“SAĞLIĞA EL VER” PROJESİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR 2 BİN 540 VATANDAŞIN ECZANE BORCU ÖDENDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın girişimiyle ve Ankara Eczacı Odası iş birliğiyle başlatılan “Sağlığa El Ver” projesi bu yıl da devam ediyor.

BELEDIYE365 20.03.2025 14:18:19 0
“SAĞLIĞA EL VER” PROJESİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR  2 BİN 540 VATANDAŞIN ECZANE BORCU ÖDENDİ

Hem eczacıların hem de vatandaşların yüzünü güldüren uygulamayla; 209 eczaneye borcu olan, 2 bin 540 vatandaşın toplam, 2 milyon 250 bin liralık borcunu ödendi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından Ankara Eczacı Odası iş birliğiyle başlatılan “Sağlığa El Ver” projesi üçüncü yılında da hem eczacıların hem de eczanelere borçlu olan vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 

2 BİN 540 VATANDAŞIN BORCU SİLİNDİ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında; hayırsever bir vatandaş, 209 eczaneye borcu olan, 2 bin 540 vatandaşın, toplam 2 milyon 250 liralık borcunu ödedi.

 

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ilaç ve sağlık ürünlerine erişimde zorlanan vatandaşlara destek olmayı amaçlayan proje, aynı zamanda eczacıların da alacaklarını tahsil edebilmesine olanak sağlıyor. Proje kapsamında eczanelerle ortaklaşa yapılan çalışmalarla, ihtiyaç sahibi olan vatandaşların borçları tespit edilerek, veresiye defterleri tek tek kapatılıyor. 

 

EKONOMİK ŞARTLAR İLACA ERİŞİMİ ZORLAŞTIRIYOR

Zorlu ekonomik koşulların hastaların ilaca erişim süreçlerini de olumsuz yönde etkilediğini belirten Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Ahmet Çakan, “Toplum sağlığını tehdit eden mevcut durumun etkilerini bir nebze olsun azaltabilmek adına Ankara Eczacı Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz ‘Sağlığa El Ver’ projesi kapsamında Ankara ilinde faaliyet gösteren eczanelerimize veresiye borcu bulunan vatandaşlarımızın bu borçları kapatılmakta. 209 eczanemizde, 2 bin 540 vatandaşımızın yaklaşık 2 milyon 250 bin TL tutarındaki borcu belediye ekiplerimizle birlikte organize ettiğimiz dağıtım süreçleri sonrasında kapatılmış olacak” dedi. 

 

“3 YILDA 6 BİN 450 VATANDAŞIN, 3 MİLYON 870 BİN LİRA BORCU KAPATILDI”

Projeyle üç yılda, 6 bin 450 vatandaşın yaklaşık 3 milyon 870 bin TL tutarındaki borcunun kapatılacağının altını çizen Çakan, şöyle konuştu:

“Eczanelerde oluşan bu borçlar, genel anlamda hastaların reçete ile ilaç temini süreçlerinde ödemek durumunda oldukları katılım fiyatı, fiyat farkı ve muayene ücretlerini kapsamakta. Bizler toplum sağlığını ve sağlık hizmetlerine erişim hakkını savunan bir meslek grubu olarak eczanelerimizde ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız için veresiye defterleri tutuyoruz ve bu proje sayesinde bu veresiye defterleri de kapatılmış oluyor. Sağlık hizmetlerine erişimde kolaylığın aynı zamanda bir yaşam hakkı olduğunu savunan biz eczacılar olarak, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza olan desteklerinden ötürü Sayın Mansur Yavaş'a çok teşekkür ediyoruz.”

 

ABB BAŞKENTLİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

ABB Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Özçam ise hayata geçirilen proje hakkında şunları söyledi:

“Ankara Eczacı Odası iş birliğinde yürütülen ‘Sağlığa El Ver’ kampanyası kapsamında kentimiz genelinde eczanelere veresiye yazdırarak ilaç ihtiyaçlarını gideren 2 bin 540 vatandaşımızın toplamda 2 milyon 250 bin lira borcunun ödenmesine aracılık edilmiştir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ekonomik olarak zor günler geçiren Başkentlilerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

ECZACILAR UYGULAMADAN MEMNUN

Veresiye defterleri kapanan eczacılar da uygulamadan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

- Ferhat Aytaç: “15 seneden beri eczacılık yapıyorum. Uygulamadan haberim vardı zaten. 3 seneden beri uygulamayı gerçekleştiriyordu Ankara Eczacı Odası Büyükşehir Belediyemizle beraber. Özellikle Mamak'ta maddi durumu kötü olan çok fazla hastamız var. Dolayısıyla ilaçlarını almakta zorlanıyorlar. Çok fazla katılım payı, muayene ücreti, fiyat farkları gibi durumlardan dolayı. Dolayısıyla biz de hastalara ilaçlarını verebilmek adına mecburen veresiye uygulaması zorunda kalıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin böyle bir uygulama yapması gerçekten çok iyi eczaneler açısından. Hem hastalara karşı bir yardımımız oluyor hem de bizim ekonomimize bir katkı sağlıyor. Böyle bir uygulama için hem Ankara Eczacı Odamıza hem de Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.”

- Zafer Tuncay Cihanoğlu: “Öncelikle Mansur Başkan'ımıza bu sosyal belediyeciliği için çok teşekkür ediyoruz. Eli her zaman halkın üzerinde. Artık emeklilerimizin bile durumu ortada. Fiyat farkını ödemekte gerçekten çok zorlanıyorlar. En çok da veresiyeyi artık onlara yapmaya başladık. Eskiden öyle değildi. Bizim yaklaşık 10-15 bin civarında bir borcumuzu, hastalarımızın borcunu kapadı. Yine borcu olan var mı? Var ama onlar geliyorlar, ödüyorlar. Ben özellikle tıkanan, ödemekte zorlanan hastalarımızı yazdım o listeye. Yoksa sadece Büyükşehir Belediyesinin yaptığı uygulamayla bitecek bir şey değil. Önce ekonominin iyi olması lazım tabii ki. İnşallah güzel günler görürüz.”


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Vefatının 8. Yılında Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı

Keçiören'de Çocuk Gelişim Merkezi Eğitimcilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Mamak'ta Yeni Yıla Özel Kadın Eli El Emeği Pazarı Açıldı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mamak'ta Törenle Kutlandı

Kâğıthane'de Yaşar Doğu Okulu'nda Tekli Eğitim Dönemi Başlıyor

Pendik Belediyesi, Beklenen Kar Yağışına Karşı 80 Araç ve 475 Personelle Hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bitki Evleri'nde Yeni Yıl Hazırlıkları Tamamlandı

Mansur Yavaş'tan 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mesajı

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi

Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi

Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı

Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı

Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi

Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı

Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı

Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı

Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı

Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı

Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği

Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı

Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı

Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi

Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi

Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi

Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9