Keçiören’de Gaziler Günü yoğun katılımla kutlandı

Keçiören’de Gaziler Günü yoğun katılımla kutlandı

BELEDIYE365 16.09.2025 15:45:25 0
Keçiören’de Gaziler Günü yoğun katılımla kutlandı

Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı iş birliğinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçedeki Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi’nde (Eski Çoban Mektebi) program düzenlendi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp Kur’an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmaları ile devam etti. Programa; Keçiören Kaymakamı Dr. Mehmet Akçay, CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karapınar, BBP Keçiören İlçe Başkanı Halit Siyemoğlu, DEVA Partisi Keçiören İlçe Başkanı Ali Ölmez, Anahtar Parti Keçiören İlçe Başkanı Hamza Serhat Yeniçeri, Keçiören İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kahraman, Keçiören İlçe Jandarma Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. Adem Eker, siyasi partilerin kadın ve gençlik kolları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ile aileleri katıldı.

“Gazilerimiz baş tacımızdır”

Programda katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, gaziliğin Türk milleti için en yüce mertebelerden biri olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Gazilik, Türk milleti için en yüce mertebelerden biridir. Biz bugün bu topraklarda özgürce nefes alabiliyorsak, al bayrağımız dalgalanabiliyorsa, minarelerimizden ezan sesleri yankılanabiliyorsa bu kahraman gazilerimizin sayesinde olmuştur. Gazilerimiz bu ülkenin onurudur, gururudur. Bizler, onların emanetine sahip çıkmak zorundayız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün dimdik ayaktayız. Keçiören’de kimse aç kalmayacak, kimse yatağa aç girmeyecek, kimse üşümeyecek. Gazilerimiz de daima baş tacımız olacak. Bizim için en önemli görev, onların yanında olmak, ihtiyaçlarını gidermek ve hak ettikleri değeri göstermektir. Ben sizin hizmetkârınızım. Kapımız her daim sizlere açıktır. Sizlerle birlikte, sizlerin desteğiyle daha güçlü bir Keçiören inşa edeceğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

“Gazilerimiz, yarınlarımızın teminatıdır”

Şehit ve gazilerin, Türkiye Cumhuriyeti için yaptıkları fedakârlıkların asla unutulmayacağını söyleyen CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise, “Eğer sizi unutur, yok sayarsak yarınlarımızı kaybederiz. Bu yüzden gazilerimizin tüm haklarının verilmesi boynumuzun borcudur. Gazilerimizin günü kutlu olsun, ebediyete intikal eden tüm gazilerimize ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Keçiören, Milli Mücadele’nin merkezlerinden biridir”

Keçiören Kaymakamı Dr. Mehmet Akçay da Kurtuluş Savaşı yıllarında Keçiören’in taşıdığı öneme vurgu yaparak, “Atatürk, Anadolu Ajansı’nı burada kurdu. Bu topraklarda kalabilmek şehitlerimizin kanı ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla mümkün olmuştur. Gazilerimiz bizim ortak paydamızdır. Kaymakamlık olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Gazilerimizin onur mücadelesini sürdüreceğiz”

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ise konuşmasında gazilerin yaşadığı sorunlara değindi. Gazilerin, şehit olamamanın üzüntüsünü taşıdığını belirten Aylar, “Birimizin kolu, birimizin bacağı, birimizin gözü vatan uğruna feda edildi. Şerefimiz gazilik nişanıdır.” dedi.
Gazilerin özlük haklarında yaşanan eşitsizliklerin giderilmesi gerektiğini de hatırlatan Lokman Aylar, gazilerin geçim sıkıntısı, 15 Temmuz gazilerine maaş bağlanması ve Kıbrıs ile Kore gazilerinin çocuklarına istihdam sağlanması taleplerini yineleyerek sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı. Programda davetlilere yemek ikramında da bulunuldu.


Ankara,Keçiören Belediyesi
belediye365.com

Keçiören’de Gaziler Günü yoğun katılımla kutlandı

`Japon Kuklası` Keçiören’de sahne aldı

KEÇMEK kurslarına yeni dönemde yoğun ilgi

Mahalle şenlikleri coşkuyla devam etti

“Görkemli Hatıralar” Mamak’taydı

Teşekkürler 12 Dev Adam

KARTAL’DA FİNAL HEYECANI MEYDANLARA TAŞTI

BASKETBOL'DA FİNAL MAÇI HEYECANI HASBAHÇE'DE YAŞANDI

20. Uluslararası Geleneksel El Sanatları Festivali Başladı

BALIK AVI SEZONU AÇILDI

ANKARALILARIN YENİ GÖZDESİ: ATATÜRK ÇOCUKLARI VE DOĞAL YAŞAM PARKI

ÖĞRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ SÜRÜYOR

Bağcılar, Çocuk Şöleni ve Maratonu’na Ev Sahipliği Yaptı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ AŞTİ’DE KARŞILIYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN KANTİN DESTEĞİ PROJESİ GENİŞLİYOR

BİNLER İSTANBUL’U KOŞTU

Gençler hayallerine Keçiören Belediyesi ile ulaştı

Pendik Belediyesinden Baba ve Oğullara Özel Balık Tutma Etkinliği

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN “EVSEL ATIK İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI” DEVAM EDİYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN “DÜNYA SEPSİS GÜNÜ’NDE” FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

İBB YURTLARI’NA BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

4. SERÇEŞME HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ BAŞLADI

İSKİ’NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ DÜNYA SAHNESİNDE

Mamak’ta Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Kartallı Kadınlar, Kadın Meclisi’nde Söz Sırası Sizde

Kartal Zabıta Ekiplerinden Okul Kantinlerine Denetim

Eyüpsultan’da Sokaklar Çocuklar İçin Güvenli Hale Geliyor

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEN TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

PERSONELE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Sultan Alparslan Caddesi Parkı’nda Son Rötuşlar

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0