Milli eskrimci Nisanur Erbil’in hedefi olimpiyatlar

Milli eskrimci Nisanur Erbil’in hedefi olimpiyatlar

SPOR 3.01.2024 10:16:18 0
Milli eskrimci Nisanur Erbil’in hedefi olimpiyatlar
Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği gibi başarıları bulunan milli eskrimci Nisanur Erbil, hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu söyledi.
Samsun’da yapılan yetenek taramasında keşfedilen ve eskrimde Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği gibi başarılar elde eden 20 yaşındaki milli eskrimci Nisanur Erbil, kariyer planları ve hedeflerine dair İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.
Eskrim sporuyla küçük yaşlarda tanıştığını aktaran Nisanur Erbil, 6 yıldır ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi yurt dışında temsil etmenin gururunu yaşadığını vurguladı. Eskrime başlamasının ardından Türkiye’ye dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler kazandırdığının altını çizen genç sporcu, “Samsun’da yetenek taraması projesi sayesinde Serkan Küçük hocamla tanıştım. Beni eskrim branşına o kazandırdı diyebilirim. Çünkü o zamanlar hayatımda voleybol ve yüzme vardı ve eskrime ilk tanıştığım zaman çok sıcak bakmıyordum. Serkan hocamın çabaları benim bu branşa başlamama ön ayak oldu. Ona buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Samsun’da geçirdiğim 1 yıllık antrenman sürecinden sonra 14 yaşımda Ankara’ya gittim ve bu benim için çok zorlu bir süreçti. 6 yıldır Ankara’dayım, 6 yıldır milli takımdayım. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkeme madalya getirdim. Çok gururluyum, onurluyum. Şimdi de olimpiyat hedefim var” ifadelerini kullandı.

“Eskrimde dünya çapında söz sahibi bir ülkeyiz”
Eskrimin son yıllarda Türkiye’de gelişim gösterdiğini vurgulayan Erbil, “Eskrim son yıllarda ülkemizde revaçta. Bundan 5-6 sene önce popülaritesi çok daha düşüktü. Dünya arenalarında da çok fazla yerimiz yoktu ama son 3-4 yıldır her dünya ve Avrupa şampiyonalarından madalyasız dönmüyoruz. Bu tabii ki büyük bir gelişme. 6-7 yıl önce diğer ülkeler Türkleri gördüğünde yenebileceğimiz sporcu olarak algılarken, şimdi korktukları, ‘Dikkat etmem gerek’ dedikleri bir ülkeyiz artık. Eskrimde dünya çapında söz sahibi bir ülkeyiz. Kendi adıma da son 3 yılda her dünya ve Avrupa şampiyonlarında madalya getirdim. Benim yanımda epe ve flörede kadın kılıç takımımız ile erkek kılıç takımımız birçok başarıya imza attı” diye konuştu.

“Olimpiyat hedefli yoluma devam ediyorum”
Şu anda ilk hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak olduğunu belirten 20 yaşındaki Nisanur, “Olimpiyat için bizim son ana kadar kotalarımız belli olmuyor. Sezon içerisinde herhangi bir turnuvada madalya aldığımızda kota almış olmuyoruz. Tüm sezon içinde katıldığımız turnuvalardan puan topluyoruz. Nisan ayında da Avrupa kotası maçımız için Lüksemburg’da olacağız. Olimpiyat kotaları orada belli olacak. Geçtiğimiz sene hem genç hem büyükler kategorisinde yarıştığım için sezonum çok daha yoğundu. Bu sene neyse ki olimpiyatlara daha çok odaklanabiliyorum. Şimdi sadece olimpiyat hedefli yoluma devam ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Genç sporcular eskrime yönelebilir”
Kendisi gibi genç sporcuların eskrime yönelmeleri için çok fazla neden olduğunu söyleyen Nisanur Erbil, “Eskrim özellikle çocuklara birçok avantajı olan bir branş. Ayaklı satranç diyoruz zaten. Birçok geri bildirimi olan bir branş. O yüzden genç sporcular yönelebilir. Eskrimde dünya çapındaki durumumuz da çok iyi. Eğer milli takımda çok daha iyi dereceler alırlarsa Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği birçok imkandan da yararlanabilirler. Eskrim kendi doğasında da çok eğlenceli bir branş. Çok daha iyi yerlere de gelinebilecek bir branş. Yönelmeleri için çok fazla neden var” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : İHA

2.500 TAKSİ YAKINDA YOLA ÇIKIYOR

KURBAN BAYRAMI’NDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

150 YENİ TAKSİ PLAKASI İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

SARAÇHANE’DE İBB GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

Keçiören`de bayram öncesi temizlik

Eyüpsultan’da afetlere hazırlıkta yeni dönem: 420 gönüllüyle güçlü müdahale gücü kuruluyor

Aydos Ormanı’nda “Çevre Haftası” Temizliği

BAŞKENT’TE ÖNCELİK HALK SAĞLIĞI

Çevre Dostu Uygulamalar Çankaya'da Öğrencilerle Buluştu

Özgecan Aslan Parkı artık 7/24 spor ve yürüyüş keyfi sunuyor

EL EMEĞİ ÜRÜNLER KÂĞITHANE’DE ALICIYLA BULUŞUYOR

“Kurban Etini Paylaş, Kardeşinle Kucaklaş!”

Çankaya'ya Bir Ödül Daha: Çankaya Belediyesi 100. Yıl Semt Tiyatrosuna "Direklerarası”ndan Ödül

3. Geleneksel Balık Tutma Festivali

Bayram öncesi denetimler sıklaştı

Babalar Günü Etkinlikleri

Camiler Bayrama Hazır

Arama Kurtarma Teknik Ekipmanı Satın Alınacaktır

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı’ya Veda ve Vefa Yemeği

ASKİ’DEN BAYRAM ÖNCESİ UYARI: KURBAN ATIKLARINI DERE YATAKLARI VE HATLARA ATMAYIN

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAM’INDA MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

KÂĞITHANE’DE YAZ BOYU HAŞERELERE GEÇİT YOK

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ YOĞUN MESAİ

KÂĞITHANE YAZIN RENKLERİNE BÜRÜNDÜ

Bağlum’a çifte müjde

Kurban Eti Konusunda Uzmandan 24 Saat Uyarısı

ABB’DEN REKOR DENEMESİ: BAŞKENTLİ KADINLAR GUINNESS İÇİN AEROBİKTE BULUŞTU

Gıda Ürünleri Satın Alınacaktır

Esenyalı 7751 Ada 31 Parsel Taşınmaz Mal Satış İlanı

Çankaya Kurban Bayramına Hazır

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2