MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin kesintisiz olarak devam ettiğini hatırlatarak, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiş, 2023 yılı dâhil etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 237’ye ulaşmıştır. Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik 29 Aralık’ta icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 24 hedef başarıyla imha edilmiştir” diye konuştu.

"Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 717 terörist etkisiz hale getirildi"
Tuğamiral Zeki Aktürk konuşmasına şöyle devam etti:
“Sağ ele geçirilen bir teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda Zap bölgesinde -son dönemde tek seferde ele geçirilen en yüksek silah sayısı olan- 467 adet kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ile birlikte çok sayıda mühimmat ve askerî teçhizat, arama-tarama faaliyetlerinde tespit edilen mağarada ise piyade ve keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat, el bombaları ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 717 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam bin 887 silah ve 792 bin 545 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 849 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir.”

"Son bir haftada 30 taciz ve saldırı gerçekleştirildi"
Suriye’de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), harekât alanlarında tesis edilen güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini bildiren Aktürk, “Son bir haftada 30 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, anında ve misliyle verilen karşılık ile 27 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece; 1 Ocak 2023’ten itibaren gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 526’ya, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise bin 529’a ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

"2 bin 113 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir"
Sınır hattının Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve etkin tedbirleri ile korunduğuna dikkati çeken Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 118 şahıs yakalanmış, 2 bin 113 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece, 2023 yılı başından bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 13 bin 758’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 209 bin 402 olmuştur” şeklinde konuştu.
Aktürk, İsrail’in Gazze şeridine yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılara dikkati çekerek egemen ve bağımsız Filistin devletinin bir an önce kurulması gerektiğini yineledi.

Haber Kaynak : İHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

Çankaya’nın Gururu Sporcular 20 Madalya İle Döndü

KÂĞITHANE’DE YOLLAR DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

Eyüpsultan'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamam: Satış ve kesim alanı hizmete açıldı

KÂĞITHANE’DE KURBAN PAZARI KAPILARINI AÇTI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI YARIŞMA: “DIŞİŞLERİ ŞEHİTLERİ ANITI VE ANI MEKÂNI FİKİR PROJESİ”

2025 EAFF AMPUTE FUTBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ ANKARA’DA BAŞLADI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA KABİR ZİYARETİ KOLAYLIĞI

Eyüpsultanlı özel çocuklardan “Kuruluş Osman” dizi setine anlamlı ziyaret

Bağımlılıkta Mücadelede Merkezi hizmete başladı

İBB PLAJLARI 3 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN: “SİSTEMATİK BASKILAR ARTIK BİR DEMOKRASİ KRİZİNE DÖNÜŞTÜ”

İSTANBUL KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

KAĞITHANE MİLLET BAHÇESİ VE TABİAT PARKI HİZMETE AÇILDI

Eyüpsultanlı öğrenciler toprakla buluşuyor: Okullara hobi bahçeleri kuruluyor

Ayda 1 Ton Kahve Posasını Gübre Olarak Değerlendiriyorlar

Mamak Belediyesi U-13 Takımı Farklı Kazandı

KARTALLI ÖĞRENCİLERDEN AYDOS ORMANI’NDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Eyüpsultan Belediyesi’nden anlamlı hizmet: Evde bayram tıraşı desteği

İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıldönümü Mamak’ta Kutlandı

Çankaya'da "Yemin" Heyecanı: Çankaya'nın Yeni Memurları Yemin Ederek Göreve Başladı

MİNİK YÜREKLERDEN ANLAMLI MESAJ: “DİREN FİLİSTİN”

Kurban Satış ve Kesim Alanlarını Denetliyorlar

Pendik’te İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

KÂĞITHANE’DE VATANDAŞ SORDU BAŞKAN ÖZTEKİN CEVAPLADI

Rami Bir Nefes Parkı’nda futbol sahası yenilendi: Gençlere yepyeni bir oyun alanı

Gıda Ürünleri Satın Alınacaktır

İBB, 150 YENİ TAKSİ PLAKASINI İHALEYE ÇIKARIYOR

EDİRNEKAPI’DAN SARAÇHANE’YE İSTANBUL’UN MUHAFIZLARI YÜRÜYÜŞÜ

ABB VE HOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Yükleniyor