Milli eskrimci Nisanur Erbil’in hedefi olimpiyatlar

Milli eskrimci Nisanur Erbil’in hedefi olimpiyatlar

SPOR 3.01.2024 10:16:18 0
Milli eskrimci Nisanur Erbil’in hedefi olimpiyatlar
Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği gibi başarıları bulunan milli eskrimci Nisanur Erbil, hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu söyledi.
Samsun’da yapılan yetenek taramasında keşfedilen ve eskrimde Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği gibi başarılar elde eden 20 yaşındaki milli eskrimci Nisanur Erbil, kariyer planları ve hedeflerine dair İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.
Eskrim sporuyla küçük yaşlarda tanıştığını aktaran Nisanur Erbil, 6 yıldır ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi yurt dışında temsil etmenin gururunu yaşadığını vurguladı. Eskrime başlamasının ardından Türkiye’ye dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler kazandırdığının altını çizen genç sporcu, “Samsun’da yetenek taraması projesi sayesinde Serkan Küçük hocamla tanıştım. Beni eskrim branşına o kazandırdı diyebilirim. Çünkü o zamanlar hayatımda voleybol ve yüzme vardı ve eskrime ilk tanıştığım zaman çok sıcak bakmıyordum. Serkan hocamın çabaları benim bu branşa başlamama ön ayak oldu. Ona buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Samsun’da geçirdiğim 1 yıllık antrenman sürecinden sonra 14 yaşımda Ankara’ya gittim ve bu benim için çok zorlu bir süreçti. 6 yıldır Ankara’dayım, 6 yıldır milli takımdayım. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkeme madalya getirdim. Çok gururluyum, onurluyum. Şimdi de olimpiyat hedefim var” ifadelerini kullandı.

“Eskrimde dünya çapında söz sahibi bir ülkeyiz”
Eskrimin son yıllarda Türkiye’de gelişim gösterdiğini vurgulayan Erbil, “Eskrim son yıllarda ülkemizde revaçta. Bundan 5-6 sene önce popülaritesi çok daha düşüktü. Dünya arenalarında da çok fazla yerimiz yoktu ama son 3-4 yıldır her dünya ve Avrupa şampiyonalarından madalyasız dönmüyoruz. Bu tabii ki büyük bir gelişme. 6-7 yıl önce diğer ülkeler Türkleri gördüğünde yenebileceğimiz sporcu olarak algılarken, şimdi korktukları, ‘Dikkat etmem gerek’ dedikleri bir ülkeyiz artık. Eskrimde dünya çapında söz sahibi bir ülkeyiz. Kendi adıma da son 3 yılda her dünya ve Avrupa şampiyonlarında madalya getirdim. Benim yanımda epe ve flörede kadın kılıç takımımız ile erkek kılıç takımımız birçok başarıya imza attı” diye konuştu.

“Olimpiyat hedefli yoluma devam ediyorum”
Şu anda ilk hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak olduğunu belirten 20 yaşındaki Nisanur, “Olimpiyat için bizim son ana kadar kotalarımız belli olmuyor. Sezon içerisinde herhangi bir turnuvada madalya aldığımızda kota almış olmuyoruz. Tüm sezon içinde katıldığımız turnuvalardan puan topluyoruz. Nisan ayında da Avrupa kotası maçımız için Lüksemburg’da olacağız. Olimpiyat kotaları orada belli olacak. Geçtiğimiz sene hem genç hem büyükler kategorisinde yarıştığım için sezonum çok daha yoğundu. Bu sene neyse ki olimpiyatlara daha çok odaklanabiliyorum. Şimdi sadece olimpiyat hedefli yoluma devam ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Genç sporcular eskrime yönelebilir”
Kendisi gibi genç sporcuların eskrime yönelmeleri için çok fazla neden olduğunu söyleyen Nisanur Erbil, “Eskrim özellikle çocuklara birçok avantajı olan bir branş. Ayaklı satranç diyoruz zaten. Birçok geri bildirimi olan bir branş. O yüzden genç sporcular yönelebilir. Eskrimde dünya çapındaki durumumuz da çok iyi. Eğer milli takımda çok daha iyi dereceler alırlarsa Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği birçok imkandan da yararlanabilirler. Eskrim kendi doğasında da çok eğlenceli bir branş. Çok daha iyi yerlere de gelinebilecek bir branş. Yönelmeleri için çok fazla neden var” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : İHA

ABB’NİN RAMAZAN AYINA ÖZEL UYGUN FİYATLI ET SATIŞINA YOĞUN İLGİ 125 TON KIRMIZI ET SOFRALARA ULAŞTI

Bülent Yaşar vefat etmiştir

Pendik’te Camiler Ramazan Bayramı’na Hazır

Çankaya'nın Bahçıvan Adayları Uygulamalı Eğitimlere Başladı

Evlerde bayram temizliği

Mamak Belediyesinden Dünya Tiyatrolar Gününe Özel Oyun

Kartal Belediyesi’nden Kadir Gecesi Dolayısıyla Vatandaşlara Lokma İkramı

EGO’NUN UNUTULAN EŞYALAR LİSTESİNDE YOK YOK! 2024’TE 88’İ TELEFON OLMAK ÜZERE TOPLAM 1932 EŞYA UNUTULDU

Ramazan'ın Sultanı Eyüpsultan'da Kadir Gecesi coşkusu

Mamak’ta Zabıta Ekiplerinden Bayram Öncesi Hijyen ve Fiyat Denetimi

Başkan Şahin Hemşehrilerinin Ramazan Bayramı’nı Kutladı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÖZEL “KAS İSKELET SİSTEMİ SAĞLIĞI” PROJESİ

SARAÇHANE’DE ‘ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ ŞENLİĞİ’

AKILLI ŞEHİRLER VERİSİZ YÖNETİLEMEZ

Ramazan Bayramı Öncesi Şehit Ailelerine Anlamlı Ziyaret

Başkan Şahin Maltepe’de Halk Buluşmasındaydı

“KE”, Edebiyat ve Sanat Dünyasının Nabzını Yansıtmaya Devam Ediyor

Başkan Şahin, Filistinlilerle İftarda Buluştu

MEZARLIKLARDA GOLF ARAÇLARI HİZMET VERECEK

HBB’DEN KUAFÖRLÜK KURSU EĞİTİMLERİ

Mamak Belediyesi Filistin'deki Zulmü “Sessiz Çığlık” Sergisiyle Duyurdu

Başkan Şahin’den “Gençliğe Hitabe” Açıklaması

Pendik’te Çocuklar İçin Jimnastik Eğitimleri Başladı

BAŞKAN ÖZTEKİN BELEDİYE PERSONELİ İLE BAYRAMLAŞTI

“KE Çocuk” Dergisinin 17’nci Sayısı Çıktı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR

ANKARA İTFAİYESİ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI UYARISI

KÂĞITHANE'DE MİLLET KIRAATHANELERİ GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Başkan Özmen Eyüpsultan’ın ilk Kent Lokantası'nın çalışmalarını inceledi

Eyüp Sultan Camii’nde kadim Mevlid geleneğini yaşatıyoruz

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39