Küçükçekmece'de Bir Yılda 4 Milyon Kilogram Atık Geri Dönüştürüldü
Küçükçekmece Belediyesi'nin sıfır atık çalışmaları kapsamında 2025 yılında kağıt, plastik, metal, elektronik atık ve bitkisel yağ gibi malzemelerden oluşan 4 milyon kg atık toplandı.
Küçükçekmece Belediyesi, israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların geri dönüştürülmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yılı içinde kağıt, plastik, metal, bitkisel atık yağ, elektrikli-elektronik atık, cam, pil ve ilaç gibi malzemelerden 4 milyon kilogram atık toplandı.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, toplanan her atığı geleceğe güçlü bir söz olarak gördüklerini belirtti. Çebi, "Attığımız her adımı, doğaya duyduğumuz saygı ve geleceğe olan sorumluluğumuzla atıyoruz. Bir yıl içinde 4 milyondan fazla atığın ayrıştırılarak toplanması, yalnızca bir istatistik değil; çevremize, çocuklarımıza ve yarınlarımıza verilen güçlü bir sözün göstergesidir. Sıfır Atık anlayışını ilçemizin her sokağına, her hanesine taşımak için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğaya sahip çıkan tüm Küçükçekmecelilere teşekkür ediyorum" dedi.
Geri Dönüşüm Sistemleri İşliyor
Küçükçekmece geneline yerleştirilen toplama üniteleriyle; kağıt, cam, metal ve plastik atıklar diğer atıklardan ayrı toplanarak geri dönüştürülüyor. Elektrikli ve elektronik atıklar ise vatandaşların talepleri üzerine evlerinden alınıyor. Ekim ayında açılan Serap Eser Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Parkı'nda; sıfır atık, ileri dönüşüm ve elektronik atıklar üzerinde atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Ödüllü Geri Dönüşüm Sistemi
Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Benim Kartım' projesiyle vatandaşlar; Fevziçakmak ve Tepeüstü Meydan, Tevfikbey Kapalı Pazar Yeri, Halkalı Merkez, Atakent, Atatürk, Sultanmurat ve Kanarya Mahallesi'nde yer alan sıfır atık toplama noktalarına atıklarını getirerek karşılığında para puan kazanıyor. Vatandaşlar 'Benim Kartım' uygulamasına tanımlanan para puanları ilçedeki anlaşmalı market ve restoranlarda kullanabiliyor.
İstanbul,Küçükçekmece Belediyesi
belediye365.com
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Vefatının 8. Yılında Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı
Keçiören'de Çocuk Gelişim Merkezi Eğitimcilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
Mamak'ta Yeni Yıla Özel Kadın Eli El Emeği Pazarı Açıldı
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mamak'ta Törenle Kutlandı
Kâğıthane'de Yaşar Doğu Okulu'nda Tekli Eğitim Dönemi Başlıyor
Pendik Belediyesi, Beklenen Kar Yağışına Karşı 80 Araç ve 475 Personelle Hazır
Ankara Büyükşehir Belediyesi Bitki Evleri'nde Yeni Yıl Hazırlıkları Tamamlandı
Mansur Yavaş'tan 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mesajı
İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER
Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor
Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi
Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi
Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı
Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı
Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi
Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı
Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı
Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı
Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı
Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı
Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği
Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı
Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı
Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı
Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi
Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi
Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi
Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı
Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
Yükleniyor



