Bakan Tunç: "Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı bağımsız ve tarafsız yargıdır"

Bakan Tunç: "Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı bağımsız ve tarafsız yargıdır"

POLİTİKA 3.01.2024 13:33:03 0
Bakan Tunç:
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı için de gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur" dedi.
Adalet Akademisi tarafından hakim ve savcı adaylarının mesleğe uyum sağlamalarını hızlandırmak için düzenlenen yarışmalar sonucu dereceye giren adaylara ödül verilmesi için "Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni"gerçekleştirildi. Yargıtay Başkanlığı’ndaki ödül töreni öncesinde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adaletin toplumsal barış, huzur ve refahın sigortası olduğunu söyleyerek, "Adaletin güçlü olduğu yerde, adaletin tam anlamıyla tesis edildiği yerde insan güçlüdür. İnsanın güçlü olduğu yerde aile güçlüdür. Ailenin güçlü olduğu yerde toplum güçlüdür ve dolayısıyla topyekun millet olarak, devlet olarak güçlü olmanın anahtarı, adaletin tam anlamıyla tesisidir. Adaletin tam anlamıyla tesisi içinde en gerekli şart, hukuk devleti olmaktır. Hukuk devleti kararlarında iş ve işlemleri tamamıyla yargı denetimine tabi olan bir devlettir. Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı içinde gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur. Adaleti, tecelli edecek olan uygulayıcılardır, hakimlerimizdir, savcılarımızdır, avukatlarımızdır ve topyekün yargı mensuplarımızdır. İyi işleyen bir adalet sistemi için gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur" diye konuştu.

"Fiziki imkanlarını, kapasitesini daha da geliştirmenin gayreti içerisindeyiz"
Fiziki imkanlar noktasında gelişmeyi sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yılmaz, "Bununla yetinmiyoruz, özellikle teknolojinin en üstün imkanlarını yargımızın hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Yapay zekanın artık yargıda da kullanılmasına yönelik önemli çalışmalarımız, projelerimiz var. Adliyelerimizin fiziki imkanlarını, kapasitesini daha da geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Adliyenin yargı uygulamalarının vakarına uygun binaların, tesislerin yapılması noktasındaki çalışmalarımızı da kesintisiz sürdürüyoruz" dedi.

"Yargı reformu strateji belgeleriyle önemli reformlara imza attık"
Son 21 yılda adalet sisteminin imkan ve şartlarını bugün bambaşka bir noktaya taşıdıklarını belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Çehresini değiştirdik ve bu gelişmeyi kesintisiz sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Tabii ki reform irademizi sürekli diri tutuyoruz. Yargı reformu strateji belgeleriyle önemli reformlara imza attık. Anayasa değişiklikleriyle temel hak ve özgürlükleri daha da genişleten, koruyan önemli reformları hayata geçirdik. Bundan sonra da yine milletimizin ihtiyacı olan reformları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yargı reformu strateji belgeleri ve insan hakları eylem planları noktasındaki hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. İnşallah Türkiye yüzyılının belgeleri olarak hazırlıklarımızı Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacak ve orada belirlenen hedefleri de teker teker gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız."
Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni’ne Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, hakim ve savcılar, yargı mensupları, akademi öğrencileri katıldı. Bakan Tunç’un konuşmalarının ardından akademide dereceye giren öğrencilere ödül takdim edildi. Ardından salonda bulunan akademi öğrencileri protokol ile hatıra fotoğrafı çekildi.
Haber Kaynak : İHA

Başkan Özarslan’dan bayram mesajı

ABB’NİN RAMAZAN AYINA ÖZEL UYGUN FİYATLI ET SATIŞINA YOĞUN İLGİ 125 TON KIRMIZI ET SOFRALARA ULAŞTI

Bülent Yaşar vefat etmiştir

Pendik’te Camiler Ramazan Bayramı’na Hazır

Çankaya'nın Bahçıvan Adayları Uygulamalı Eğitimlere Başladı

Evlerde bayram temizliği

Mamak Belediyesinden Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyun

Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi Dolayısıyla Vatandaşlara Lokma İkramı

EGO’NUN UNUTULAN EŞYALAR LİSTESİNDE YOK YOK! 2024’TE 88’İ TELEFON OLMAK ÜZERE TOPLAM 1932 EŞYA UNUTULDU

Ramazan'ın Sultanı Eyüpsultan'da Kadir Gecesi coşkusu

Mamak’ta Zabıta Ekiplerinden Bayram Öncesi Hijyen ve Fiyat Denetimi

Başkan Şahin Hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı Kutladı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÖZEL “KAS İSKELET SİSTEMİ SAĞLIĞI” PROJESİ

SARAÇHANE’DE ‘ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ ŞENLİĞİ’

AKILLI ŞEHİRLER VERİSİZ YÖNETİLEMEZ

Ramazan Bayramı Öncesi Şehit Ailelerine Anlamlı Ziyaret

Başkan Şahin Maltepe’de Halk Buluşmasındaydı

“KE”, Edebiyat ve Sanat Dünyasının Nabzını Yansıtmaya Devam Ediyor

Başkan Şahin, Filistinlilerle İftarda Buluştu

MEZARLIKLARDA GOLF ARAÇLARI HİZMET VERECEK

HBB’DEN KUAFÖRLÜK KURSU EĞİTİMLERİ

Mamak Belediyesi Filistin'deki Zulmü “Sessiz Çığlık” Sergisiyle Duyurdu

Başkan Şahin’den “Gençliğe Hitabe” Açıklaması

Pendik’te Çocuklar İçin Jimnastik Eğitimleri Başladı

BAŞKAN ÖZTEKİN BELEDİYE PERSONELİ İLE BAYRAMLAŞTI

“KE Çocuk” Dergisinin 17’nci Sayısı Çıktı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR

ANKARA İTFAİYESİ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI UYARISI

KÂĞITHANE'DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Başkan Özmen Eyüpsultan’ın ilk Kent Lokantası'nın çalışmalarını inceledi

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39