Önce çocukları, sonra da kendisiyle damadı tüp mide ameliyatı oldu

Önce çocukları, sonra da kendisiyle damadı tüp mide ameliyatı oldu

SAĞLIK 30.11.2023 16:22:52 0
Önce çocukları, sonra da kendisiyle damadı tüp mide ameliyatı oldu
İstanbul’da çocuklarının ameliyat sayesinde kilo verdiğini gören Yazgül Başlıtepe, bu sefer damadıyla birlikte zayıflamak için tüp mide ameliyatı oldu.
İstanbul’da yaşayan Yazgül Başlıtepe’nin kilo problemi yaşayan kızı ile oğlu, yaklaşık 1 sene önce tüp mide ameliyatı oldu. Çocuklarının aldığı olumlu sonucun ardından kilo problemi yaşayan anne Başlıtepe de aynı yöntemi denemeye karar verdi. Ameliyat olmak için kızının kocasıyla birlikte Op. Dr. İsmail Çalakoğlu’na başvuran Başlıtepe, tüp mide ameliyatı olarak 3 haftada 11 kilo verdi.

“Özellikle ameliyatlı tedavilerde daha kesin sonuçlar alıyoruz”
Obezite hastalığından kurtulmak için en etkili yöntemlerden birinin ameliyat olduğunu dile getiren Op. Dr. İsmail Çalakoğlu, “Obezite dediğimizde tanım gereği vücudumuzdaki yağ dokusu fazlalığı, depolanmış yağın fazlalığı oluyor ve bu bize hastalık yapıyor. Tüm dünyada en önemli sorunların başında obezite gelmektedir. Ülkemizde de, Avrupa’da da insanların 3’te 1’i obez ve Avrupa’da ülke olarak biz birinciliği kimseye kaptırmıyoruz. Bu hastalıklardan kurtulmak için birçok tedavi yöntemleri var. Bunlardan bir tanesi diyet, egzersiz. Bunları başaramayan ya da diyet yapmasına rağmen tekrar kilo alan hastalarımızda ameliyat ve ameliyatsız çözümlerde ortada. Biz özellikle ameliyatlı tedavilerde daha kesin sonuçlar alıyoruz. Özellikle şeker ve tansiyon gibi hastalıkların iyileşmesinde ameliyatlı yöntemlerin daha etkili olduğu gözlemliyoruz. Mesela diyelim ki şeker hastasısınız ve bir ameliyat olacaksınız, her gün kendinize iğneyle ilaç enjekte ediyorsunuz, bu ameliyatlardan sonra yüzde 60 - 65 oranında ilaçlardan tamamen kurtulmak mümkün oluyor. Yüzde 30 oranında hastamızda ilaçlarında azalmaya gidiyor. 3 tane ilaç kullanıyorsa mesela 1 taneye düşürüyor. Yani yüzde 90 - 95 oranında şeker hastalığına iyi gelen ameliyatlar. Her hasta ameliyat olacak diye bir şey yok. Önce ciddi bir değerlendirmeden geçiriyoruz. Sonrasında hastalarımızı ameliyata kabul ediyorsak ciddi bir değerlendirme yapıyoruz. Sonunda hepsini geçen hastalarımız ameliyata uygun görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Daha önce iki çocuğuna sonra ise anne ve damadına aynı operasyonu yaptıklarını belirten Op. Dr. İsmail Çalakoğlu, “Bu ailede bizim ailemizden birisi. Daha evvel annemiz bize iki tane yavrusunu emanet etmişti. Oğlu ve kızını ameliyat etmiştik. Oğlunun mesela erken yaşta görülen bir şeker hastalığı vardı. Ameliyat şifa oldu. Yine kızımızın kilo problemi vardı o da kilolarını verdi. Şimdi sıra anne ve damadımıza geldi. Onların da şimdi ameliyatlarını yaklaşık 1 ay önce yaptık. Annemizin şeker ve tansiyon hastalığı, damadımızın sadece kilo problemi vardı” dedi.

“Baktım çocuklarım baya iyi gidiyor, sonra ben de olmaya karar verdim”
Ameliyattan önce birçok probleminin olduğunu ama operasyondan sonra rahatsızlıklarının azaldığını aktaran Yazgül Başlıtepe, “Tansiyonum, şekerim, astımım bir sürü problemim vardı. Sonra ameliyata karar verdik. Geldik ameliyatımızı olduk, hafta oldu. İlaçların çoğunu bıraktım, şimdi sadece 1 tane ilaç kullanıyorum. Hastalığı ve kilo sorunu olanlara tavsiye ederim. Ameliyattan sonra 3 haftada 11 kilo verdim. Vermeye de devam ediyorum. Ameliyatı önce çocuklarım oldu. Baktım onlar baya iyi gidiyorlar, sonra ben de olmaya karar verdim” diye konuştu.
Bir sene önce eşinin tüp mide ameliyatı olduğunu belirten Gökmen Aydın, “Ben de uzun yıllardır hep yüksek kilolarla yaşamak zorunda kaldım. Zaman zaman diyet programları uyguluyordum ama sonuç olamıyordum. 1 sene önce eşim İsmail hocada ameliyat oldu. Eşim iyi sonuç alınca ben de ameliyat olarak kilo vereceğime kanaat getirdim. Ameliyattan sonra nefes almam değişti, yataktan kalkmam değişti, gün içinde daha enerjiğim. Ben de 3 haftada 13 kilo verdim. Kesinlikle tavsiye ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA

İBB’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ANLAM KATAN ETKİNLİKLER

KOLTUK SENİN HARBİYE’DE GENÇLERİ BEKLİYOR

TECH ISTANBUL ÖN KULUÇKA İLE ŞEKİLLENİYOR

Yıl Sonu Sergilerinin İlki Başladı

ÇOKLU SENARYO TEMELLİ AFET RİSK YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN BİR YÜREK ANNE KADIN EMEĞİ PAZARI KARTAL’DA AÇILDI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARI GELECEĞE KAZANDIRIYOR

Mamak’ta Dayanışma Rüzgarı

ABB’DEN KAYIP EŞYA SATIŞI: 11 MAYIS’TA AÇIK ARTIRMA DÜZENLENECEK

Çankaya Belediyesinden Aile Dostu Hizmet

Çankaya Parklarında Bakım ve Onarım Mesaisi

KÂĞITHANE’DE YOLLAR DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

KAYITLAR BAŞLADI! SİNCAN ATATÜRK YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Gıda Ürünleri Satın Alınacaktır

Mamak’ın Özel Çocukları Ata’nın Huzurunda

ODTÜ Mezunları Tiyatrosu Mamak'ta Alkış Fırtınası Estirdi

“Haliç’ten Dünya Denizlerine”: Türkiye’de cruise kariyeri için bir ilk!

İBB TEKNOLOJİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL

Eyüpsultanlı annelere tarih ve maneviyat dolu bir yolculuk

Özel çocuklardan annelerine sevgi dolu sürpriz

Eyüpsultan Belediyesi’nden çölyak hastalarına hayat kolaylaştıran destek

Mamak Belediyesi Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Anneler İçin Tasarladılar

Mamaklı İkizler Finalde

Sanatla 89 Yıl

Minikler Evcil Hayvan Parkı’nda

Eyüpsultan’da baharın coşkusu Hıdırellez’le taçlandı

KARTAL’DA ENGELLİLER HAFTASI MAÇINDA KAZANAN DOSTLUK OLDU

Çankaya'da Dünya İklim Günü: İklim Adaleti İçin İş Birliği

Çankaya'da Mayıs, İşçi Filmleri Festivali İle Başlıyor

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51