ATO Başkanı Baran ve Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu’ndan meslek lisesi ziyareti

ATO Başkanı Baran ve Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu’ndan meslek lisesi ziyareti

EĞİTİM 28.12.2023 12:42:09 0
ATO Başkanı Baran ve Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu’ndan meslek lisesi ziyareti
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile birlikte Ankara Ticaret Odası’nın hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile birlikte ATO’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) "81 İlde 81 Meslek Lisesi" projesi kapsamında hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. ATO Başkanı Baran ve Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, okulun Makine Teknolojisi Metal Teknolojileri Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojileri, Plastik Teknolojileri Alanı, Otomotiv Gövde, Temel Elektromanyetik, Hareket Kontrol Sistemleri, Uçak Bakım Alanı, Uçak Bakım Laboratuvarı, Türk Traktör Laboratuvarı alanlarını ve öğrencilerin uygulamalı eğitim atölyelerini yakından inceleyerek, okulun çalışmaları hakkında Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Barış Bektaş’tan bilgi aldı.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede Ankara Ticaret Odası olarak eğitim, nitelikli işgücü ve istihdamın en önem verdikleri konuların başında geldiği belirterek, üretimin, ticaretin, ihracatın gelişip ilerlemesi açısından ülkelerin sahip olduğu genç nüfus ve nitelikli iş gücünün önemine vurgu yaptı. Nitelikli işgücünün en önemli kaynağını meslek liselerinin oluşturduğunu kaydeden Baran, nitelikli iş gücünün reel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Baran, “Mesleki eğitimin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda, teknolojideki gelişmeler de dikkate alınarak verilmesi gerekiyor. Bu açıdan reel sektörün meslek liseleri ile işbirliğini önemsiyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlenmemiz, bugün okulumuza Sayın Bakan Yardımcımız ile ziyaret gerçekleştirmemiz çok kıymetli” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimi ülkenin geleceğiyle ilişkili gördüklerini belirterek, “İnşallah yakın bir zamanda sizlerin de göreceği yeni bir mesleki eğitim yaklaşımını sektöre entegre edecek, sektör içi okul modelleriyle, sanayi bölgeleri içerisinde yapılacak çalışmalarla çocuklarımızın daha nitelikli ortamlarda, daha nitelikli eğitim süreçlerinden geçmesini sağlayacak ve istihdam süreçlerini imkanlı hale getirecek bir mekanizmayı hayata geçireceğiz” dedi.
Ziyarette, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, okul öğretmenlerinin sorun, görüş ve önerilerini de dinledi.
Ziyarette, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça ve Yasin Özyolu ile ATO Mesleki Eğitim ve Ahilik Özel İhtisas Komisyonu Üyeleri ve MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve ASO I. OSB Başkanı Niyazi Akdaş da yer aldı.
Haber Kaynak : İHA

Pendik'te Çizgi Roman Okulu Sezonu Sergiyle Tamamlandı

Kâğıthane'de Her Pazar Sabah Namazında Aile Buluşmaları Düzenleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi Yenilendi

Bağcılar Engelliler Sarayı Kursiyerleri Ulusal Buluşmada Sahne Aldı

Mamak Belediye Meclisi'nin 2025 Yılı Son Oturumu Gerçekleşti

Keçiören'de Mahalle Buluşmaları: Vatandaşın Talepleri Sahada Değerlendiriliyor

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kartal'da Ziyarete Açıldı

Mamak'ta Öğrencilerle Birlikte Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Kâğıthane'de Dünya Engelliler Günü'nde Yetenekler Sahneye Taşındı

Pendik Belediyesi YETGİM, Kadınlar İçin Kaynakçılık Eğitimi Başlattı

Kâğıthane'de Kadınlara Özel Spor Programları İçin Kayıtlar Devam Ediyor

Kağıthane'de Gıda İşletmelerine Yönelik Hijyen Denetimleri Sıklaştırıldı

Kalecik'te Kırsal Kalkınma ve Tarımın Geleceği Masaya Yatırıldı

Pendik Belediyesi Bilim Merkezleri Aralık Etkinlikleri İçin Kayıtlar Başladı

Pendik Millet Bahçesi'nde PenCR Teras Hizmete Açılıyor

Küçükçekmece'de Dünya Engelliler Günü Dayanışma Yemeği Düzenlendi

Kartal'da 'Gönülden Esintiler 2' Karma Resim Sergisi Açıldı

BÜYÜKÇEKMECE CEP OTOGARI HİZMETE GİRDİ

Keçiören'de Engelsiz Sohbet Evi Açıldı

Mamak'ta Engelli Bireylere Özel Yüzme Eğitimleri Sürüyor

Eyüpsultan Belediyesi'nde Yangın ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi

Eyüpsultan'da 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Paneli Düzenlendi

Eyüpsultan'da 25 Kasım Kapsamında Meme Kanseri Farkındalık Semineri Düzenlendi

Engelsiz Mamak Buluşması, 3 Aralık'ta Lavanta Kültür Merkezi'nde Düzenlendi

Kartal'da İBB İş Birliğiyle 30 Bin Metrekare Yeni Yeşil Alan Oluşturuluyor

Keçiören'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlaması ve Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Eyüpsultan'da Kadın Zumba Festivali: 'Birlikte Güçlüyüz' Mesajı

Kartal'ın 15. Kreşi Çavuşoğlu Mahallesi'nde Hizmete Hazırlanıyor

Bağcılar'da Engelli Sporcular Su Altında Dalış Yaparak Bröve Aldı

Pendik'te Dünya Engelliler Günü'nde Ampute Futbol Dostluk Maçı Düzenlendi

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8