KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

Kartal Belediyesi, belediye personelinin mesleki gelişimine katkı sunmak amacıyla düzenlediği eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni, Şehir Plancısı ve Yazar Dr. Ayşe Ünal tarafından verilen “İmar Mevzuatı” konulu eğitim programı, farklı müdürlüklerden personelin ve meclis üyelerinin katılımıyla Kartal Belediye Meclisi salonunda gerçekleşti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat da programa katılarak eğitimin yerel yönetimlerin etkinliği açısından önemine dikkat çekti.

Başkan Yüksel: “Eğitim, kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçası”

Eğitimi ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, personelle bir araya gelerek yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin nitelikli ve mevzuata uygun yürütülmesi için düzenlenen eğitimlerin önemine dikkat çekti. “Eğitim, kurumsal gelişimin vazgeçilmez bir parçasıdır” diyen Başkan Yüksel, özellikle imar mevzuatı gibi sürekli güncellenen ve birçok hizmet alanını doğrudan etkileyen konularda bilgi güncellemelerinin hayati olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Yüksel, “Kurumsal işleyişin temelini doğru bilgi ve güncel mevzuat bilgisi oluşturur. Bu nedenle tüm personelimizin bu sürece dâhil olmasını önemsiyoruz” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Akpolat’tan ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra, Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat da eğitime katılarak destek verdi. Her iki başkan da eğitim sürecini yerinde takip ederek, yerel yönetimlerin mevzuat bilgisiyle güçlenmesinin altını çizdi.

Gün boyu süren kapsamlı eğitim

Kartal Belediye Meclisi’nde tam gün süren eğitimde Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni Şehir Plancısı ve Yazar Dr. Ayşe Ünal, imar mevzuatı ile ilgili pek çok farklı konuyu masaya yatırarak meydana gelen değişiklikler ile ilgili kıymetli bilgiler paylaştı. 

Ünal; 3194 Sayılı İmar Kanunu başta olmak üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5403 Sayılı Toprak Koruma Kanunu ve Mera Kanunu gibi birçok yasal düzenleme hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi.

Eğitim boyunca katılımcılarla interaktif bir ortam oluşturan Ünal, belediyelerde karşılaşılan uygulama örnekleri üzerinden mevzuat maddelerini değerlendirdi. Katılımcılar sık sık soru-cevaplarla sürece dâhil olurken, özellikle meclis üyeleri için imar konularında karar alma süreçlerini destekleyecek güncel bilgiler sunuldu.



İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

İSKİ SUYUN HAFIZASI 3. KISA FİLM YARIŞMASI’NIN BAŞVURULARI BAŞLADI

Şampiyonluk maçı dev ekranda yayınlandı

Mamak Belediyesi’nden Spor Tesislerinde Dijital Dönüşüm

Yedi Bölge Tek Yürek gösterisine büyük ilgi

Konservatuvar sanatçıları sahne aldı

Siber suçlarla mücadele eğitimi

Siyasetin Karaoğlan'ı Çankaya'da Anılıyor

Kadınların gücü, Mamak’ta sahaya yansıdı

Minik ellerin hünerleri sergide görücüye çıktı

Temiz bir Eyüpsultan için aralıksız mesai

‘ZITLIK’ SERGİSİ GALERİ CENNET’TE SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

Çankaya Belediyesi, Turan Erol Sanat Ödülleri İle Genç Sanatçılara Destek Olacak

Pendik’te Sanat Rüzgarı: PESEM Yıl Sonu Sergisi Açıldı

ANKARA KENT KONSEYİ’NİN 5. YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

KARTAL’DA APARTMAN VE SİTE YÖNETİCİLERİ PANELDE BİR ARAYA GELDİ

İSTANBUL’DA KURBANLIK DENETİMLERİ BAŞLADI

İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 572. YIL DÖNÜMÜ KUTLANACAK

Fenerbahçe’nin Euroleague zaferi Eyüpsultan’da dev ekranlarla kutlandı!

KURBAN ATIKLARI ABB’NİN KATI ATIK ENTEGRE TESİSİ’NDE ÜCRETSİZ OLARAK BERTARAF EDİLECEK

Keçiören Belediyesi’nden geri dönüşüm seferberliği

FENERBAHÇE BEKO’NUN ZAFERİ KARTAL NEYZEN TEVFİK MEYDANI’NDA KUTLANDI

Türkiye Sağırlar Kültür ve Sanat Festivali 12 Yıl Aradan Sonra Mamak'ta Hayat Buldu

"Abur Cubur Talk Show" Eyüpsultan’ı kahkaya boğdu!

Mamak’ta Tarihi Zaferin Coşkusu

KARTAL’DA BİLİM VE TEKNOLOJİ DOLU BİR GÜN: MAKER FAİRE MİNİ PANAYIRI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mamak Belediyesinin Enerji Tasarrufu Belgelendi

Eyüpsultan köylerinden doğaya güçlü mesaj “Ateş Yakma, Çöp Atma!”

KARTAL BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İMAR MEVZUATI’ EĞİTİMİ

Ahlatlıbel'de Euroleage Heyecanı: Şampiyon Fenerbahçe Beko

Çocukların Yaptığı Resim ve Minyatürler Tam Not Aldı

Yükleniyor