KÂĞITHANE’DE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

KÂĞITHANE’DE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BELEDIYE365 27.04.2025 19:17:08 0
KÂĞITHANE’DE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Kâğıthane’de doğal afetlere karşı alınacak önlemler, yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm planlarının değerlendirildiği İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kâğıthane Belediyesi İlçe AFAD Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantıya Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kâğıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit, Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürü Kıvanç Taşçı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri de katıldı.

Toplantıda, şehirde meydana gelen son depremin ardından alınan tedbirler, yürütülen saha çalışmaları, sosyal yardımlar ve yeni konut projeleri gibi birçok önemli başlık masaya yatırıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçedeki mevcut durumu ve yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Öztekin; “Kâğıthane’de yaklaşık 460 bin hemşehrimiz yaşıyor. Bu nüfus, 28 bine yakın binada ve 220 bine yakın bağımsız bölümde ikamet ediyor. Bunların yaklaşık 40 bini iş yeri, 180 bini ise konut olarak kullanılıyor. Yapılan son saha taramalarında 144 talep aldık ve ekiplerimizle birlikte hızlıca tarama çalışmaları tamamladık.” dedi.

Deprem sonrası herhangi bir binanın tahliye edilmediğini belirten Başkan Öztekin, 1999 öncesi ve 1980 öncesi yapılan binaların ilçede hâlen mevcut olduğunu hatırlatarak, bu yapılarda depreme dayanıklılık açısından yeniden değerlendirme yapılmasının önemine dikkat çekti.

Başkan Öztekin, sözlerine şöyle devam etti:

“Kâğıthane’de yapı stokunun %70’ini yeniledik. Geriye kalan bölümlerin dönüşümünü de komşularımızla el birliğiyle tamamlamak istiyoruz. Ada ve parsel bazlı dönüşümlerde, iki parsel birleşmesi durumunda +1 kat imar teşviki veriyoruz. Böylece dönüşümü hızlandırıyoruz. Geçmiş yıllarda Yahya Kemal Mahallesi'nde TOKİ iş birliğiyle 750’den fazla bağımsız bölümü yeniledik. Şu anda da Kâğıthane Merkez Mahallesi’ndeki Hizmet Sitesi’nde 300 konutluk bir proje devam ediyor.”

Deprem sonrası vatandaşların barınma ihtiyaçlarının hızla karşılandığını vurgulayan Başkan Öztekin, ilk gece evlerine dönmek istemeyen yaklaşık 2 bin kişiye kültür merkezleri, okullar, camiler ve toplanma alanlarında barınma imkânı sağlandığını söyledi. Sosyal tesisler ve mobil büfelerle 23 bin kişiye gıda hizmeti verildiğini, Kızılay ve diğer kurumlarla birlikte 35 bin kişiye ikramda bulunulduğunu ifade etti.

Kâğıthane genelinde 176 adet deprem toplanma alanı bulunduğunu belirten Başkan Öztekin, bu alanların toplam büyüklüğünün yaklaşık 937 bin metrekare olduğunu kaydetti.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Öztekin son olarak şöyle konuştu:

“Komşularımızdan isteğimiz eğer binalarının depreme dayanıksız olduğunu düşünüyorlarsa, hiç vakit kaybetmeden bize başvurmaları. Ekiplerimizle birlikte binaların durumunu değerlendirelim. Kâğıthane’nin zemini sağlam, ama biz her zaman tedbiri ön planda tutmak zorundayız. En önemli tedbir ise binalarımızı yenilemektir. Tüm Kâğıthane halkına ve İstanbul'umuza geçmiş olsun. Rabbimiz böyle afetler yaşatmasın. Ancak bizler her zaman hazırlıklı olmak zorundayız.”


İstanbul,Kağıthane Belediyesi
belediye365.com

Gençler hayallerine Keçiören Belediyesi ile ulaştı

Pendik Belediyesinden Baba ve Oğullara Özel Balık Tutma Etkinliği

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN “EVSEL ATIK İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI” DEVAM EDİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN “DÜNYA SEPSİS GÜNÜ’NDE” FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

İBB YURTLARI’NA BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

İSKİ’NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ DÜNYA SAHNESİNDE

Mamak’ta Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Kartallı Kadınlar, Kadın Meclisi’nde Söz Sırası Sizde

Kartal Zabıta Ekiplerinden Okul Kantinlerine Denetim

Eyüpsultan’da Sokaklar Çocuklar İçin Güvenli Hale Geliyor

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Sultan Alparslan Caddesi Parkı’nda Son Rötuşlar

20. Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali Başlıyor

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

KÂĞITHANE’DE DAYANIŞMA ELDEN GÖNÜLE SOSYAL YARDIM MERKEZİ İLE BÜYÜYOR

Pendik Belediyesinden Filistin’e Kırtasiye, Erzak ve Kıyafet Yardımı

TÜRKİYE- NİKARAGUA İLİŞKİLERİNDE 75. YIL AKK’DE NİKARAGUA’NIN BAĞIMSIZLIĞININ 204. YILINA ÖZEL RESEPSİYON

Bağcılar’da Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Başkan Özarslan, 19 Mayıs Mahallesi sakinleriyle buluştu

Eyüpsultan’da Mehter Konserleri Başladı

Kartal Belediyesi’nden İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Kartal Belediyesi Kreşlerinde Yeni Eğitim Öğretim Yılına Eğlenceli Başlangıç

YENİ EĞİTİM YILINA ANNELER İÇİN KEYİFLİ BİR BAŞLANGIÇ

Güllübağlar Antrenman Sahası Yenileniyor

KUZEY YILDIZI’NDA İLK DÜĞÜN

İBB İstihdam Ofisi ve ESİM, iş arayan vatandaşlara umut olmaya devam ediyor

İBB KREŞLERİNİN SAYISI 127’YE ULAŞTI

İSTANBUL BU PAZAR KOŞUYOR

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0