TURİZM HAFTASI’NDA KÜLTÜR, TARİH VE LEZZET YOLCULUĞU

TURİZM HAFTASI’NDA KÜLTÜR, TARİH VE LEZZET YOLCULUĞU

BELEDIYE365 13.04.2025 12:55:11 0
TURİZM HAFTASI’NDA KÜLTÜR, TARİH VE LEZZET YOLCULUĞU

İBB, 15-22 Nisan tarihleri arasındaki ‘Turizm Haftası’ için İstanbullulara ve şehri ziyaret eden tüm misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Kentin kültürel mirası ve zengin gastronomik lezzetlerini yeniden keşfetmek isteyenleri dopdolu ve heyecan verici bir hafta bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, ‘Turizm Haftası’ için dopdolu zengin içerikli bir program hazırladı. Turizm Haftası, 15 Nisan günü Artİstanbul Feshane’de gerçekleştirilecek açılış etkinliğiyle başlayacak. İstanbul’un destinasyon olarak güçlü yönleri, sürdürülebilir turizm yaklaşımları ve destinasyon pazarlamasında kültür ve sanatın rolünün konuşulacağı açılış etkinliği; 39 ilçenin ilgili müdürlükleri, İstanbul Turizm Platformu (İTP), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

 

ETKİNLİKLER ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINDA DEVAM EDECEK

İstanbul’un turizm potansiyelini yansıtan her güne özel farklı temaların hazırlandığı program ve etkinlikler, şehrin farklı noktalarında devam edecek.

İstanbul Temalı Söyleşiler: 16 Nisan’da Koray Günyaşar, Levon Bağış ve Tuba Şatana’nın katılımıyla ‘İstanbul’un Gastronomik Kimliği ve Sokak Lezzetleri’ üzerine; 17 Nisan’da da Ali Hakan Eğilmez, Doç. Dr. Ahmet Bilir, Hüseyin Güngör ve İRO Başkanı Selçuk Eracun’un katılımıyla ‘Öykülerden Gerçeklere İstanbul’ üzerine düzenlenen paneller, tarihi atmosferiyle büyüleyen Sıbyan Mektebi’nde gerçekleştirilecek.

 

BEYOĞLU SİNEMASI’NDA PANELLER

18 Nisan’da İstanbul’un kültür hayatının vazgeçilmez duraklarından Beyoğlu Sineması’nda; Reis Çelik, Atalay Taşdiken ve Gökhan Atılmış’ın katılımıyla ‘Bir Film Platosu Olarak Kent (İstanbul)’ üzerine; Güven Kıraç, Sezai Gülşen ve Haluk Uluhan’ın katılımıyla da ‘Gezginlerin Gözünden Şehrin Cazibesi’ üzerine iki ayrı panel düzenlenecek.

 

KÜLTÜREL MİRAS KONUŞMALARI

22 Nisan’da ise Metrohan’da, ‘Kültürel Miras ve Turizm’ üzerine Şerif Yaşar, Kevork Özkaragöz ve Oktay Özel’in katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Kentin farklı noktalarından katılan konuklara, İstanbul’un kültürel mirası ve turizm potansiyeli üzerine farklı bakış açıları sunulacak.

 

GASTRONOMİ GÜNLÜKLERİ

Gastronomi Günlükleri: 19-20 Nisan tarihlerinde Eyüpsultan’da gastronomi meraklılarıyla buluşacak olan Gastronomi Günlükleri; çeşitli söyleşiler, uygulamalı atölyeler ve özel tadım etkinlikleriyle dolu olacak. Bu etkinliklerle, İstanbul’un gastronomi turizmine sağladığı katkı vurgulanacak ve katılımcılar unutamayacakları lezzet deneyimleri yaşayacak.

 

KEŞİF DOLU GEZİLER

Keşif Dolu İstanbul Gezileri: Turizm Haftası boyunca 15-20 Nisan tarihleri arasında her gün düzenlenecek olan gezi programlarıyla İstanbul’un gizli kalmış güzellikleri, tarihî zenginlikleri ve kültürel mirasları katılımcılarla buluşacak. Rehber eşliğinde gerçekleşecek olan bu gezilerde, şehrin bilinmeyen hikayelerine ve az keşfedilmiş noktalarına tanıklık edilecek.


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com

Keçiören Belediyesi’nden engelli çocuklara karne hediyesi

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KARTALLI MUHTARLARI DİNLEDİ

Mamak’ta Umuda Uçan Balonlar

ABB’DEN KAVURUCU SICAKLARA SERİN ÇÖZÜM:

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GÖNÜLDEN DESTEK

KLASİK OTOMOBİL FESTİVALİ’NE BÜYÜK İLGİ

BAŞKENTLİ İLETİŞİMCİLERİN, “GENÇLİK PARKI” TEMALI BİTİRME PROJESİ AKK’DE SERGİLENDİ

Günlük Topladıkları Atık Eşya 40 Tonu Buluyor

ABB’DEN AGS-KPSS GENEL TEKRAR KAMPI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEN ÇOCUKLUK VE KENT ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

ANKARA’DA METRO–OTOBÜS RİNG HATLARINDA ÜCRETSİZ AKTARMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Keçiören’de haşere ve sinek önlemi

SAKARYA VE BİLECİK ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE

Eyüpsultan’da yaz mesaisi başladı: Altyapı ve üstyapıda yoğun seferberlik

Eyüpsultan’da temizlik seferberliği: Meydanlar ve sokaklar pırıl pırıl

Çocukların alanına saldırı: Sakarya Çocuk Etkinlik Merkezi tahrip edildi

Mamak’ın Yolları Baştan Sona Yenileniyor

Mamak Belediyesi Sporcusu Ağrı’da Ringde Olacak

Mamak Belediyesi’nin Spor Tesislerinde Kapsamlı Bakım ve Onarım

KÂĞITHANE YAZ AYLARINDA ÇİÇEK AÇIYOR

Pendik Belediyesi Su Sporları Merkezi Sezonu Açtı

AYAZMA CAMİİ VE KÜLLİYESİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

“Yayalar Kapalı Semt Pazarı ve Afet Acil Durum Toplanma Merkezi”nin yapımına başladı

AKK’DEN ESKİ ANKARA’YA ANLAMLI YOLCULUK

İBB’DEN KADINLARA MARANGOZLUK EĞİTİMİ

Mamak’ta Öğretmenlere Dijital Hikâyelerle Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Yazın keyfi Çiftalan’da çıkıyor! Plaj sezonu açıldı

Bağımlılıkla mücadelede annenin rolü vurgulandı

Keçiören Zabıtasına başarı belgesi

Yeşilay’dan bağımlılıkla mücadelede örnek olan Bağımsızlık Köyü’ne ziyaret

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2