YÖK üniversiteleri değerlendirdi: İGÜ 6 kategoride ilk 3’te

YÖK üniversiteleri değerlendirdi: İGÜ 6 kategoride ilk 3’te

EĞİTİM 22.12.2023 13:37:52 0
YÖK üniversiteleri değerlendirdi: İGÜ 6 kategoride ilk 3’te
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” yayımlandı. 6 alanda öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Yükseköğretim Kurulu’nun bu yıl ilk kez yaptığı değerlendirmelerden biri olan “Sürdürülebilirlik” kategorisinde su tasarrufu ve yenilenebilir enerji alanında yaptığı çalışmalarla zirvede yer alırken; en fazla akredite edilen lisans programına sahip üniversite olarak 1’inci sıradaki yerini korudu.
YÖK’ün Türkiye’deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” yayımlandı. Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan ve geçtiğimiz günlerde GreenMetric 2023 listesinde Türkiye vakıf üniversiteleri sıralamasında 14’üncü sırada derecelendirilen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ve su tasarrufu yatırımının en yüksek olduğu üniversite kategorisinde 1’inci olurken; uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen İGÜ, hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite edilen lisans programına sahip üniversite olarak 1’inci sıradaki yerini korudu.
“Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyen ve 2022 verilerine göre Türkiye’de en çok patent başvurusu yapan üniversite olan İGÜ, “Başvurulan patent, faydalı model veya tasarım” kategorisinde 2’nci; “En yüksek yüzde 10’luk dilimde atıf alan yayın sayısı” kategorisinde 3’üncü ve “İstihdam edilen uluslararası doktoralı öğretim elemanı sayısı” kategorisinde 3’üncü olarak önemli başarılara imza attı.
“Dünyanın ve insanlığın geleceği sürdürülebilirlik çalışmalarına verilen destekle mümkün”
YÖK tarafından yapılan açıklamada üniversitelerde hem doktora mezunu hem de proje hazırlayan öğrenci sayısında önceki yıllara göre önemli artış gözlendiği ve bilimsel yayınlara göre Türk üniversitelerinin dünyadaki etkisinin arttığı belirtilirken; üniversitelerin bu yıl ilk kez “Sürdürülebilirlik” başlığı altında doğal kaynakları bilinçli kullanıp kullanmadıkları yönünden incelendiği ifade edildi. Hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasında öne çıkarak elde edilen başarıdan gurur duyduklarını belirten İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Dünyanın ve insanlığın geleceği sürdürülebilirlik çalışmalarına verilen destekle mümkün. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın değişen dünyanın ihtiyaçları ile birlikte üniversite kampüslerinde sürdürülebilirlik konusuna daha fazla önem verilmesine yönelik teşvikleri ile evrensel bir sorumluluk bilinciyle ilerliyoruz. Atık yönetim sisteminin daha etkin yürütülmesi, yağmur hasadı, ulaşım, eğitim, araştırma alanlarındaki interaktif faaliyetlerimiz ve üniversite-sanayi iş birliği, bilim, teknoloji ve istihdam alanında katma değer sağlayan projeleri stratejik hedeflerimiz doğrultusunda aktif olarak toplumun yararına olacak şekilde hayata geçiriyoruz. Sorumlu üretim ve tüketim bilinciyle ilerleyip, gelecek dönemlerde başarılarımızı daha da artıracağımıza inancım tam.” dedi.
Haber Kaynak : İHA

Eyüpsultan'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamam: Satış ve kesim alanı hizmete açıldı

KÂĞITHANE’DE KURBAN PAZARI KAPILARINI AÇTI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI YARIŞMA: “DIŞİŞLERİ ŞEHİTLERİ ANITI VE ANI MEKÂNI FİKİR PROJESİ”

2025 EAFF AMPUTE FUTBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ ANKARA’DA BAŞLADI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA KABİR ZİYARETİ KOLAYLIĞI

Eyüpsultanlı özel çocuklardan “Kuruluş Osman” dizi setine anlamlı ziyaret

Bağımlılıkta Mücadelede Merkezi hizmete başladı

İBB PLAJLARI 3 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN: “SİSTEMATİK BASKILAR ARTIK BİR DEMOKRASİ KRİZİNE DÖNÜŞTÜ”

İSTANBUL KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

KAĞITHANE MİLLET BAHÇESİ VE TABİAT PARKI HİZMETE AÇILDI

Eyüpsultanlı öğrenciler toprakla buluşuyor: Okullara hobi bahçeleri kuruluyor

Ayda 1 Ton Kahve Posasını Gübre Olarak Değerlendiriyorlar

Mamak Belediyesi U-13 Takımı Farklı Kazandı

KARTALLI ÖĞRENCİLERDEN AYDOS ORMANI’NDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Eyüpsultan Belediyesi’nden anlamlı hizmet: Evde bayram tıraşı desteği

İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıldönümü Mamak’ta Kutlandı

Çankaya'da "Yemin" Heyecanı: Çankaya'nın Yeni Memurları Yemin Ederek Göreve Başladı

MİNİK YÜREKLERDEN ANLAMLI MESAJ: “DİREN FİLİSTİN”

Kurban Satış ve Kesim Alanlarını Denetliyorlar

Pendik’te İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

KÂĞITHANE’DE VATANDAŞ SORDU BAŞKAN ÖZTEKİN CEVAPLADI

Rami Bir Nefes Parkı’nda futbol sahası yenilendi: Gençlere yepyeni bir oyun alanı

Gıda Ürünleri Satın Alınacaktır

İBB, 150 YENİ TAKSİ PLAKASINI İHALEYE ÇIKARIYOR

EDİRNEKAPI’DAN SARAÇHANE’YE İSTANBUL’UN MUHAFIZLARI YÜRÜYÜŞÜ

ABB VE HOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

2025 AÇEM Yaz Okulu

Kadın emeği göz doldurdu: Eyüpsultan’da el sanatları ve kermes buluşması

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1