KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

BELEDIYE365 27.05.2025 10:53:10 0
KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

Kartal Belediyesi, belediye personelinin mesleki gelişimine katkı sunmak amacıyla düzenlediği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni, Şehir Plancısı ve Yazar Dr. Ayşe Ünal tarafından verilen “İmar Mevzuatı” konulu eğitim programı, farklı müdürlüklerden personelin ve meclis üyelerinin katılımıyla Kartal Belediye Meclisi salonunda gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat da programa katılarak eğitimin yerel yönetimlerin etkinliği açısından önemine dikkat çekti.

Başkan Yüksel: “Eğitim, kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası”

Eğitimi ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, personelle bir araya gelerek yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin nitelikli ve mevzuata uygun yürütülmesi için düzenlenen eğitimlerin önemine dikkat çekti. “Eğitim, kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçasıdır” diyen Başkan Yüksel, özellikle imar mevzuatı gibi sürekli güncellenen ve birçok hizmet alanını doğrudan etkileyen konularda bilgi güncellemelerinin hayati olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Yüksel, “Kurumsal işleyişin temelini doğru bilgi ve güncel mevzuat bilgisi oluşturur. Bu nedenle tüm personelimizin bu sürece dâhil olmasını önemsiyoruz” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Akpolat’tan ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra, Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat da eğitime katılarak destek verdi. Her iki başkan da eğitim sürecini yerinde takip ederek, yerel yönetimlerin mevzuat bilgisiyle güçlenmesinin altını çizdi.

Gün boyu süren kapsamlı eğitim

Kartal Belediye Meclisi’nde tam gün süren eğitimde Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni Şehir Plancısı ve Yazar Dr. Ayşe Ünal, imar mevzuatı ile ilgili pek çok farklı konuyu masaya yatırarak meydana gelen değişiklikler ile ilgili kıymetli bilgiler paylaştı. 

Ünal; 3194 Sayılı İmar Kanunu başta olmak üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5403 Sayılı Toprak Koruma Kanunu ve Mera Kanunu gibi birçok yasal düzenleme hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi.

Eğitim boyunca katılımcılarla interaktif bir ortam oluşturan Ünal, belediyelerde karşılaşılan uygulama örnekleri üzerinden mevzuat maddelerini değerlendirdi. Katılımcılar sık sık soru-cevaplarla sürece dâhil olurken, özellikle meclis üyeleri için imar konularında karar alma süreçlerini destekleyecek güncel bilgiler sunuldu.



İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Namağlup şampiyonlar: Eyüpsultan’ın U12 kızları İstanbul’un zirvesinde!

Babalar Günü’ne özel fotoğraf köşesi

KARTAL’DA GENÇLERE YOL GÖSTEREN ‘MESLEK TANITIM GÜNÜ’

Mamak Belediyesi Başkan Zeyrek İçin Lokma Dağıttı

Liseli oyunculardan muhteşem final: “Yedi Kocalı Hürmüz” ayakta alkışlandı!

Eyüpsultan'da dilenci operasyonu: Üzerinden 35 bin 985 TL ve 10 çeyrek altın çıktı

Plastik Kirliliğiyle Mücadelede Ödüller Sahiplerini Buldu

Eyüpsultan’da tiyatroya yoğun ilgi: Sanat dolu akşamlar sürüyor!

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN İŞ ARAYANLARA DESTEK ELİ

SOSYAL MEDYA STÜDYOSU GENÇ YETENEKLERİ BEKLİYOR

Başkan Özmen’den ÇEM’lerde ve öğrenci yurdunda inceleme

Zabıta ekiplerinden soğukkanlı müdahale: Bıçaklı şahıs ikna edildi, olası faciadan dönüldü

Dikimevi–Natoyolu Metro Hattında Temel Atıldı

Eyüpsultan’da spora güçlü destek: Başkan Özmen spor kulüpleriyle buluştu

Eyüpsultan’da yaşam kalitesi parklarla yükseliyor

Eyüpsultan’da yaz mesaisi: 29 mahallede haşereye karşı etkili mücadele

Keçiören Belediyesi`nden LGS Provası

HAMİDİYE SOSYAL TESİSİ YENİ YÜZÜYLE HİZMETE AÇILDI

Kavakpınar Haydarpaşa Sokak Parkı’nın yapımına başlandı

Pendik'in Şampiyonları Kupalarına Kavuştu

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner 6 Radyo Ortak Yayınına Katıldı

Çankaya’da Sanatla Buluşma Zamanı

BEŞİKTAŞ’TAKİ KANSERLİ AĞAÇLARA BUDAMA

Genç yetenekler sahneye taştı: Liselerarası tiyatro günleri başladı

Mamak Belediyesinden Çocuklara Yaz Okulu Müjdesi

Çocuk Gelişim Merkezlerinde erken kayıt dönemi

Keçiören’de sineklere geçit yok!

Mamak’a Metro Geliyor

Çankaya Parklarında Çimler Biçiliyor, Otlar Temizleniyor

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2