KARTAL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL CAMİ VE TÜRBE ZİYARETLERİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL CAMİ VE TÜRBE ZİYARETLERİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL CAMİ VE TÜRBE ZİYARETLERİ

Kartallı vatandaşlar, Ramazan ayının manevi iklimini Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile yaşamaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında vatandaşlar, her gün Kartal’ın farklı bir mahallesinden hareket eden araçlarla İstanbul’un tarihi cami ve türbelerini ziyaret etme fırsatı yakalıyor.

Yoğun ilgi gören inanç turları sayesinde Kartallılar’ın ibadet merkezlerini ziyaret etmeleri sağlanırken, bir yandan da Ramazan ayının manevi atmosferini daha derinden hissetmelerine olanak tanınıyor.

Kartal Belediyesi’nin otobüsleri ile alınan vatandaşların ilk durağı Beykoz’da bulunan Yuşa Hazretleri tepesi oluyor. Burada Hz. Yuşa’nın türbesini ziyaret ederek dua eden vatandaşlar, daha sonra Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Camii’ne gidiyor. Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyarete açılan ve peygamber efendimizin kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide vatandaşlar yaklaşık 1 saat kalarak ibadetlerini gerçekleştirebiliyor. 

Mahalle sakinleri, daha sonra Eyüp’te bulunan Eyüp Sultan Türbesi ile Camii’ni ziyaret ediyor. Burada öğle namazını eda eden vatandaşlar, rehber eşliğinde Eyüp Sultan’da bulunan külliye, imarethane ile önemli din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret ederek dualarını ediyor.

Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan inanç turları kapsamında Kartal’ın 20 mahallesinde oturan vatandaşlar için cami ve türbe ziyaretleri düzenlenmeye devam edecek.


İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL CAMİ TEMİZLİĞİ

Mamak’ı İmar Edenler İftarda Buluştu

Çankaya Belediyesi, Ramazan’da Dayanışmayı Büyütüyor

2025 Yılı Organizasyon Hizmeti Alımı

Çankaya'da “Sporda Kadın Ve Eşitlik” Konuşuldu

Mamak’ta Ramazan Eğlencesi

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL CAMİ VE TÜRBE ZİYARETLERİ

Çankaya Zabıtasından Ramazan Denetimi

ANKARA İTFAİYESİNDEN YENİ UYARI: ALEV ALAN YAĞA SU DÖKÜLMEMELİ

CRR’DE İSTİKLAL MARŞI’NIN BESTELERİ YANKILANDI

İTFAİYE ÇALIŞANLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

KÂĞITHANE’DE ÇOCUKLAR İÇİN 17 BRANŞTA EĞİTİM FIRSATI

HBB, MART AYI OLAĞAN TOPLANTISI ERTELENDİ

Başkan Şahin’den Sultan Sare İçin Yardım Çağrısı

Toprak kaymasında hasar gören 6 binanın yıkımına başlandı

Keçiören`de Dünya Kadınlar Günü’ne özel iftar programı

BAŞKENTTE UYGUN FİYATLI ETE YOĞUN İLGİ: 5 GÜNDE 28,9 TON SATILDI

AKK’DE “TARİHİN HUZURUNDA BİZ TÜRKLER” ADLI RESİM SERGİSİ BAŞKENTLİLERİ BEKLİYOR

YEDİKULE GAZHANESİ, İSTANBUL İÇİN YÜKLENİYOR…

‘INSIDER GİRİŞİMCİ BULUŞMASI’ ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

BÜTÜN İNANÇLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

İMAMOĞLU’NDAN AB MESAJI: “TÜRKİYE'NİN AVRUPA BİRLİĞİ İLE BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR TARİH YAZACAĞINA İNANCIM TAM”

Kadınların Öyküsü Türkülerle Anlatıldı

HBB’NİN KARDEŞLİK SOFRASI SAMANDAĞ’DA DEVAM EDİYOR

Mamak’tan Kadın Sesleri Yükseldi

Çocuklar Tekne Orucuyla Ramazan’ın ruhunu yaşıyor

Keçiören’de Ramazan etkinlikleri coşkuyla devam ediyor

ASKİ’DEN ANKARA’YA DEV YATIRIM

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE SAHUR DESTEĞİ

RAMAZAN AYINA ÖZEL BELPA CAFE’DE UYGUN FİYATLI İFTAR MENÜSÜ

Yükleniyor