Seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı

Seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı

GENEL 4.01.2024 15:17:06 0
Seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin takvime göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri muhtarlıklara gönderildi.
31 Mart’ta mahalli idareler seçimleri için seçim süreci başladı. Seçmen listelerinin 4 Ocak tarihinde askıya çıkması ile seçmenler için bilgilerin sorgulama ve itiraz dönemi de başladı. Buna göre 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek.
Oy kullanacak vatandaşların seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmesini isteyen Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, seçmen listelerinin sorguya çıkmasındaki temel amacın oy kullanacak vatandaşların seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığını belirlemesi ve kontrol etmesi olduğunu ifade etti.
17 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirileceğini dile getiren Erenoğlu, “Tüm vatandaşlarımıza bu hassasiyete ve duyarlılığa davet ederek seçmen listelerinin kontrolüne konusunda uyarıda bulunmak isterim. Bu askı süresi içerisindeki yapılacak itirazlar varsa itirazlar, aynı zamanda da tabi ki görme engelli, ortopedik engelliler, yatalak hastalar içinde yine Yüksek Seçim Kuruluna beyan edilmek üzere bir form var. Bu formlar doldurularak muhtarlıklara bırakılacak muhtarlıklar eliyle de İlçe Seçim Kurumu Başkanlığına verilecek. Varsa raporlarıyla beraber vasisi tarafından da aynı şekilde geçerli ve aynı zamanda yatalak olan hastaların bulunduğu konutlara da özel sandık gönderiliyor. Bu o gerçekten takdire şayan bir çalışma biçimi. Yani tüm vatandaşlık haklarını herkesin sonuna kadar kullanması için Yüksek Seçim Kurulunun uyguladığı doğru bir karar” diye konuştu.

Muhtarlık binalarına ulaşamayan vatandaşların “e-devlet” üzerinden kayıtlı oldukları adresleri kontrol edebileceklerini belirten Erenoğlu, “Herkeste e-devlet şifresine sahip, oradan kontrollerini yapabilirler. Muhtarlıklarda da olabilir. Fakat seçmen listeleri özel bilgiler içeriyor. Belgelerde adresi, adı, soyadı yazıyor. Burada kötü niyetli olan kişiler de olabilir. Dışarıya asılan belgelerin yani muhtarın ve azalar tarafından dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü her geçen gün biliyorsunuz yeni bir dolandırıcılık olaylarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşın güvenliği için artık bu çağda 100’üncü yıla girdiğimiz bu dönemde de elektronik ortamı kullanıyoruz. Bizler de dijital olarak sisteme girebiliyoruz. Harici disklerimize seçmen listeleri yükleniyor. Adettir deniliyor askı listesi ama hani belki benim mahalle sayım seçmen sayım az olduğu için bir, iki liste olarak kullanıyorum ama hani listelerin askıya asılmasının dışında bizzat kendim kontrol ederek işaretleyerek emin olmak istiyorum” dedi.
Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.
17 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek. Buna ilişkin itirazlar sona erecek.

Haber Kaynak : İHA

EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık ve İbadethanelere Pelet Yakıtı Desteğini Sürdürüyor

BAŞKONSOLOSLAR İLE BULUŞMA

580 MİLYON DOLARLIK EUROBOND ZAMANINDA İTFA EDİLDİ

İGDAŞ’TAN KARA KIŞ DESTEĞİ

Mamak Belediyesi, Kış Öncesi Yol Güvenliği İçin Trimer Çalışmalarını Hızlandırdı

Eyüpsultan'da OYSA Atölyesi ile Çocuklar Oyunla Öğreniyor

Eyüpsultan'da Muhtarlara Riskli Yapı Dönüşüm Süreci Anlatıldı

Mamak Belediyesi Personeline Siber Güvenlik Eğitimi Verdi

Çehov'un 'Üç Kız Kardeş' Eseri 'Bobik Nerede?' Oyunuyla Kartal'da Sahnelendi

Eyüpsultan'da Ortaokullulara Uzay İstasyonunda Bir Gün Simülasyonu

Kartal'da Kreş Öğrencileri Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni Gezdi

Pendik Belediyesi 2026 Yılı İçin Tiyatro, Sinema ve Masal Dinletileri Organizasyonu İhalesi Açtı

Pendik'te Albayrak Caddesi 4 Şeritli Hale Getirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlere Yönelik Tarih Konferansı Düzenledi

Keçiören Belediyesi Personeline Taşınmaz Mal Yönetimi Eğitimi Verildi

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Türkiye finallerinde

Eyüpsultan’da Fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Rami Yeni Mahalle Esnafıyla Bir Araya Geldi

14. Atatürk'ü Anma Briç Turnuvası Kartal'da Gerçekleşti

Kartal'da Engelsiz GastroFest Düzenlendi

Babıâli'nin Hafızası Galeri Cennet'te Sergileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hasta Nakil Hizmeti 7/24 Devam Ediyor

Ankara, UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na Kabul Edildi

Ankara'da 8. Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 farklı dilde ücretsiz eğitim programı başlatıyor

ASKİ Spor Kulübü'nden Rekorlarla Dolu Bir Yıl: 4 Bin Sporcu, 417 Madalya

AKOM’DAN SAĞANAK UYARISI: İBB EKİPLERİ TEYAKKUZDA

İBB KOLEKSİYONLARI FESHANE’DE

BAZI BÖLGELERDE METREKAREYE 67 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8