Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı

Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı

BELEDIYE365 10.01.2025 23:46:33 0
Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası’nda Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Neler Yapılması Gerektiği Masaya Yatırıldı


Kartal Belediyesi’nin enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak ve bu alandaki en güncel gelişmeleri paylaşmak amacıyla düzenlediği ‘Enerji Verimliliği Haftası’ etkinliklerinin son gününde, enerji verimliliği ve sürdürülebilir bir dünya için neler yapılması gerektiği yapılan oturumlar eşliğinde katılımcılar ile paylaşıldı. 

Kartal Bilim Mühendislik ve Teknoloji Merkezi - Makina Hangar’da gerçekleştirilen programda, dört farklı oturumda uzman isimler bir araya gelerek enerji, sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve finansman gibi konuları detaylı bir şekilde ele aldı. Yoğun katılımın olduğu ikinci gün, hem teknik bilgiler hem de stratejik yaklaşımlarla enerji verimliliği alanında katılımcılara kapsamlı bir bakış sundu.

Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik Gündeme Damga Vurdu

Enerji Verimliliği Haftası etkinliklerinin ikinci günü, ‘Yenilenebilir Enerji’ başlığı altında yapılan güneş enerjisi ve biyokütle gibi önemli konuların masaya yatırıldığı oturum ile başladı. Oturumun moderatörlüğünü GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan üstlenirken, enerji sektörünün önde gelen isimleri sunumlarını gerçekleştirdi. Danfoss’tan Barış Aydoğan, HVAC sistemlerinde enerji verimliliği üzerine yaptığı sunumla dikkat çekti. Gökhan Durukan, sürdürülebilir güneş enerjisi santrali kurulum süreçlerini katılımcılarla paylaşırken, invertörlerin önemi üzerine konuşan Ahmet Görkem Yıldız ve güneş paneli seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri aktaran Şener Ertüzün, pratik bilgilerle etkinliğe katkıda bulundu. Oturumun son konuşmacısı Dr. Mustafa Tolay ise biyokütle enerji üretiminde verimlilik konusunda önemli bilgiler sundu.

 ‘Sürdürülebilirlik’ teması çerçevesinde yapılın diğer oturumda ise kurumsal uygulamalar ve çevresel etkiler ele alındı. Siemens’ten Görkem Kızıltan Ustalı, enerji verimliliği uygulamaları ve kullanım senaryolarını paylaştı. İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rana Atabay Kuşçu, ESG raporlaması ve kurumsal sürdürülebilirlik uygulamaları üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden Elçin Genç, ISO 14064-1 kapsamında sera gazı salınımlarının hesaplanması ve raporlanması üzerine detaylı bilgiler sunarken, MMO İstanbul Şube Enerji Komisyonu Üyesi Ali Özgenç, sınırda karbon düzenlemesi mekanizması (SKDM) hakkında bilgi verdi.

Isı Pompaları ve Enerji Finansmanı Konuları Ele Alındı

‘İklim Değişikliğine Uyum ve Isı Pompası Uygulamaları’ başlığı altında gerçekleştirilen bir diğer oturumda ise enerji verimliğili teşvikleri ele alındı. Daikin’den Türker Pekgüç, binalarda ısı pompalarının enerji verimliliğini artırmadaki rolünü anlatırken, Serkan Oran sanayi alanında ısı pompası uygulamalarını ele aldı. Enerji verimliliği teşvikleri hakkında bilgiler veren Anıl Doğuş, enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik destek mekanizmalarını anlattı. Kartal Belediyesi Planlama ve Kalkınma Ajansı Koordinatörü Alper Akbulut ise iklim değişikliğine uyum sağlamaya yönelik sürdürülebilir ekonomik iyileşme çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Günün son oturumunda ise ‘Enerji Verimliliği Finansmanı’ konusu ön plana çıktı. İlbank’tan Mustafa Çavuşoğlu, dış finansman kaynakları ve yatırımlar üzerine yaptığı sunumla enerji verimliliği projelerine finansal perspektif sundu. Enerji analisti Bahadır Sercan Gümüş ise kömürden çıkış sürecini ele alarak, bu dönüşümün beraberinde getirdiği ekonomik fırsatlara dikkat çekti.

Kapanış Konuşmasıyla Enerji Haftası’na Veda Edildi

Enerji Verimliliği Haftası’nın ikinci gün programı, MMO İstanbul Şube Enerji Komisyonu Başkanı Muzaffer Başaran’ın gerçekleştirdiği kapanış konuşmasıyla sona erdi. Başaran, enerji verimliliği konusundaki farkındalığın artırılması ve ortak çalışmaların önemine vurgu yaparak, Kartal Belediyesi’ne, etkinlik organizasyonuna katkıda bulunan uzmanlara ve yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti.

Kartal Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliği ile düzenlenen etkinlik, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanlarında farkındalık yaratmayı ve bilgi paylaşımını artırmayı amaçlayan başarılı bir organizasyon olarak tamamlandı. Bu gibi etkinliklerin, gelecekte daha verimli ve sürdürülebilir bir dünya için önemli adımlar olacağı bir kez daha vurgulandı.


İstanbul,Kartal Belediyesi
belediye365.com

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi

Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi

Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı

Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı

Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi

Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı

Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı

Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı

Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı

Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı

Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği

Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı

Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı

Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi

Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi

Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi

Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Küçükçekmece'ye Yeni Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Pendik'teki Güllübağlar Antrenman Sahası Yenilenerek Hizmete Açıldı

Ankara'da AB Destekli Projeyle İklim Dirençli Tarım ve Sel Riskleri Azaltılacak

Ankara Kent Konseyi, Kent Yoksulluğunu Masaya Yatırıyor

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Gerçekleşti: 2025 Değerlendirildi, 2026 Yol Haritası Belirlendi

İBB DARÜLACEZE’DE 2026’YA MERHABA

ÖZKAN UĞUR MÜZİK STÜDYOSU BAŞARIYA DOYMUYOR

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL DESTEK İSTANBUL KARTLARININ KULLANIM ESAS ve USULLERİ İLE SOSYAL DESTEK İSTANBULKART İLE YAPILAN KULLANIMLARIN BEDELLERİNİN ÖDENMESİNE DAİR UNLU MAMULLER GRUBUNA YÖNELİK PROTOKOLÜN İLAN METNİ

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9