Gürpınar Balık Hali’nde fiyat krizi

Gürpınar Balık Hali’nde fiyat krizi

GENEL 19.09.2023 15:07:07 0
Gürpınar Balık Hali’nde fiyat krizi
Gürpınar Balık Hali’nde balıkçılar, tuttukları balıkların maliyetinin çok altında halciler tarafından alındığını gerekçe göstererek yeni bir fiyat düzenlemesi yapılana kadar denize açılmayacaklarını söyledi. Hale balık almaya geldiğinde eli boş dönen pazarcılar ise karara tepki gösterdi.
Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali’nde denizden avladıkları balıkları toptan olarak satan balıkçılar, av yasağının kalkmasının ardından tuttukları balıkların maliyetlerinin çok altında toptancılar tarafından alındığını gerekçe göstererek, Gürpınar Balık Hali yönetiminden fiyatlarda düzenleme talep etti. Balıkçılar yeniden fiyat düzenlemesi olana kadar denize açılmayacaklarını belirterek dün avlanmaya çıkmadı. Konuyla ilgili Gürpınar’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSYÖN A.Ş yetkilileri ile toplantı yapan balıkçılar, istedikleri fiyatta satış olmazsa bugün de balığa çıkmayacaklarını ifade etti.

"Balık fiyatları kurtarmıyor"
İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği (İstanbul DEMBİR) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Kul, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Bazı şartlardan dolayı ekonomik olarak bizler de etkileniyoruz. Tabii ki çalışma maliyetleri bizleri de etkiliyor. Bu şartlarda çalışmaya devam ediyoruz. Sektör, büyük bir sektör. Baktığınız zaman dolaylı olarak 1 buçuk milyon kişiyi etkileyen sektör. Balığı avlıyoruz, getiriyoruz, tüketimde de sıkıntı yaşıyor. Arz talepte sıkıntı yaşıyoruz. Bu sebepten dolayı bizim avladığımız balık fiyatlarını kurtarmıyor. Ondan dolayı birkaç gün ara verdik. Günlük maliyetlerde sıkıntı çekiyoruz. Halkımızın balığa yönelmesini de talep ediyoruz. Üreticilerden düşük çıkıyor balıklar. Piyasaya farklı yansıyabilir ama bu dengeyi bulmaya çalışıyor. Bizleri de düşünerek nasıl bir fiyat politikası izleriz, bizim de mağdur olmayacağımız şekilde, aramızda bunu değerlendiririz, değerli satabiliriz, bunun çabası içindeyiz” dedi.

"Talep arttığı durumda pazar dengesi oluşacaktır, denize çıkan arkadaşlarımız da masraflarını karşılayacak bir gelire kavuşacaktır"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSYÖN A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Arpa ise, şu anda yalnızca Marmara Denizi’nde hamsi avlanması yapıldığını, Karadeniz’de şu anda hamsi avlanmaya başlanmadığını kaydederek, “Geçen sene palamut vardı, bu sene palamut yok. Bütün Karadeniz tekneleri durdu. Tutulan av miktarının az, fiyatların düşük olması, maliyetlere olumsuz yansıyor. Sıcaktan dolayı yurdun her tarafına balık gönderilmesi, talebin yükselmesi de çok mümkün olmadı. Talep arttığı durumda bir pazar dengesi oluşacaktır. Denize çıkan arkadaşlarımız da masraflarını karşılayacak bir gelire kavuşacaktır. Halkımızın da şu anda en ucuz tüketeceği hayvansal gıda balık. Buna rağmen talep henüz istenen seviyeye gelmedi. Dileriz, halkımız balığın kıymetini zaten bilir, buna da en kolay şekilde ulaşır” diye konuştu.

Pazarcılar ’avlanmama’ kararına tepkili
Dün gece Gürpınar Balık Hali’ne gelen pazarcılar ise duruma tepki gösterdi. Teknelerin açılmaması nedeniyle elleri boş dönen bir pazarcı, "Bu tekneler ’halka ucuz balık satılıyor’ diye protesto edip denize çıkmıyorlar. Dün hamsi bende 40 TL idi, bugün bana 150 TL’ye satmamı söylüyorlar. 300 TL’ye kolisini aldığım hamsiyi bana bugün bin 250 TL’ye alacağımı söylüyorlar. Kaç esnaf bugün tezgah açamadı" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA

Göçbeyli Külliyesi'nin Temeli Dualarla Atıldı

Pendik Belediyesinden Üniversite Adaylarına Tercih Desteği

ANKARA KENT KONSEYİ’NİN 6. YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Burada Hobiler İşe Dönüşüyor

ETİMESGUT BAĞLICA’YA MODERN SPOR KOMPLEKSİ GELİYOR

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN GÖRÜNTÜLÜ ÇAĞRI MERKEZİ

İSTANBUL BÜLTENİ DERGİSİ AĞUSTOS SAYISI YAYINDA

SİVRİSİNEKLERE GEÇİT YOK

Başkan Şahin Yangın Bölgesinde

Çocuk Kütüphanesi 2025 Agustos Ayı Etkinlik Takvimi

ANKARA HALK EKMEK’TEN BİR DİJİTAL YENİLİK DAHA

Eyüpsultan’da kan bağışı seferberliği: “Mahallenin Gücü İyilikle Büyür”

Başkan Özmen, Halk Günü buluşmalarında vatandaşları dinliyor

GENÇ İÇERİK ÜRETİCİLERİNE PROFESYONEL STÜDYO İMKÂNI

Başkan Ahmet Cin, bir mülkiyet sorununu daha çözüme kavuşturdu

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Gençlere Özel Gençlik Buluşması Ve Canlı Müzik

8 Ağustos Dünya Bowling Gününe Özel Bowling Turnuvası

KALECİK YALIM CAMİSİ’NİN RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İBB SPOR OKULLARI YAZ DÖNEMİNDE DE ON BİNLERCE ÇOCUĞU SPORLA BULUŞTURUYOR

‘BÜYÜT HAYALLERİNİ’ DÖRDÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

İBB’DEN ŞEHRE DEĞER KATACAK İKİ ÖNEMLİ AÇILIŞ

Başkan Özmen Eyüpsultan esnafıyla bir araya geldi

Daha temiz bir Marmara için proje oluşturdular

Başkan Özmen Eyüpsultan sakinlerini dinliyor

KARTAL’DA KADIN DAYANIŞMASI VE GERİ DÖNÜŞÜM BULUŞMASI

KÂĞITHANE YAZ MEVSİMİNDE ÇİÇEKLERLE CANLANDI

Bağcılar Belediyesi Zabıtasından Patlayıcı Ve Yanıcı Madde Uyarısı

BAŞKENT MARKET’İN 8. ŞUBESİ TARİHİ ULUS HALİ’NDE AÇILDI

İBB’DEN ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2