Pendik Belediyesi “2024 Yılı Faaliyet Raporu” mecliste kabul edildi

Pendik Belediyesi “2024 Yılı Faaliyet Raporu” mecliste kabul edildi

BELEDIYE365 12.04.2025 19:17:44 0
Pendik Belediyesi “2024 Yılı Faaliyet Raporu” mecliste kabul edildi

Pendik Belediyesinin 2024 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye Başkanı Ahmet Cin, mecliste yaptığı konuşmada görev yaptığı 6 yılda Pendik’e en iyi eserleri kazandırmaya çalıştıklarını belirterek “Her biri başımızın tacı olan Pendikliler, Pendik’i bize ikinci kez emanet etti. ‘Ne varsa Pendik’te var’ iddiamızı güçlendirmeye çalıştık. Pendik’te yaşayan her kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.   

Pendik Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Faaliyet raporu üzerine yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Pendik Belediyesinin 2024 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile meclisten geçti. Tüm meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Cin, görev yaptığı 6 yılda Pendik’e en iyi eserleri kazandırmaya çalıştıklarını belirterek “Her biri başımızın tacı olan Pendikliler, Pendik’i bize ikinci kez emanet etti. Ne varsa Pendik’te var iddiamızı güçlendirmeye çalıştık. Pendik’te yaşayan her kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Ahmet Cin, yaptıkları ve yapacakları projelerden bahsederek kültür-sanattan spora 6 yılda yapılanları anlattı.

Yatırım konusunda rakibimiz yok

“6 yılda 16 milyar 050 milyon lira net yatırıma imza attık. Yatırım konusunda rakibimiz yok. Pendik Belediyesini İstanbul’un bütçesinde yatırıma en çok pay ayıran ilçe belediyesi yaptık.Yatırım oranında ilçe belediyeleri arasında birinciyiz. Sosyal Belediyecilik özellikle sosyal yardım konusunda da rakibimiz yok. Yine 6 yılda 2 milyar 850 milyon lira Sosyal Destek ödemesi yaptık.”

“Siyasi gündemin hizmet gündemini karartmasına izin vermedik. Yatırım oranında ilçe belediyeler arasında birinci olduk. Sosyal yardım konusunda da rakibimizin olmadığını gördük. Yardıma muhtaçları aşevinde kuyruğa sokmadık, evlerine yemek götürdük. Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi,  Mete Gazoz Spor Kompleksi, Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi, Ahmet Çalık Spor Kompleksi, Pendik YETGİM, Masal Parkı, Pendik Korusu, Pendik Millet Bahçesi, Yeşil Koridor, Su Sporları Merkezi, 7 AÇEM, 14 yeni sağlık tesisi, 25 yeni okul, 188 yeni yol projesi, 58 km yeni yol, 46 km bisiklet yolu kazandırdık. 10 yeni kütüphane ile kütüphane sayısını 23’e çıkardık.”

Yeni belediye binası dinamizm kazandıracak

“Yapmaya çalıştıklarımızın en değerlilerinden biri de yeni belediye binamız. Kabası bitti. Önümüzdeki yılın ilk yarısında geçmeyi planlıyoruz. Sadece bir bina olmayacak, yeni bir cazibe merkezi olacak, akıllı bina olacak. Pendik’e yeni bir dinamizm kazandıracak.”

“Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nin sayısını artırmak istiyoruz”

Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi Türkiye’de örnek, konsept bir proje.  Başka belediyelerin gerçekleştirmek istediği bir yatırım. Biz de buranın sayısını Pendik’te artırmaya çalışıyoruz.”

Eğitime 338 milyonluk destek

“6 yılda eğitim camiasına 338 milyonluk destek verdik. 15 okul bitti, 10 okulun inşaatı bağışçıların desteğiyle devam ediyor.”      

Herkese yönelik etkinlikler gerçekleştirdik

“Meslek kursları, fuarlar, kültür sanat etkinlikleri, Pendik Kahve Festivali gibi etkinliklerle ilçede yaşayan herkesle ilgili faaliyetlerle canlı bir iklim oluşturmaya çalıştık.” 

Pendik’e minimum 400 yataklı devlet hastanesi

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte kentsel dönüşüm projelerinde çok mesafe kat ettik. Yeni hastane için Sağlık Bakanlığıyla da proje ihalesi yapılacak. Pendik’e minimum 400 yataklı devlet hastanesi kazandıracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da stadın yapılmasıyla, yeni alanların oluşturulmasıyla ilgili görüşmelerimiz sürüyor.”

 6 yılda 1.538 araçlık otopark

“Tamamen bağımsız olarak 100 km yağmur suyu, atık su kanalı yaptık. 600 bin metrekare kaldırım imal ettik. Yine Pendik Belediyesi olarak 6 yılda 1.538 araçlık otopark yaptık.”

Yayalar Mahallesi’ne semt pazarı geliyor

“Kapalı semt pazarları artsın istiyoruz; ama yer konusunda sorunlar yaşıyoruz. Pazarlara göre yer bulmak gerek. Yayalar’da başlayacağız, plan tadilatını yapıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde ihalesini yapacağız.”            

 

 


İstanbul,Pendik Belediyesi
belediye365.com

Eyüpsultan'da Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Bahçelievler'de Yeni Semt Hali ve Sosyal Yaşam Merkezi Yükseliyor

İBB, BEŞİKTAŞ İSMET İNÖNÜ SPOR TESİSİ’Nİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİ

FİLENİN SULTANLARI GENÇLİK MERKEZİ AÇILDI

Mustafa Kemal Atatürk Eyüpsultan'da anıldı

Mamak'ta Sonbahar Budama Çalışmaları Devam Ediyor

Sadabad Sarayı'nın Tarihi Duvarları ve Kapıları Restore Ediliyor

Ata'ya Özlem Şiir Okuma Yarışması'nda Dereceye Girenler Açıklandı

Keçiören'de Mahalle Buluşması Gerçekleştirildi

AKUT Gönüllüsü Bayram Eren Arslan'ın Adı Mamak'ta Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Eyüpsultan'da Ekim Ayında Sokak Hayvanlarına Yoğun Bakım

Mamak'ta Şehit Cem Dolapcı İçin Taziye Ziyaretleri

Keçiören Zabıta Personeline Denetim ve Mevzuat Eğitimi

Darıca Sahili'nde Doğa Yürüyüşü Etkinlikleri Düzenlenecek

Sabancı-Ankara Bulvarı Kavşağı Yonca Tipi Düzenlemeyle Hizmete Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım'da 'Son 11 Ay' ve 'Veda' Gösterimlerine Ev Sahipliği Yaptı

Kartal'da Miniklerden Atatürk Temalı Resim Sergisi

Pendik Robot Yarışları 2025'te 84 Takım Yarışacak

Pendik Belediyesi 2026 Yılı Kompanzasyon Sistemleri Bakım Hizmeti İhalesi

Mamak'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidanlar Toprakla Buluştu

Ankara'da Atatürk Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

Kartal'da Maker Atölyeleri Başladı: Çocuklar Biyonik Balık Tasarladı

Güzeltepe Emekliler Lokali Hafıza Kafe yoğun ilgi görüyor

Kartal'da 'Ata'ya Türküler' Konseri Duygu Dolu Anlar Yaşattı

Mamak Belediyesi Spor Takımı Yeni Sezona Hazırlanıyor

Keçiören'de 10 Kasım'da Atatürk Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Kartal'da 10 Kasım'da Atatürk Anıldı

Kağıthane'de Doğalgaz Patlaması: 1 Yaralı, Yangın Kontrol Altına Alındı

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Keçiören'de Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Pendik'te Afet Yönetimine Genç Bakış Zirvesi Düzenlendi

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7