KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: MISIR SİLAJI DESTEĞİ BAŞLADI

KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: MISIR SİLAJI DESTEĞİ BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü olan BAKAP’ta ürettiği mısır silajlarının dağıtımına başladı. Yüzde 100 hibeyle dağıtılan 1095 ton mısır silajı, 24 ilçede 522 büyükbaş hayvan yetiştiricisinin girdi maliyetlerini az

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli hayvan yetiştiricilerini hem üretime teşvik ediyor hem de ekonomilerine katkı sağlıyor.

 

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, BAKAP Tarım Kampüsü’nde üretilen 1095 ton mısır silajının; 42 yaş altı hayvan üreticilerine yüzde 100 hibeyle dağıtımına başladı.  

 

Toplam 24 ilçeden, baskenttarim.ankara.bel.tr adresi üzerinden başvuru yaparak gerekli kriterleri sağlayan 522 genç yetiştiriciye mısır silajı hibe edilecek. Büyükbaş hayvan sahibi yetiştiricilere verilen destek miktarı, hayvan sayılarına göre belirlendi. Buna göre:

 

·       1 ile 3 büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilere 1 ton,

·       4 ile 8 büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilere 1,5 ton,

·       9 ile 30 büyükbaş hayvanı olan yetiştiricilere 2,5 ton mısır silajı hibe edilecek.

 

EKONOMİK KALKINMA ÜRETİMDEN GEÇİYOR

Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin yem maliyetlerini düşürerek üretimi desteklediklerini belirten Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak , “Bizim belediyecilik anlayışımızda ekonomik kalkınmanın üretimden geçtiğinin farkındayız. Üretimi canlandırmak, üretimi teşvik etmek amacıyla yüzde 100 hibeli olarak dağıttığımız mısır silajının ilçemize ve üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Bu hususta ekonomik olarak ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak, bu yolculuğumuzda bizi destekleyecek olan üreticilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Bizlere düşen üretimi kalkındırmak amacıyla onları desteklemek, üreticilerimize düşen ise ülkenin kalkınması için üretmektir. Bu anlamda bütün üreticilerimizin hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem Şereflikoçhisar Belediyesi olarak her daim yanlarında olacağız. Bu hususta da kararlıyız” dedi.

 

DESTEKLER SAYESİNDE ÜRETİM SÜREÇLERİNDE VERİM ARTIYOR

ABB’nin kırsal bölgelere yönelik sağladığı destekler sayesinde üretim süreçlerinde verimin arttığını vurgulayan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ise, “Haymana’da Sayın Mansur Yavaş Başkan’ımızın üreticimizin yanında yer aldığı çalışmaların bir örneğini daha yaşıyoruz. Bugün itibarıyla ilçemizde 42 yaş altı üreticilere 500’er kiloluk toplam 234 paket silajı yüzde 100 hibeyle üreticimize sunuyoruz. Haymana Merkez, Baltalin ve Sırçasaray Mahallesi olmak üzere toplam 3 bölgede üreticilerimize silajlarını dağıtıyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyesine, Mansur Başkan’ımıza tüm üreticilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.     

 

HEDEF KİTLE GENÇ ÇİFTÇİLER

Tarımsal sürdürülebilirliğin artırılması için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının her türlü desteği sağladığının altını çizen Hayvancılık Hizmetleri Şube Müdürü Nurgül Söğüt de şöyle konuştu:

“Gölbaşı Tarım Kampüsümüzde yetiştirilen silajlık mısırları hasat ederek, yüzde 100 hibeli olarak yetiştiricilerimize ulaştırmaya başladık. Bu kapsamda 24 ilçemizde dağıtım programlarımızı oluşturduk. 42 yaş altı genç yetiştiricilerimizi destekleyerek, kırsaldaki gençlerimizi hedef kitlemiz olarak belirledik. 522 yetiştiricimize 1095 ton mısır silajı dağıtımını planlamış durumdayız. İlk dağıtımımızı Şereflikoçhisar ilçemizde başladık. Diğer ilçelerimizde de dağıtımlarımız bu şekilde devam edecektir.”

 

ÇİFTÇİLER MUTLU VE UMUTLU

Şereflikoçhisar, Evren ve Haymana ilçelerinde başlayan kırsal destek kapsamında mısır silajlarını alan çiftçiler memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler.

-Ferdi Doğan: “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Bey'e çok teşekkür ediyoruz. Ben aynı zamanda burada küçük esnafım, kasap dükkânımız var. Başkentkart'tan da küçük esnaf çok faydalanıyor yıllardır. Eşime işletme açtık. Eşim hayvancılıkla uğraşıyor. Bir ev hanımı olarak aynı zamanda süt ve süt ürünleri yaparaktan, ekonomimizi canlandırmak için ve kendi ailemizi geçindirmek için ekstra kaynaklara ihtiyacımız oluyor. Yem çok masraflı bir olay. Ama sağ olsun Başkanımın böyle bir destekte bulunmasıyla benim 5 tane hayvanımın 1 yıl boyunca bütün ihtiyacını karşılıyor. Otomatikman bana bu 3 tane buzağı demek. 3 buzağı da benim 2 senelik geçimimi rahatlıkla karşılar.”

-Yasin Tekinbaş: “Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş Bey'e, ilçe belediye başkanımız Sayın Mustafa Koçak Bey'e bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Biz çiftçileri, biz hayvancıları destekliyorlar. Ekonominize katkı sağlıyorlar. Biz daha çok üretmek istiyoruz. Şu an girdi maliyetlerimiz çok yüksek olduğu için bu konuda bize çok büyük destekleri oluyor. Girdi maliyetlerimizi düşürüyoruz ve daha çok üretmeye çalışıyoruz.”

-Güven Yılmaz: “Çok memnunum teşekkür ederim. Yıllardır alıyorum ve ekonomime yüzde 100 katkısı oluyor. Bunu almaya çalışsam alamam şu an. Yani buna vereceğim parayı başka bir işimde kullanıyorum.”

-Cafer Yılmaz: “Destekler ekonomimize çok büyük bir katkı sağlıyor. Dışarıdan almaya kalksak 5-6 bin lira tutuyor. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum.”

-Levent Sümbül: “6 tane büyükbaş hayvanım var. 2 yıldır silaj desteğinden yararlanıyorum. Yem girdileri çok pahalı olduğu için ekonomimize büyük bir katkı sağlıyor. Mansur Başkan’ımıza teşekkür ediyorum.” 

-Serhat Avcı: “Bu silajı dışarıdan almaya kalksak dünya para tutardı. Zaten ekonomik durumumuz da ortada. Çiftçinin üzerinden hiçbir zaman elini çekmedi, desteklerini her zaman bize gösterdi. Mansur Başkan’ımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum.”


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

PEAK Ekipleri'ne Peçlerini Vali Davut Gül Taktı

Esenyurt Belediyesi Kış Şartlarıyla Mücadeleye Hazır!

Kar Yağışı Uyarısıyla Teyakkuza Geçtiler

KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: MISIR SİLAJI DESTEĞİ BAŞLADI

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 4 ŞUBAT

CRR’DE GENÇ YETENEKLERLE SENFONİK AKŞAM

2 İLÇE 6 MAHALLEYİ KAPSAYACAK, 600 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

İBB’NİN KAR ÖNLEMLERİ

AKOM'UN SON HAVA RAPORU

İSTANBUL BÜLTENİ DERGİSİ'NİN ŞUBAT SAYISI YAYINDA

Bir günde iki oyun perde dedi

Eyüpsultan çiçeklerle rengarenk oluyor

Mamak Belediyesi Şubat Ayı Meclisi İlk Oturumu Gerçekleşti

HATSU, DEFNE'DE İÇME SUYU ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Keçiören’de nostaljik konser

Mamak Belediyesi’nden Personele Yangın Tatbikatı

Mamak Belediyesi Yaşlılara Evlerinde Ücretsiz Teknik Destek Sağlıyor

Uğur Mumcu Anısına ölümünün 32. Yılında Anlamlı Sergi

Mamak Belediyesi’nin SMA Hastalarının Bağış Kampanyalarına Desteği Devam Ediyor

Zabıta ekiplerinden okul önlerinde denetim

İhtiyaç sahiplerine ev eşyası desteğimiz devam ediyor

Esenyurt Belediyesinden İstihdama Büyük Destek

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MODERN TARIM KONFERANSI

YKS-TYT Hazırlık Kursları

YÜZBİNLERCE ÇOCUK KÂĞITHANE’DE DOYASIYA EĞLENDİ

Destek ve Yetiştirme Kursları

Yenimahalle’den İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme

Pendik YETGİM’de İlk Kez Yapay Zeka Eğitimi Başladı

Esenyurt Belediyesi’nden Ücretsiz Ulaşım Desteği

MANSUR YAVAŞ, “OLASI BİR DEPREME HAZIR MIYIZ?” ÇALIŞTAYINA KATILDI

Yükleniyor