Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Belen: “Kışlabaşı ve Hacıkadın Vadisini biz dönüştüreceğiz”

Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Belen: “Kışlabaşı ve Hacıkadın Vadisini biz dönüştüreceğiz”

POLİTİKA 2.01.2024 16:52:23 0
Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Belen: “Kışlabaşı ve Hacıkadın Vadisini biz dönüştüreceğiz”
AK Parti Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Özcan Belen, Kışlabaşı ve Hacıkadın Vadisinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi uygulayacaklarını açıkladı.

AK Parti Keçiören Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Özcan Belen, yıllardır gündemde olan ancak hayata geçirilemeyen "Keçiören Kışlabaşı ve Hacıkadın Vadisinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ni” seçilmesi halinde hayata geçireceklerini açıkladı. Proje kapsamında tarihi ve ören yerlerinin korunarak turizme kazandırılacağını dile getiren Belen "Kışlabaşı ve Hacıkadın Vadisini biz dönüştüreceğiz. Bölgenin tanıtımında, bölgede bulunan tarihi ve kültürel yerlerin öne çıkarılması önceliklerimiz arasında yer alacak" açıklamasında bulundu.

“Kışlabaşı’ndaki Mania sınırı sorununu biz çözeceğiz”
Keçiören merkezinin kuzeyinde, O-20 çevreyoluna sınır, Kışlabaşı mevkiinde bulunan “mania sınırı sorununu” seçilmesi halinde ilgili kurumlar ile iletişime geçerek çözeceklerini belirten Mimar Özcan Belen, “Kışlabaşı’ndaki Mania sınırı sorununu biz çözeceğiz. Keçiören İlçe sınırları içerisinde yer alan Kışlabaşı Mevkii Kentsel Tasarım Proje Alanı yaklaşık 100 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Alanın yaklaşık yüzde 90’lık kısmı mania hattı içerisinde yer almaktadır ve bu 90 hektar alan içerinde 12 hektarlık kısmının tabi zemin kotu mania kotu olan bin 140 seviyesinin üzerindedir. Tabii zemin kotu Mani kotunun altında olan 78 hektarlık alanın içerisinde 13 hektarlık kısmında maksimum 2 katlı, 12 hektarlık kısmında ise maksimum 4 katlı yapılaşmaya çıkılabilmesi sebebi ile mevcutta sahip olduğu imar hakkını kullanamamaktadır. Tüm bu sebeplerden ötürü alan içerisinde yer alan mülkiyet sahiplerinin büyük kısmı imar haklarını kullanamamakta ve mağdur olmaktadır. Bu durum bölgenin de yapılaşmasının ve gelişim göstermesinin önünü kapatmaktadır. Proje kapsamında öncelikle alanda yer alan temel mania problemi incelendi ve bu doğrultuda alan mania, eğim, ulaşım, yeşil alan, imar durumu ve mülkiyet durumları açısından analiz edildi. Tüm bu analizler ışığında bölge için fiziksel ve matematiksel çözüm önerileri eşzamanlı olarak çalışıldı. Uzun ve yoğun bir çalışma programı sonucu üretilen alternatifler ışığında mevcut imar, mania ve mülkiyet durumunu sağlayan bir çözüm üretilerek, proje bölgesinde turizm ve düzenlemenin geliştirilmesi, hizmet sektörünün gelişmesinin desteklenmesi, bölgede hizmet odak noktaları oluşturulması gibi hedefleri olduğunu” dile getirdi.

“41 bin 500 metrekarelik alanda üzüm bağı festival tepesi planlandı”
Şelaleler Vadisi Projesi hakkında da konuşan Mimar Özcan Belen “200 hektar alanlı Hacıkadın Bölgesi kentsel dönüşümü için hazırlanan Şelaleler Vadisi Projesi; bölgeye özgü problemli noktalar, nitelik ve ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Ankara’da az rastlanır yeşili ve suyu; yenileme alanları, üzüm festival alanları, Türkiye’nin en büyük macera parkı ile birleştirip Ankaralıların sportif amaçlı eğlence merkezine dönüştürme hedefi, projenin ana konseptini oluşturmaktadır. Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören’de bulunmasına rağmen arazi yapısı ve yapı niteliği bakımından kentten izole olmuş bölgede, kent dokusu ve yakın çevresindeki ulaşım arterleri bölge içinde devam ettirilerek doğal yapısı ve barındırdığı potansiyeller avantaja çevrilerek kentlilerin kullanımına açılmıştır. Bölgede oluşturulan yeni yaşam alanları beraberinde gelen yollarla Keçiören- Kuzey Ankara Camii ve Külliye Kongre Merkezi ile Keçiören arasında aktif bir bağlantı hedeflenmiştir. Bu bağlantı Pursaklar ve Altındağ ilçeleri arası etkileşimi de hayata geçirmiştir. Şehir merkezi ve havaalanı arası oluşturduğu kentsel temas metro hattı ile desteklenmektedir. Şelaleler Vadisi ile Ankara’nın en eski bağ evi yerleşim bölgesi olarak bilinen alanda, Ankara’nın ünlü üzüm çeşitlerini yöre sakinlerine ve ziyaretçilerine tanıtmak ve üzüm bağı kültürünü yeniden canlandırmak hedefiyle 41 bin 500 metrekarelik alanda üzüm bağı festival tepesi planlanmıştır. Bölgenin eğimli coğrafi yapısı yatay, az katlı konut tipi yerine; kat sayısı fazla (17-19 katlı) blok tercih edilmesine sonucunu doğurmuştur. Projede 83 adet konut (5 bin 976 daire) oluşturulmuş; konut dokusunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere 65 bin metrekare sağlık, 58 bin metrekare eğitim, 50 bin metrekare ticaret, 200 bin bin metrekare yenileme, 690 bin metrekare macera alanı planlanmıştır. Zaman içinde sorun olarak görülüp yol kotunun altına alınan Hacıkadın Deresi yüzeye çıkarılarak hak ettiği değere kavuşturulmuş, Ankara için az rastlanır su öğesini kentlilerin hayatına katmıştır” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA

SREBRENİCA KATLİAMININ 30. YILINDA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILACAK

Eyüpsultan’da genç kızlara güvenli yuva: Esentepe Kız Öğrenci Yurdu açılıyor

Kadın girişimciliğine bir destek daha: Özlem Öz’ün hayali pazarda gerçek oldu

BAŞKAN ÖZTEKİN MEMLEKETİ SİVAS’TA HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN ANADOLU’YA GÖNÜL ZİYARETLERİ

ABB, ÇAMLIDERE’DEKİ GÖLETİN KAPASİTESİNİ ÜÇ KATINA ÇIKARIYOR

İBB'DEN İSTANBULKART İLE DÜZENLİ SOSYAL YARDIM

Mamak’ta 3.380 Öğrenciye Ücretsiz Diş Taraması

Üretici pazarları 15 Temmuz’da açılıyor

Hem eğlendiler hem keşfettiler

Mamak’ta Afet Bilinci Güçleniyor

Eyüpsultan’da pazar yerleri tertemiz!

YAS-I MUHARREM ANMASI KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSTANBUL İTFAİYESİ’NDEN ANIZ UYARISI

Başkan Şahin Sahada

Başkan Şahin: “Birlikte Güçlüyüz”

Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı Gerçekleşti

İBB, İZMİR’İN YARDIMINA KOŞTU

Başkan Şahin’den SMA’lı Çocuklara Umut Eli

KADIN EMEĞİ MAHARETLİ ELLER ÇARŞISI’NDA SERGİLENİYOR

Esenyalı (Fatih) 5296 Ada 13 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

Pendik’te Muharrem Ayı Bereketi

ABB’DEN ÇOCUKLARA FUTBOL DOLU YAZ TATİLİ: ÜCRETSİZ FUTBOL YAZ KURSLARI BAŞLADI

AKOM UYARIYOR: 5-9 TEMMUZ ARASINA DİKKAT!

ŞEFFAF MÜLAKATTAN İBB’YE

Başkan Özmen, Halk Günü buluşmalarında vatandaşlarla bir araya geliyor

Müzik atölyesi yıl sonu konseriyle final yaptı

Keçiören’de parklara estetik dokunuş

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SİLİVRİ’DEKİ ORMAN YANGINI MÜDAHALELERİNE DESTEK

ESKİ BAKAN MEHMET MOĞULTAY KABRİ BAŞINDA ANILDI

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2