ERKENCİ SEBZE FİDESİ DAĞITILDI

Tematik Çadır Kampı

Köyün Enisdosu” Mamak’ta Perde Dedi

23 Nisan haftasında 23 yeni açılış töreni

Çocuk Kütüphanesi 2025 Mayıs Ayı Etkinlik Takvimi

Eyüpsultan Belediyesi’nden Alzheimer hastalarına “Akıllı Takip” desteği

“Ölü Ozanlar Derneği” tiyatro oyunu Eyüpsultan’da ayakta alkışlandı

Başkan Gökhan Yüksel, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

2025 Yılı Soğuk Yol Çizgi Boyası ve Yardımcı Malzeme Alımı Yapılacaktır

ANKARA ZABITASI GÜÇLENİYOR

Uzmandan Uyarı: Deprem Gelmeden Evinizde Tatbikat Yapın

Eyüpsultan’dan minik hamleler: 4-6 Yaş Satranç Projesi tanıtıldı

23 NİSAN’DA MANSUR YAVAŞ’IN KOLTUĞUNA ÇOCUK BAŞKANLAR OTURDU

ÇOCUKLAR BAYRAMIN TADINI DOYASIYA ÇIKARDI

İSTANBUL'UN ÇATISI GÜZELLEŞİYOR

KARTAL BELEDİYESİ, İSTANBUL DEPREMİNE KARŞI TEYAKKUZA GEÇTİ

Mamak’ta 23 Nisan Coşkusu

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA GÜÇ VEREN PROJE: ÖZ SAVUNMA ATÖLYELERİ BAŞLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREM SONRASI KÂĞITHANE’DE MORAL ZİYARETİ

BAŞKENT AFETLERE HAZIR: MANSUR YAVAŞ, AFET EĞİTİM VE LOJİSTİK MERKEZİ’Nİ TANITTI

Mamak Belediyesi'nden Okullarda Ücretsiz Diş Taraması

KARTAL’DA 23 NİSAN COŞKUSU MEYDANLARA SIĞMADI

Mamak Belediyesi’nde Çocukların Günü

Pendik Belediyesi Ekipleri Sahada

Buz üstünde 23 Nisan kutlaması

BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL’DEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
9.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48