ŞEHRİN TİYATROSU BÜYÜK TÜRKİYE TURNESİ’NE ÇIKIYOR

ŞEHRİN TİYATROSU BÜYÜK TÜRKİYE TURNESİ’NE ÇIKIYOR

BELEDIYE365 11.03.2025 13:50:06 0
ŞEHRİN TİYATROSU BÜYÜK TÜRKİYE TURNESİ’NE ÇIKIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 110. yıl etkinlikleri kapsamında 7 bölge ve onlarca şehri kapsayan Büyük Türkiye Turnesi’ne çıkıyor.

Büyük Türkiye Turnesi Eskişehir ve Ankara’nın ardından Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Van… illerini kapsayacak şekilde devam edecek.

Mihail Bulgakov’un yazdığı, Mustafa Kemal Yılmaz’ın çevirdiği, Onur Demircan’ın uyarlayıp yönettiği “Köpek Kalbi” 19 Mart 2025 Çarşamba günü 20.30’da Eskişehir Şehir Tiyatroları Opera Sahnesi’nde,

Lev Tolstoy’un yazdığı,  Eva Mahkovic’in uyarladığı, Aslı Önal’ın çevirdiği, Aleksandar Popovski’nin yönettiği “Savaş ve Barış” 23 Mart 2025 Pazar günü 20.30’da Ankara Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkıyor.

Şimdi Sıra Büyük Türkiye Turnesi’ne Geldi

Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, kendisiyle yapılan bir röportajda Büyük Türkiye Turnesi hakkında şunları söyledi:

“Şimdi sıra Büyük Türkiye Turnesi’ne geldi. 2 ayaklı, 7 bölgeyi kapsayan büyük bir turne planlıyoruz. Bunu 19 Mart’ta ilk önce Eskişehir’de gerçekleştireceğiz. Eskişehir’de Köpek Kalbi’yle kucaklaşacak seyirci. Daha sonra başkentimize, Ankara’ya gideceğiz. Ankara seyircisiyle buluşacağız.

Tolstoy’un unutulmaz eseri, dünya edebiyatının mihenk taşı olan Aleksandar Popovski’nin rejisiyle Savaş ve Barış’la kucaklaştıracağız seyirciyi. Çok heyecanlıyız.

24 Mart’ta da Ulu Önderimiz Atatürk’ü edebi istirahatgahında resmi bir törenle, tüm Şehir Tiyatrosu ailesi olarak ziyaret edeceğiz. Çok gururluyuz. Çok mutluyuz bu ziyaretten.

Hemen akabinde Antalya’ya geçeceğiz. Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi” 2 gün boyunca seyirciyle buluşacak. Akabinde Gaziantep, Diyarbakır, Van… Böyle devam edeceğiz. Biz çok heyecanlıyız. Geri sayım başladı. Gün sayıyoruz.” dedi.

KÖPEK KALBİ

1924 yılı… Sovyet Rusya’nın karanlık atmosferinde, toplumsal düzenin ve bürokrasinin içine sıkışmış Profesör Preobrajenski insan beyni ve gençleşme üzerine çalışmaktadır. Ona dünya çapında şöhret kazandıran, insanların gençleşmesini sağlayan bir teknik geliştirmiştir. Beyin araştırmaları sürecinde yeni bir deney yapmayı tasarlar. Sokak köpeği Şarik’e zor bir ameliyatla bir insandan alınan hipofiz ve testisleri nakleder. Fakat ameliyattan sonra beklenmedik değişimler baş gösterir, Şarik insana dönüşmeye başlar. Bu değişim Profesör Preobrajenski’nin evinin kurallarını altüst edecektir. Köpek Kalbi, toplum mühendisliği, çürümüş bürokrasi ve sınıf savaşlarıyla toplumsal barışı yitirmiş bir halk üzerinden, insanı insan yapan şey nedir sorusunu soruyor.

Oyunda Ali Gökmen Altuğ, Caner Çandarlı, İrem Arslan, Onur Şirin rol alıyor.

SAVAŞ VE BARIŞ

1805 ve 1820 arasında geçen, tarihsel bir anlatı özelliği de taşıyan “Savaş ve Barış” Napolyon’un 1812’de Rusya’yı işgalinin hemen öncesinde hayatları tümüyle değişen Rus aristokrasisini konu edinir. Bir yanda aşk ilişkileri, aile ve salon hayatını anlatılırken, savaş ve savaşın geri dönülemez yıkımı da devam etmektedir. Savaş ve Barış, birçok yönüyle bir tarih anlatısının özelliklerini taşırken, aynı zamanda yaşama, inançlara, insanın yaşama amacına dair felsefi düşünceleri barındıran, politik ve sosyolojik çıkarımların yer aldığı destansı bir eserdir. Savaş ve muharebelerin, Napolyon ve Kutuzov gibi tarihi şahsiyetlerin arka fonu oluşturduğu oyunda, aşk hikâyeleri, kişisel zaaflar, aile içi çatışmalar ve kayıplar toplumun genelinden oyundaki her bir karaktere kadar uzanan bir panorama oluşturur.  Oyunda Ayşegül İşsever, Berfin Berber, Can Başak, Defne Gürmen Yüksel, Deran Özgen, Dilara Demirdüzen, Doğan Altınel, Ersin Bağcıoğlu, İpek Uğuz, Melisa Demirhan, Mesut Çırak, Murat Bavli, Mutlu Güney, Ogeday Erkut, Osman Kaba, Salih Şimşek, Sefa Turan, Yağmur Topçu, Ali Rıza Kubilay, Ahmet Kahvecioğlu, Boran Bağcı, Cem Eyüpoğlu rol alıyor. 


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com

Ankara'da 'Park Et Devam Et' Uygulaması Üç Noktada Hizmet Veriyor

Ankara'da İlkokul Öğrencileri İçin Kütüphane Projesi Başladı

İETT GERİ DÖNÜŞÜMÜ OYUNA DÖNÜŞTÜRDÜ

NURİ ASLAN: İSTANBUL’U KİTABIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Kâğıthane'de Ücretsiz Mezarlık Servisi Devam Ediyor

Küçükçekmece'de Zabıta Personeline İletişim Eğitimi Verildi

Pendik'te Yayalar 16. Bölge İmar Uygulaması Tescil Edildi

KÜGİM, Yapay Zekâ Atölyeleri Düzenliyor

EGO, Toplu Taşımada Eşyasını Unutanlara Kayıp Eşya Bürosu'nu Hatırlattı

Cengiz Aytmatov, Keçiören'de Düzenlenen Törenle Anıldı

Keçiören'de Mahalle Buluşmaları: Vatandaşın Talepleri Sahada Dinleniyor

Ordu'nun Kültürü ve Lezzetleri Keçiören'de Tanıtıldı

Eyüpsultan'da Ruhsatsız Hayvan Ayağı İşleme Tesisi Kapatıldı

Eyüpsultan'da Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Keçiören'de İklim Değişikliği ve Afet Risk Yönetimi Semineri Gerçekleştirildi

Mamak Çorumlular Federasyonu, Kuruluş Yıldönümünde Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Mamak Belediyesi Personeli Ahu Çetin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eyüpsultan Belediyesi, Çölyak Hastalarına Gıda Desteği ve Kurs İmkanı Sağlıyor

Eyüpsultan'da Lise Öğrencileri Tarih ve Kültürle Buluşuyor

Kartal'da Kreş Öğrencileri Meclis Salonunda Demokrasi Pratiği Yaptı

Pendik Belediyesi Dezavantajlı Vatandaşlar İçin Hizmet Alım İhalesi Açtı

Ahmet Mekin, Küçükçekmece'deki Kitap Lansmanında Hemşehrileriyle Buluştu

ASKİ, Çamlıdere Barajı'nda Yüzer Pompa Sistemini Devreye Alıyor

SAĞMALCILAR VİYADÜĞÜ 15 GÜN GECE TRAFİĞE KAPANACAK

İSTANBUL'DA YEŞİL ŞEHİR EYLEM PLANI UYGULANMAYA BAŞLADI

TARİHİ HALİÇ TERSANESİ 570 YAŞINDA

“KOLEKTİFİN BELLEĞİ: İBB KOLEKSİYONLARI” İSTANBULLULARLA BULUŞTU

Keçiören'de yaka kameralı zabıta denetimleri vatandaş ve esnaftan olumlu tepkiler alıyor

Mamak Belediyesi, Kırıkkale'deki Kimya Fabrikası Yangınına Su Tankeri ile Destek Verdi

İmamoğlu'na İnsan Hakları Onur Ödülü Verildi, Mamak Belediye Başkanı Şahin Törende Yer Aldı

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8