Üçüncüsü düzenlenen Dinçer Lojistik Demoday tamamlandı

Üçüncüsü düzenlenen Dinçer Lojistik Demoday tamamlandı

BİLİM VE TEKNOLOJİ 23.12.2023 10:16:49 0
Üçüncüsü düzenlenen Dinçer Lojistik Demoday tamamlandı
Teknoloji odaklı iş modeliyle rakiplerinden ayrılan Dinçer Lojistik, daha önce iki kez online olarak düzenlediği Startup Demoday’i ilk kez yüz yüze düzenledi. 50’yi aşkın başvuru arasından finale kalan 12 girişimin jüri önüne çıktığı etkinlikte yapay zeka, tedarik zinciri, mobilite ve iş zekası gibi alanlarda faaliyet gösteren dört girişim ödüllendirildi. Daha önce iki girişime yatırım yaptıklarını belirten Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, startup’lara desteklerinin devam edeceğini belirtti.
Lojistiğe yatırım yapan teknoloji şirketi mottosuyla hareket eden Dinçer Lojistik, bünyesinde bulunan Ar-Ge merkezinde lojistik odaklı teknolojiler geliştiriyor. Teknolojiyi en kullanan lojistik şirketlerinden biri olan Dinçer Lojistik, geleneksel olarak düzenlediği Startup Demoday’in üçüncüsünü tamamladı. Ataşehir DasDas’ta gerçekleşen final etabında, sayısı 50’yi geçen girişim arasından seçilen 12 startup yarıştı. Finalde Mimiq isimli girişim birinci olurken, ZGN Otonom ikinci, OTO ise üçüncü oldu. Ayrıca DGMOS isimli startup da jüri özel ödülüne layık görüldü.
“Girişimlerle iş birliği yapmak ekonomimize katkı sağlayacak”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, “Teknolojiyi merkeze alan bir şirket olarak geleceğin iş dünyasının yönünü, sorun odaklı çözümler üreten, hızlı sonuçlar için çalışan, risk alan ve fırsatları değerlendiren çevik girişimcilerin belirleyeceğine inanıyoruz. Bu inançla girişimcilerle birlikte hareket etmeye ve mümkün olduğu kadar daha fazla alanda iş birliği yapmaya çok önem veriyoruz. Yerli girişimcilerimizi ekosisteme kazandırmanın ekonomimiz için de değer oluşturacağına inanıyoruz. Dinçer Lojistik olarak dijital bakış açımızın bir yansıması olarak girişimcilerle iş birliği yapmamızın hem şirketimize hem sektörümüze hem de ekonomimize önemli katkısı olacağına inanıyoruz. “şeklinde konuştu.
“Dinçer Lojistik Demoday’e katılan tüm girişimlerin ilerlemesi bizi mutlu ediyor”
Girişimlere desteklerinin Demoday’le sınırlı kalmadığını belirten Mustafa Dinçer, aynı zamanda genç yazılımcılara yönelik her yıl Hackathon düzenlediklerini de belirterek, onların başarılarından gurur duyduğunu ifade etti. Dinçer ayrıca, “Belirli bir büyükle ulaşmış tüm firmalar kaçırdıkları yeni teknolojiler, yeni fikirler olduğu hissini yaşıyordur. Bunları startup’larla yakalamak bir model. Yani tüm bu işletme körlüğümüzü, farkında olmadan etrafımızda kaçırdığımız fırsatları anlayabilmek, öğrenebilmek, gençlerin enerjisinden faydalanabilmek için startup’lar hayatımızın önemli bir parçası olmalı. Şahsi hayatımda buna önem verirken sektörüm adına da böyle bir vizyonu koyma gereği hissettim. Çok da mutluyuz. Özellikle yatırım yaptığımız ya da belirli şekillerde destek olduğumuz startup’ların başarılarını görünce çok gururlanıyoruz, bu da bizim en büyük kazançlarımızdan biri oluyor” ifadelerini kullandı.
Toplam 325 bin TL ödül
Dinçer Lojistik Demoday finalinde ödüle layık görülen girişimler toplamda 325 bin TL değerinde ödül kazandı. İnsanların hayatlarını daha kolay ve güvenli hale getiren 5. Nesil IoT ve LoraWAN entegre çözümleri geliştiren Mimiq, birinci olarak 150 bin TL’lik ödüle layık görüldü.
Demoday’de ikinci sırayı alan ZGN Otonom, otonom araç kategorisinde endüstriyel taşıma araçlarına, özellikle transpalet ve forkliftlere otonom çalışma yetkinliği kazandırmaya yönelik çözümler ve uygulamalar geliştiren iş modeliyle 100 bin TL’lik ikincilik ödülünün sahibi oldu.
Yarışmanın üçüncüsü olarak 75 bin TL’lik ödül kazanan girişim ise gönderi yazılım geliştiren OTO oldu. Şirket, çevrimiçi işletmeler ve OmniChannel markalarının gönderilerini tek bir konsolide kontrol paneli kullanarak yönetme, takip, iade ve analiz etmelerini sağlıyor.
Demoday’de geliştirdiği iş modeliyle jürinin takdirini kazanarak ödül almaya hak kazanan DGMOS ise, uluslararası anlaşmalar paralelinde tehlikeli maddelerle faaliyet gösteren tüm işletmelerin süreçlerini etkin ve güvenli bir şekilde yönetebilmeyi amaçlayan Saas Dijital servis hizmetleri sunuyor.
Haber Kaynak : İHA

İBBTECH, 41 TAKIM ARASINDA ÇİFTE ZAFER KAZANDI

Hazine-i Evrak'ın 179. Yılında Eyüpsultan'da Kent Arşivi Çalıştayı Düzenlendi

Eyüpsultan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

Kartal Belediyesi Öğretmenler Günü'nde Türkü Konseri Düzenledi

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ İŞİTME TARAMASI ETKİNLİĞİ

Keçiören Belediyesi Personeline Trafikte Güvenli Sürüş Eğitimi Verildi

Eyüpsultan'da Öğretmenler Günü'nde Aydınlanma Konferansı Düzenlendi

8. Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiir Festivali Kartal'da Düzenlendi

Tembel Ayşe Müzikali İkinci Kez Çocuklarla Buluştu

Pendik Belediyesi Şeyhli 5501 Ada 9 Parsel Taşınmaz Satış İlanı

Nazan Kesal ve Soner Sert Küçükçekmece'de Sinema Söyleşisine Katıldı

Bağcılar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Süper Lig'de Beşiktaş'ı Mağlup Etti

Bağcılar'da Handpan Atölyesi Sanatseverlerle Buluşuyor

Ankara'da 25 Kasım Haftası Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinlikleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sincan'da Fabrika Voleybol Projesi'ne Destek Verdi

Keçiören Belediyesi'nde Stajyer Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi Verildi

Mamak'ta 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Özel Program

Kâğıthane'de Öğretmenler Günü Kutlaması

Pendik'te Öğretmenler Günü'nde Voleybol Turnuvası Düzenlendi

Pendik Robot Yarışları Başladı: 1.200 Öğrenci Yarışıyor

İBB'DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL SÜRPRİZLER

Malatya Yöresel Ürünler Festivali Keçiören'de Başladı

Mamak Belediyesi'nden Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Protez Bakımı Eğitimleri

Keçiören'de soğuk havalarda sıcak çorba ikramı başladı

Emniyettepe'ye Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Geliyor

Göktürk trafiğini rahatlatacak iki alternatif yol projesi başladı

Göktürk'e Modern Sanat Galerisi Geliyor

Savaşın Gölgesinde Çocuk Hakları Eyüpsultan'da Tartışıldı

Kâğıthane'ye 100 Bin Metrekarelik Meydanlar Kazandırıldı

Geleneksel El Nakışı Sergisi Pendik'te Açıldı

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8