Türkiye’nin ilk dijital temel atma töreni Gölbaşı’nda gerçekleştirilecek

Türkiye’nin ilk dijital temel atma töreni Gölbaşı’nda gerçekleştirilecek

BİLİM VE TEKNOLOJİ 31.01.2023 11:56:55 0
Türkiye’nin ilk dijital temel atma töreni Gölbaşı’nda gerçekleştirilecek
Tarım, turizm, öğrenci, sanayi ve spor şehri olarak tanımlanan, yeşilin ve mavinin başşehri Gölbaşı, “Gölbaşı’nın 5G’si”yle beraber sürdürülebilirliğin ve teknolojinin de merkezi oluyor.
Gölbaşı Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla, çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’de ve dünyada Gölbaşı’nın öncülerinden olacağı, Türkiye’nin ilk dijital temel atma töreninin Gölbaşı’nda gerçekleşecek 5G; genç, güvenli, geri dönüşüm, gelişmiş ve gelecek kelimelerini temsil ediyor. Hitit ordusunun geçiş güzergahı olan Külhöyük kazısı ile geçmişine sahip çıkan, Sanat Sokağı’nda kültürünü geleceğe taşımak için çalışmalarına devam eden Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın 5G’si ile ilçenin geleceğine yatırım yapıyor.
5G ile beraber Gölbaşı’nı akıllı şehir haline getirecek olan Gölbaşı Belediyesi, akıllı şehir uygulamaları çerçevesinde; akıllı afet yönetimi, akıllı sulama, akıllı ulaşım gibi projeleri hayata geçiriyor.
Gölbaşı Belediyesi büyük veri ve yapay zekayı kullanarak kaynak verimliliği sağlayıp tasarruf ederek ilçedeki yaşam kalitesini artırıyor. Çevreci bir yönetim sergileyen Gölbaşı Belediyesi, geri dönüşüme önem verirken karbon ayak izini azaltmak için de çalışmalarına devam ediyor.
Nesnelerin interneti teknolojisi geçiş yapan Gölbaşı Belediyesi, gerçek zamanlı olarak verileri analiz ederek tasarrufa katkı sunuyor, bu sayede vatandaşlar daha güvenilir ve hızlı hizmet alıyor.
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Cumhuriyetimiz yeni yüzyılına girerken, ikinci asrımıza yakışır projeler üretebilmek için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Kısa sürede önemli ve başarılı işlere imza attığımız Gölbaşı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ankara’nın can damarı ve akciğeri olan Gölbaşı ilçemiz artık teknolojin ve sürdürülebilirliğin de kalbi olma yolunda ilerliyor” dedi.

“Gölbaşı’nın 5G’si ile ilçemizin kapılarını dijital olarak da tüm dünyaya açacağız”
Başkan Şimşek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Gölbaşı’nın 5G’si ile ilçemizin kapılarını dijital olarak da tüm dünyaya açacağız. Kültürel ve tarihi değerlerinin yanında özellikle son dönemde tüm dünyanın konuştuğu Tulumtaş Mağaramız ile adından söz ettiren ilçemiz, söz verdiğimiz gibi “100. Yılın Model Şehri” olma yolunda ilerliyor. Bir tarım ve sanayi bölgesi olduğu gibi aynı zamanda bir öğrenci merkezi olan güzel ilçemiz, genç kardeşlerimize yakışır şekilde teknolojiye ve sürdürülebilirliğe yatırım yapıyor. Gençlerimizin her türlü kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına destek olduğumuz gibi gelecek vizyonlarına da katkıda bulunmak en büyük görevimiz. Büyük Gölbaşı Merkezi Projemiz, ilçemizi Ankara’nın cazibe merkezi haline getiriyor.
Bunların yanında ilçemiz teknolojik olarak da dünya standartlarında hizmetler sunuyor. Yeşilin ve mavinin başşehri olan Gölbaşı ilçemizi artık sürdürülebilirliğin ve teknolojinin de merkezi yapıyoruz. Aklınıza gelen tüm soruları dijital belediyecilik ile çözeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir kararlılıkla ve azimle çalışmalarını sürdürüyoruz. “Gölbaşının 5G’si” şehrimiz, ülkemiz ve Ankara’mızın incisi Gölbaşı’mız için hayırlı olsun.”
“Gölbaşı’nın 5G’si” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkıları, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in vizyonu ve belediye personelinin azimli çalışmaları ile hayata geçiyor. Proje ile Gölbaşı’nın, geçmişi ve geleceği en iyi şekilde yaşattığı, tecrübelerin ve hayallerin Gölbaşı’nda yaşayan insanların hayatına kararlılıkla dokunduğu, Cumhuriyetin 100. yılına yakışan bir bölge haline gelmesi hedefleniyor.
Haber Kaynak : İHA

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Vefatının 8. Yılında Mamak'ta Düzenlenen Programla Anıldı

Keçiören'de Çocuk Gelişim Merkezi Eğitimcilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Mamak'ta Yeni Yıla Özel Kadın Eli El Emeği Pazarı Açıldı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mamak'ta Törenle Kutlandı

Kâğıthane'de Yaşar Doğu Okulu'nda Tekli Eğitim Dönemi Başlıyor

Pendik Belediyesi, Beklenen Kar Yağışına Karşı 80 Araç ve 475 Personelle Hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bitki Evleri'nde Yeni Yıl Hazırlıkları Tamamlandı

Mansur Yavaş'tan 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Mesajı

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Keçiören'de Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

Mamak Belediyesi'nde Sosyal Denge Ödemesi Yüzde 120 Olarak Belirlendi

Keçiören'de Regaip Kandili, Camilerde Simit İkramı ve Dualarla İdrak Edildi

Keçiören'deki Şehit Yakınları Haymana Kaplıcaları'nda Ağırlandı

Regaip Kandili, Eyüpsultan'da Geniş Katılımla İbadet ve İkramlarla Kutlandı

Eyüpsultan'da 20 Ayda 1.873 Kişi ESKİM Aracılığıyla İşe Yerleştirildi

Mamak Belediye Başkanı Şahin'den 27 Aralık Mesajı

Kartal'da Regaip Kandili'nde Üç Camide Lokma ve Simit Dağıtımı Yapıldı

Kartal'da Yerel Basının Sorunları ve Geleceği Tartışıldı

Kartal'da Yılbaşına Özel Kadın Emeği Pazarı Açıldı

Pendik'te Velibaba Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı

Küçükçekmece Belediyesi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Pendik'te 172 Okula Spor Malzemesi Desteği

Ankara'da Trafik Akışını Düzenlemek İçin 35 Noktada Delinatör Çalışması Yapıldı

Küçükçekmece'de Yılbaşı Öncesi İş Yeri Denetimleri Arttı

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 106. Yılı Müzikal Tiyatro ile Kutlandı

Küçükçekmece'de Mevlânâ'nın Vuslat Yıldönümü İçin 'Şeb-i Arus' Programı Düzenlendi

Kartal Belediyesi Huzurevi Sakinleri İçin Yeni Yıl Etkinliği Düzenledi

Keçiören Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi Yenilendi

Kadın Emeği Yeni Yıl Pazarı Keçiören'de Açıldı

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, İncirli Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Yükleniyor

loading

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14