Depremin çocukları robotik kodlamada dünya üçüncüsü oldu

Depremin çocukları robotik kodlamada dünya üçüncüsü oldu

Depremin çocukları robotik kodlamada dünya üçüncüsü oldu

Dünya çapında online olarak düzenlenen robot yazılımı yarışmasına Hatay’ın Dörtyol ilçesinden katılan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, dünya üçüncülüğünü elde etti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’da tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalara ara vermeyen Dörtyol ilçesi Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileri, 23 farklı ülkeden 24 takımın yer aldığı robotik kodlama yarışmasına katıldı. Online olarak düzenlenen ‘Riders Robotics League World Cup’ biniciler robotik ligi dünya kupasına Hataylı öğrenciler; Ahmet Furkan Selimli, Furkan Tayyar Çetin ve Ömer Ziya Ulusoy damga vurdu. Başarılı öğrenciler, büyük bir başarı elde ederek dünya üçüncüsü oldular. Payas Stem Merkezi mentörü Cem Kağar ve okulda görevli danışman öğretmeni Ayşenur Kavsak tarafından organize edilen öğrenciler, okullarını ve ülkelerini dünya finalinde temsil etmenin gururunu yaşadılar.
Yarışmaya katılan öğrencilerden Furkan Tayyar Çetin robotik ligi dünya finallerine katılma hakkı kazandıklarını ancak yaşadıkları deprem nedeniyle zor zamanlar atlattıklarını, dünya şampiyonasına kendisi ve 2 arkadaşı ile birlikte zorlu şartlarda hazırlandıklarını belirterek, katıldıkları yarışmada dünya üçüncüsü olmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.
Yarışmaya 7 günlük bir çalışma süreci ile hazırlandıklarını vurgulayan Ahmet Furkan Selimli, “Bu süreçte yaşadığımız depremlerin de etkisi ile birçok arkadaşımız başka illere gitmek zorunda kaldı. Biz bu yarışmaya burada 3 arkadaş olarak hazırlandık, yarışma süresince birçok yeni şeyler de öğrendik. Bu yarışmada ülkemizi yurt dışında temsil ederek dünya 3.’sü olduk. Bu süreçte okul müdürümüz, öğretmenimiz ve ailelerimiz bizlere destek vererek yanımızda oldular” şeklinde konuştu.
Ömer Ziya Ulusoy ise bundan sonraki hedeflerinin yarışmalarda dünya birinciliği ile eğitim gördükleri okullarında robotik kodlama alanındaki başarı bayrağını diğer öğrencilere teslim etmek olduğunu belirtti.
Okul müdürü Ferhat Yahşi, öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, “Dünya çapında yapılan yarışmaya katılan öğrencilerimiz takım halinde dünya 3.’sü oldu. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu başarılarından dolayı ve okulumuzu ve ülkemizi yurtdışında temsil ederek üçüncülük başarıları nedeniyle kendilerini kutluyorum. Yaşadığımız deprem çalışmalarımızı olumsuz etkiledi, başka illere gitmek durumunda kalan öğrencilerimiz de oldu. Ama kalan öğrencilerimiz yarışma gece gündüz demeden çalışarak hazırlandılar. 7 gün süren bu yarışmada olağanüstü bir çaba gösterdiler. Öğretmenlerimizin, idaremizin, velilerimizin de desteği ile öğrencilerimiz gurur verici bir sonuç elde etti. Amacımız dünya birinciliği elde etmek, geleceğin mesleği olan kodlama alanında çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor” dedi.
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy öğrencilere başarılarından dolayı belgelerini vererek tebrik etti.

Haber Kaynak : İHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

AKK’DEN ESKİ ANKARA’YA ANLAMLI YOLCULUK

İBB’DEN KADINLARA MARANGOZLUK EĞİTİMİ

Mamak’ta Öğretmenlere Dijital Hikâyelerle Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Yazın keyfi Çiftalan’da çıkıyor! Plaj sezonu açıldı

Bağımlılıkla mücadelede annenin rolü vurgulandı

Keçiören Zabıtasına başarı belgesi

Yeşilay’dan bağımlılıkla mücadelede örnek olan Bağımsızlık Köyü’ne ziyaret

Aile Merkezlerinin Emeği Sergide Taçlandı

KARTALLI MİNİK ÖĞRENCİLER İLK FİDELERİNİ TOPRAKLA BULUŞTURDU

Başkan Gökhan Yüksel Muharrem Ayı’nın İlk Orucunu Vatandaşlarla Açtı

ESKAD KONSERİ İLE KARTAL’DA MÜZİK KEYFİ

ABB, SOSYAL DESTEK ALAN AİLELERİN ÇOCUKLARININ EN MUTLU GÜNLERİNE ORTAK OLACAK

Uzmanlardan Sıcak Havaya Karşı Kefir Tavsiyesi

KURAKLIK ACİL EYLEM PLANI MASAYA YATIRILDI

GENÇLER İBBTECH TEKNOLOJİ TAKIMI’NIN SEÇMELERİ İÇİN YARIŞTI

İBB ZABITA EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

BAŞIBÜYÜK MAHALLESİ DOĞAL GAZLA BULUŞTU

İSTANBULLU YAŞAM VADİLERİYLE NEFES ALIYOR

UKOME’DEN ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Eyüpsultanlı gençler hedeflerine koşuyor: Ücretsiz sınav hazırlık kurslarına yoğun ilgi

Başkan Özmen halkın yanında: Sorunlara yerinde çözüm

Afete Hazır Kentler Çalıştayı Keçiören’de düzenlendi

Mamak Belediyesi’nden Çocuklara Bilim Dolu Yaz Kampı

Mamak’ta Kaçak Yapılarla Mücadele Sürüyor

Keçiören’de Dünya Kadın Diplomasisi Günü

KARTAL BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULU BAŞLADI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA DOĞA DOSTU ATÖLYE

BAŞKENT’TE KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR

Bağcılar Yeni Bir Sosyal Tesise Daha Kavuştu

Velibaba’da Yeni Bir Parkın Yapımına Başladılar

Yükleniyor