MANSUR YAVAŞ: “ANKARA’DA SU KESİNTİSİ GEÇİCİ, 5 AY BOYUNCA KESİNTİ OLMAYACAK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kuraklığın etkileri ve barajlardaki düşük su seviyesine rağmen alınan tedbirlerle Ankara’da kalıcı su kesintisi yapılmadığını belirterek, Kesikköprü Barajı’nda meydana gelen arızadan dolayı yaşanan geçici

BELEDIYE365 2.10.2025 20:37:16 0
MANSUR YAVAŞ: “ANKARA’DA SU KESİNTİSİ GEÇİCİ, 5 AY BOYUNCA KESİNTİ OLMAYACAK”

 Yavaş: “Boruların patlaması elimizde olan bir durum değil. Tamirat tamamlanır tamamlanmaz en az 5 ay kesintisiz su sağlayacağız” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te yaşanan su kesintisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyanın ve Türkiye’nin birçok bölgesinde kuraklık nedeniyle su kaynaklarının azaldığını hatırlatan Yavaş, Ankara’da kalıcı su kesintisi olmaması için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

 

Yavaş, geçen yılın ilk 9 ayında barajlara 233 milyon metreküp su gelirken bu yıl aynı dönemde sadece 101 milyon metreküp su geldiğini belirtti. Yavaş, “Biliyorsunuz Ankara'nın su problemini ilerleyen yıllara çözülmesi için Gerede projesi yapılmıştı. Oralarda bu kuraklıktan etkilendiği için şu anda Gerede Tüneli’nden hiç su gelmiyor. Dolayısıyla Kesikköprü’den gelen suya yüklenmek durumunda kaldık. Kesikköprü’den gelen suyu Sayın Mustafa Tuna döneminde ileri arıtma teknikleri ile arıtıldığı için artık musluktan içilebilir hâle getirmiş bulunmaktaydık” dedi.

Yavaş, Kesikköprü’den sağlanan suyun eski borular nedeniyle sık sık arızaya yol açtığını belirterek, “CTP türü borular zamanında değiştirilmediği için sık sık patlıyor. Aynı anda ikisi birden patladığı için geçici bir şekilde su sıkıntısı yaşıyoruz. Hemen en kısa zamanda 24 saat canlı yayında da göstermek suretiyle ekiplerimiz çalışmakta ve inşallah hemen en kısa zamanda bu tamirat yapıldığı zaman çelik boru döşeniyor artık. İnşallah bir daha başka yerde arıza olmaz. Çelik boru yapılıp bağlandığı takdirde su verilmeye başlanacak” diye konuştu.

 

“5 AY BOYUNCA SU KESİNTİSİ OLMAYACAK”

Tamiratın ardından Ankara’da en az 5 ay boyunca su kesintisi yaşanmayacağını kaydeden Yavaş, Ankaralılara da suyun tasarruflu kullanılması çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

Yine yağış olmazsa ondan sonra başka tür tedbirlere gideceğiz. Şimdiye kadar bu kuraklıktan Ankara halkının etkilenmemesi için bütün tedbirleri aldık. Ancak borunun patlaması bizim elimizde olan bir şey değil. İnşallah bugünler kısa zamanda atlatılacak ve düzenli olarak su vermeye devam edeceğiz. Ama tabii ki aralık ayından sonra da su kesintisi yapılmamasını istiyorsak hepimiz elimizden gelen tedbiri alıp israf etmeden suyu kullanmaya gayret edeceğiz. Ben bu geçici sıkıntı için özür diliyorum. Elimizde olan bir şey değil. Ancak tamirat yapılır yapılmaz en az 5 ay müddetle Ankara halkına su kesintisi olmadan yine su vermeye devam edeceğimizi bildirmek istiyorum.”

 

ASKİ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR

Sosyal medya üzerinden de konuya ilişkin açıklama yapan Mansur Yavaş, “Kesikköprü hattında yaşanan boru patlaması nedeniyle zorunlu su kesintileri uygulanmaktadır. Bu durum kuraklıktan değil, teknik arızadan kaynaklanmaktadır. Aldığımız tüm tedbirler sonrası aralık ayına kadar herhangi bir kesinti öngörülmüyordu, ancak beklenmeyen bu arıza nedeniyle zorunlu kesintilere gidildi. ASKİ ekiplerimiz Kesikköprü’de çelik boru döşeme çalışmalarını hızla sürdürmekte olup en kısa sürede su dağıtımı normale dönecektir” ifadelerini kullandı.


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

“7’den 70’e Gönül Köprüsü” Devam Ediyor

PERSONELE ‘MEME KANSERİ FARKINDALIK’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

BKF, Filistinlileri Unutmadı

İsteyen Herkese İki Paket Organik Gübre Hediye Ediliyor

MANSUR YAVAŞ: “ANKARA’DA SU KESİNTİSİ GEÇİCİ, 5 AY BOYUNCA KESİNTİ OLMAYACAK”

İBB BAŞKANVEKİLİ ASLAN MARUF25’TE KONUŞTU

ENSTİTÜ İSTANBUL İSMEK CRAFTİSTANBUL’DA TASARIMLARINI SERGİLİYOR

Kariyer Ofisi, iş arayanlarla işverenleri buluşturuyor

“Bugünkü Kazancım Gazze’ye” Kampanyası Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

Esenyalı (Fatih) 8681 Ada 18 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

KÂĞITHANE’DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERİN EĞİTİM YUVASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Bağcılar Meydanı’nda Ücretsiz Sağlık Hizmeti

14 BRANŞTA KIŞ SPOR OKULLARI BAŞLADI

234. Parkın Yapımına Başlandı

ABB’DEN ÖĞRENCİLERE ‘3 BOYUTLU MODELLEMEYE GİRİŞ’ KURSU

Mamak Belediyesi’nden Dijital Dönüşüm Hamlesi

Keçiören’de konservatuvar korolarına yoğun ilgi

Kültür Yolu Festivali Mamak’ta Sanatseverlerle Buluştu

Mamak Kırsalı Hayat Buluyor

İtfaiyeciler Haftası’nda huzurevi sakinlerine anlamlı ziyaret

Can güvenliği için trafik düzenlemesi yapılıyor

Parklar ve yeşil alanlar sizler için yenileniyor

KARTAL’DA TSUNAMİ TATBİKATI YAPILDI

BKF: Bir Fuardan Ötesi

KESİKKÖPRÜ HATTINDA YAŞANAN BORU PATLAMASI NEDENİYLE YÜKSEK KOTLARA SU ULAŞIMINDA SIKINTI YAŞANABİLİR

ATATÜRK ÇOCUKLARI DOĞAL YAŞAM PARKI 750 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Bilim Merkezi 2025 Ekim Ayı Etkinlik Takvimi

Çocuk Kütüphanesi 2025 Ekim Ayı Etkinlik Takvimi

Keçiören’de Sünnet Şöleni coşkusu

Başkan Şahin Vatandaşlarla Birlikte Pedal Çevirdi

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2