Ankara’nın tarım ilçesi Beypazarı’nda demir deposu ıspanak hasadı başladı

Ankara’nın tarım ilçesi Beypazarı’nda demir deposu ıspanak hasadı başladı

ÇEVRE 28.11.2023 10:44:41 0
Ankara’nın tarım ilçesi Beypazarı’nda demir deposu ıspanak hasadı başladı
Ankara’nın Beypazarı ilçesinde binlerce dönüm tarlada ekili kışlık ıspanağın hasadı başladı.
Ankara’nın verimli toprakları ve ürün çeşitliliğiyle ünlü ilçesi Beypazarı’nda demir deposu ıspanağın hasadı başladı. Bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içeren ıspanak, aynı zamanda sağlık açısından önemli bir risk olan kan pıhtılaşmasını yavaşlatıyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruma sağlayan ıspanak, Beypazarı’nda yılın 8 ayı kesintisiz üretilebiliyor.

“Tarlada şu an ıspanağın kilosu 8 lira, markette fiyatlar ortalama 20 lira”
Ispanağın tarladan çıkış fiyatının kilo bazında 7-8 lira olduğunu, pazarlarda ise şu sıralarda 15-20 TL arasında satışa sunulduğunu belirten, 20 yılı aşkın bir süredir çiftçilik yapan Veysel Uysal, “Beypazarı’nın ıspanağı her zaman kalitelidir. Çünkü mevsimine göre tohum ekiyoruz. İlkbahar, sonbahar ve kış olmak üzere farklı çeşitlerde ıspanak ekiyoruz. Rekoltemiz bu sene düşük. Geçen sene olduğu gibi yüksek bir rekolte yok. Geçen sene bu zamanlar günde bin kasaya yakın ıspanak hasat ediyorduk. Bu sene günlük 150-200 kasa ıspanak hasat edebiliyoruz. Bunun sebebiyse bilinçsiz ekim. İnsanlar çok fazla ıspanak ekti. Bu yüzden ıspanakta sürüm az. Geçen sene ıspanak çok verimliydi ama az ekildi az hasat edildi ve çok para kazandırdı. Bu sene de herkes öyle olacağını düşündüğü için çok fazla ıspanak ekti. Bundan dolayı ıspanak bu sene para etmiyor. Tarlada şu an ıspanağın kilosu 8 lira. Markette fiyatlar ortalama 20 lira. Bu kadar fiyat farkının olmasının sebebi de ürünün çok el değiştirmesi. Ispanak bizden çıkıyor hale gidiyor, hal 2 lira koyarak pazarcıya veriyor, pazarcı aracıya veriyor. Ürün her el değiştirdiğinde 2 lira fiyat farkı oluyor. En sonunda 10 liradan fazla bir fark oluyor. Vatandaşlar gelip tarlamızdan alışveriş yapabilir ama kim ne kadar gelebilir, ne kadar alışveriş yapabilir. Vatandaş o kadar yol yapıp gelecek 5 kilo ıspanak için çok fazla yakıt tüketecek” ifadelerini kullandı.

“8 ay kesintisiz ıspanak yaparız”
Beypazarı’nın yüksek ve alçak noktaları olmak üzere yılın 8 ayı ıspanak üretimi yapabildiklerini söyleyen Uysal, “Biz ıspanağı ilkbaharda rakımı düşük yerlerde ekim yaparız. Temmuz ayından sonra rakımı yüksek olan yaylalara çıkarız. Ağustos’un 25’inde yeniden alçak noktalara iner hasadımızı yaparız. Biz Nisan ayının başından Aralık’ın 15’ine kadar ıspanak üretiriz. 8 ay kesintisiz ıspanak yaparız” açıklamalarında bulundu.
Haber Kaynak : İHA

Mamak’ta Dayanışma Rüzgarı

ABB’DEN KAYIP EŞYA SATIŞI: 11 MAYIS’TA AÇIK ARTIRMA DÜZENLENECEK

Çankaya Belediyesinden Aile Dostu Hizmet

Çankaya Parklarında Bakım ve Onarım Mesaisi

KÂĞITHANE’DE YOLLAR DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

KAYITLAR BAŞLADI! SİNCAN ATATÜRK YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Gıda Ürünleri Satın Alınacaktır

Mamak’ın Özel Çocukları Ata’nın Huzurunda

ODTÜ Mezunları Tiyatrosu Mamak'ta Alkış Fırtınası Estirdi

“Haliç’ten Dünya Denizlerine”: Türkiye’de cruise kariyeri için bir ilk!

İBB TEKNOLOJİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL

Eyüpsultanlı annelere tarih ve maneviyat dolu bir yolculuk

Özel çocuklardan annelerine sevgi dolu sürpriz

Eyüpsultan Belediyesi’nden çölyak hastalarına hayat kolaylaştıran destek

Mamak Belediyesi Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Anneler İçin Tasarladılar

Mamaklı İkizler Finalde

Sanatla 89 Yıl

Minikler Evcil Hayvan Parkı’nda

Eyüpsultan’da baharın coşkusu Hıdırellez’le taçlandı

KARTAL’DA ENGELLİLER HAFTASI MAÇINDA KAZANAN DOSTLUK OLDU

Çankaya'da Dünya İklim Günü: İklim Adaleti İçin İş Birliği

Çankaya'da Mayıs, İşçi Filmleri Festivali İle Başlıyor

Pendik Belediyesi Gençlik Haftası Yüzme Şenlikleri

İBB’DEN EVSİZLERE YAZ-KIŞ DESTEK

Yenilenen Emirli Köy Konağı Hıdırellez Şenlikleri’yle birlikte açıldı

Kurban satış yerleri noter huzurunda kura ile belirlendi

KÂĞITHANE’DE HAŞERE VE SİNEKLERE KARŞI ETKİN MÜCADELE

Mamak’ta Trafik Haftası’nda Çocuklara Eğitim Verildi

Mamak Belediyesi ISO 50001 Belgesi Yolunda

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51