Re-Pie Portföy, Bulls ve Lydia Yatırım, Link Bilgisayar’ın yüzde 66’sını aldı

Re-Pie Portföy, Bulls ve Lydia Yatırım, Link Bilgisayar’ın yüzde 66’sını aldı

EKONOMİ 1.12.2023 20:05:06 0
Re-Pie Portföy, Bulls ve Lydia Yatırım, Link Bilgisayar’ın yüzde 66’sını aldı
Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy, yüksek büyüme potansiyeli olan girişimlere yaptığı yatırımlarla öne çıkan Bulls Yatırım Holding ve farklı sektörlerde yatırımları portföyünde bulunduran Lydia Yatırım, Link Bilgisayar hisselerinin yüzde 66’sını 8 milyon dolar karşılığında satın aldı.
Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş., vizyoner girişimcilerin projelerine destek vermek üzere faaliyet gösteren Bulls Yatırım Holding A.Ş. ve gayrimenkul, enerji, finans, sağlık ve medya yatırımları ile öne çıkan Lydia Yatırım Holding A.Ş., Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin hissedarlarının sahip olduğu yüzde 66 oranındaki payları satın aldı. Sektörel yazılım çözümlerinde önümüzdeki sene 40’ıncı yılını tamamlayacak olan Link Bilgisayar’ın payları Borsa İstanbul’da işlem görüyor ve şirketin yüzde 34’ü halka açık.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Link Bilgisayar’ın çoğunluk ve kontrol hisselerinin 8 milyon dolar bedelle ve Pay Devir Sözleşmesi üzerinde mutabık kalınan diğer koşullar ile satılmasına karar verildiği belirtilerek, karara istinaden taraflar arasında 1 Aralık 2023 tarihli ‘Pay Devir Sözleşmesi’ akdedildiği bildirildi.

“Bu yatırım Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacaktır”
Satın almayı değerlendiren Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetim şirketi olarak, şimdiye kadar hem sektörel hem de son kullanıcıya yönelik yenilikçi hizmetler sağlayan ülkemizin en önde gelen girişimlerine yatırım yaparak büyüme yolculuklarına eşlik ettik. Önümüzdeki sene 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlanan ülkemizin sektörel yazılım ve donanım çözümleri sağlayıcılarından en önemlilerinden biri olan Link Bilgisayar’a yaptığımız bu yatırım ile Re-Pie Portföy’ün teknoloji sektöründeki varlığını güçlendirirken, Link Bilgisayar’ın da gelişimine ve büyümesine önemli katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımımızla, Link Bilgisayar ve portföy şirketlerimiz arasında sinerji oluşturken, Link Bilgisayar müşterilerine daha zengin ürünler sunmayı hedefliyoruz. Bu yatırımımız, Türkiye’nin teknoloji ve yazılım alanındaki potansiyelini uluslararası platformlarda daha da görünür kılacak, Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine, girişim ve teknoloji ekosisteminin gelişimine de katkıda bulunacaktır” dedi.
Bulls Yatırım Holding YKB Kemal Akkaya ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Link Bilgisayar, Türkiye yazılım sektöründeki ilk kuruluşlardan biri olarak şimdiye kadar ülkemizde işletmelerin dijitalleşmesinde kilit rol oynadı. Dijital dönüşümün etkisinin her zamankinden kritik önemde olacağı önümüzdeki dönemde, şirketin büyümesine destek olacağımız bu yatırımı Re-Pie Portföy ile birlikte gerçekleştirmekten memnunuz. Büyüme evresindeki ve orta büyüklükteki şirketlere, finansal, yönetsel ve yapılandırma desteği ile yatırım sağlayarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak değerler haline gelmelerini sağladığımız Bulls Yatırım olarak bu satın alım ile portföyümüzü güçlendirdik.”

Re-Pie Portföy, 46,6 milyar liralık fon yönetiyor
2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy, yatırımcılarına güvenilir alternatif yatırım seçenekleri sunarak uzun vadeli değer oluşturuyor ve böylece varlıkların büyümesine yardımcı oluyor. Şirketin çok yönlü portföyünde stratejik olarak yönetilen 28 gayrimenkul, 36 yenilikçi girişim sermayesi ve 8 tane özenle oluşturulmuş menkul kıymet yatırım fonunun yanı sıra yönetim sorumluluğunu aldığı bir emeklilik fonu bulunuyor.
Yatırım sektöründe güvenilirliği ve uzmanlığı ile kendine ayrıcalıklı bir yer edinen Re-Pie Portföy, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı lisansla faaliyet gösteriyor ve toplam 46,6 milyar TL büyüklüğünde varlığı yönetiyor. Altı şehirde 11 irtibat bürosuyla sermaye piyasası ürünlerini geniş kitlelere yayıyor.

Link Bilgisayar sektöründe yüzde 25 paya sahip
1984 yılında, genç girişimci mühendisler grubu tarafından, yüzde yüz Türk sermayeli olarak kurulan Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı Sanayi ve Ticaret A.Ş., işletmelerin satış, pazarlama, satın alma, stok yönetimi, depo-mağaza yönetimi, cari hesap, finans, üretim, bütçe planlama, insan kaynakları, sabit kıymetler ve muhasebe gibi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) işlemlerinin entegre olarak gerçekleştirilmesini sağlayan yazılımlar geliştiriyor.
2000 yılında halka arzı gerçekleşerek, Borsa İstanbul’da “LİNK” adı ile işlem gören Link Bilgisayar’ın Türkiye çapında 180’i aşan çözüm ortağı ve bayisi bulunuyor. Hedef sektöründe yüzde 25 pazar payına sahip olan şirket, e-Dönüşüm (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv vb.) uygulamalarında sektörde lider konumda yer alıyor.
Haber Kaynak : İHA

Başkan Şahin’den Nedim İnal İlkokulu Kermesine Ziyaret

Eyüpsultan Belediyesi’nden Kurban Bayramı öncesi gıda desteği

Kültür ve mizah sahneye taşındı: Eyüpsultan’da tiyatro coşkusu

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN İBADETHANELERDE BAYRAM HAZIRLIĞI

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ DEV HAZIRLIK

KARTAL’DA ETNİK MÜZİĞİN RENKLİ EZGİLERİ YANKILANDI

EGO OTOBÜSLERİNİN TEMİZLİĞİ VE GÜVENLİĞİ KONTROL ALTINDA

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAĞIMLILIĞA “DUR” DİYOR

İBB BOĞA TİMİ GÖREV BAŞINDA

ALTIN BİLEZİK PROGRAMI İLE İGDAŞ’TAN GENÇ İSTİHDAMINA DESTEK

Çankaya’nın Gururu Sporcular 20 Madalya İle Döndü

KÂĞITHANE’DE YOLLAR DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

Eyüpsultan'da Kurban Bayramı hazırlıkları tamam: Satış ve kesim alanı hizmete açıldı

KÂĞITHANE’DE KURBAN PAZARI KAPILARINI AÇTI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI YARIŞMA: “DIŞİŞLERİ ŞEHİTLERİ ANITI VE ANI MEKÂNI FİKİR PROJESİ”

2025 EAFF AMPUTE FUTBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ ANKARA’DA BAŞLADI

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA KABİR ZİYARETİ KOLAYLIĞI

Eyüpsultanlı özel çocuklardan “Kuruluş Osman” dizi setine anlamlı ziyaret

Bağımlılıkta Mücadelede Merkezi hizmete başladı

İBB PLAJLARI 3 HAZİRAN’DA KAPILARINI AÇIYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN: “SİSTEMATİK BASKILAR ARTIK BİR DEMOKRASİ KRİZİNE DÖNÜŞTÜ”

İSTANBUL KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

KAĞITHANE MİLLET BAHÇESİ VE TABİAT PARKI HİZMETE AÇILDI

Eyüpsultanlı öğrenciler toprakla buluşuyor: Okullara hobi bahçeleri kuruluyor

Ayda 1 Ton Kahve Posasını Gübre Olarak Değerlendiriyorlar

Mamak Belediyesi U-13 Takımı Farklı Kazandı

KARTALLI ÖĞRENCİLERDEN AYDOS ORMANI’NDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Eyüpsultan Belediyesi’nden anlamlı hizmet: Evde bayram tıraşı desteği

İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıldönümü Mamak’ta Kutlandı

Çankaya'da "Yemin" Heyecanı: Çankaya'nın Yeni Memurları Yemin Ederek Göreve Başladı

Yükleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “(İsias Oteli davası) Yargımız titizlikle ele alacaktır, hukuki süreci yakından takip edeceğiz"

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "(Yerel seçimlerde ittifak) AK Parti heyeti randevu istedi, yarın akşam görüşme yapılacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kamuda torpil iddialarına yanıt: “İddiaları reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakat”

CHP lideri Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile bir araya geldi

MSB: “Son bir haftada 36 terörist etkisiz hâle getirilmiştir"

Bakan Uraloğlu, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Bazrpash’ı ağırladı

Büyük Türkiye Partisi, Ocak Partisi’ne katıldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sona erdi: Yeni İHA ve SİHA’lar envantere eklenecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’ndan İYİ Parti lideri Akşener’e ziyaret

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1